Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@LucieNovákov A ještě doplním, že hodně udělá i ohřev vody, kde vodu stačí ohřívat na 40°C
@Michelle_M píše:
Ještě mě zaujalo to zvýšení spotřeby mezi dvěma obdobími, o třetinu mi to přijde docela dost, ty víš, čím to bylo způsobené?
Není to celé období, ti spotřebu má plus mínus stejnou.
@osvc píše:
@LucieNovákov A ještě doplním, že hodně udělá i ohřev vody, kde vodu stačí ohřívat na 40°C
Do radiatoru nebo na koupani? U koupani bych to neriskovala.
@Tarena píše:
My bojler, kde máme vodu na koupání a další mytí, koupele netřeba v době, kdy na to nemá, musí spokojit se sprchováním…
@Tarena píše:
Já třeba taky ohřev vody stáhla, proč bys to neriskovala? Nemá se to stahovat u bojleru, kde ta voda teplá stojí, ale u karmy je to fuk ne?
@Kriss Tina píše:
Já třeba taky ohřev vody stáhla, proč bys to neriskovala? Nemá se to stahovat u bojleru, kde ta voda teplá stojí, ale u karmy je to fuk ne?
Karma mne nenapadla. Tam asi v pohode.
@Petule030 píše:
Hele fakt ne. Bydlíme ve starém nezatepleném domě, teplo se tu samo neudrží, do toho máme 25let starý kotel a spotřeba je na světě i při mírné zimě. Dřív jsme platívali zálohy 3000, nyní 6000 a od ledna zvýšili ceník na strop a zálohy 8000. A teď si gratulujeme, že jsme v létě stihli dát do provozu starý komín a topíme převážně v krbovkách. Stačí se rozhlédnout a spousta důchodců bydlí v podobných i energeticky horších domech, kde na to mají brát oni?
Zakladatelko, jak máš situovaný byt. Nemohla bys jeden pokoj pronajmout?
Jak jsem psal již 2× - je potřeba napřed vyřešit efektivitu otopného systému a pak nějaké zálohy. Jestli má někdo kotel, který místo do trubek všechno hrne do komína a k tomu doma staré litinové radiátory na coulových trubkách, kde se ohřívá objem vody jak v chladících věžích JE Temelín, tak to se pak samozřejmě nějaké brutální spotřebě divit nelze. Ovšem řešením není snížit zálohy, protože to prostě k ničemu nebude, ale vyřešit topný systém.
@Elnc píše:
Jak jsem psal již 2× - je potřeba napřed vyřešit efektivitu otopného systému a pak nějaké zálohy. Jestli má někdo kotel, který místo do trubek všechno hrne do komína a k tomu doma staré litinové radiátory na coulových trubkách, kde se ohřívá objem vody jak v chladících věžích JE Temelín, tak to se pak samozřejmě nějaké brutální spotřebě divit nelze. Ovšem řešením není snížit zálohy, protože to prostě k ničemu nebude, ale vyřešit topný systém.
což asi samoživitelka v bytovém domě, kde je nájemníků více, sama fakt nevyřeší
@Elnc před covidem jsem nechávala dělat kotel i s topením nové dříve jsme měli kotel na tuhá paliva. Toť k vaší odpovědi ohledně vyřešení topení atd
@Zumpa píše:
Přestěhovat se tam, kde na to máš. Jiná rada není. Budou to muset řešit desetitisíce lidí.
a kde se najde desetitisíce kupců na ty staré nezateplené baráky?
@stinga píše:
což asi samoživitelka v bytovém domě, kde je nájemníků více, sama fakt nevyřeší
Pokud má kotel vlastní, tak není důvod, aby to sama nevyřešila. A že má kotel vlastní je jasné z jejich příspěvků, kdy má platit sama zálohu na plyn. Ve společné kotelně by tomu bylo jinak.
@Elnc píše:
Pokud má kotel vlastní, tak není důvod, aby to sama nevyřešila. A že má kotel vlastní je jasné z jejich příspěvků, kdy má platit sama zálohu na plyn. Ve společné kotelně by tomu bylo jinak.
jo už to dopsala, že má vlastní kotel, který pořizovala před covidem - takže nový kotel pořizovat není možnost, když nový je
@debra.morgan píše:
Když už se tu o tom píše, jede tu někdo přes spotovy trh?
My jeli do konce října, ale v elektrice ![]()
@stanuska3 píše:
My jeli do konce října, ale v elektrice
A blbý? Já na to slyšela vesměs chválu.