Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Napíše obvodní lékař lék Champix na recept? ![]()
Připojím se zda je to ten lék proti kouření, tak mě velice zajímají zkušenosti.
Pomohl snížit chuť na cigaretu tak o 95 %. U mě nežádoucí účinky velmi výrazné - v brzké době vysazeno.
@AZ29 píše:
Pomohl snížit chuť na cigaretu tak o 95 %. U mě nežádoucí účinky velmi výrazné - v brzké době vysazeno.
Můžu se zeptat, jaké jste měla vedlejší účinky na ten lék?
@LennyL1 @Lil1 Zdravím, děvčata. Odpovídám se zpožděním, nezaregistrovala jsem upozornění. ![]()
Vedlejší účinky byly psychického rázu. Rozvíjela se u mě tehdy deprese a úzkost, v té době ještě neléčená, ale už celkem rozjetá. Lékařka v centru pro odvykání kouření mě upozornila, že takový zdravotní stav je jednou z kontraindikací a ptala se, zda nejsem psychiatricky léčena. Zahlodal mi v hlavě červík, ale o léčbu Champixem jsem velmi stála, takže jsem řekla, že léčena nejsem. Champix rozvoj deprese a úzkosti velmi urychlil, do dvou týdnů mě hospitalizovali na cvokárně.
Příznaky - zejména úděsná úzkost, pocit, že mi srdce vyletí krkem a zároveň se udusím, nutilo mě to denně běhat vzhledem k mé tehdejší fyzické kondici mnoho kilometrů, abych na to nemyslela, vlastně jsem veškerý volný čas trávila intenzivním sportem. Po příchodu domů se však po půlhodinovém odpočinku příznaky opět dostavily.
Jak říkám, měla jsem predispozici a jasnou kontraindikaci. Nestabilní psychika mě provází celým životem. Drtivé většiny lidí se toto však netýká, tak se nenechte zbytečně vystrašit.
A na závěr - i to dvoutýdenní užívání Champixu mi od kouření výrazně pomohlo, žádoucí efekt se tedy i přes komplikace dostavil. ![]()
Ahoj.
Osobní zkušenost s Champixem nemám. Mám ale zkušenost s knihou od Allena Carreho - Snadná cesta jak přestat kouřit.
Přestala jsem a je to OPRAVDU snadné. Koketovala jsem s tou myšlenkou už delší dobu. Kouřila jsem 10-15 cigaret denně cca 15 let. Nevěřím tomu, že to samo bez pomoci dokáže jen 4% lidí, kteří se tak rozhodnou. Nechci nikoho hanit, nebo podrážet, ale pokud to pochopí hlava, pak je to fakt jednoduché.
Samozřejmě jsem nabrala kila navíc, je to důsledek, který se týká faktu, že se již tělo nemusí permanentně snažit zbavit všech škodlivin (cca 10%-12% bazálního metabolismu šlo na detox organismu) i bez navýšení příjmu kalorií, ale za tu svobodu mi to stálo. Podotýkám, ze jsem byla fyzicky i psychicky závislá, delší cestování letadlem než 4 hodiny pro mě představovalo obrovský problém a musela jsem ho řešit žvýkačkami s nikotinem. Letos jsou to 4 roky co jsem si nezapálila 4 roky svobody bez závislosti.
Důležitý je také postoj k tomu rozhodnutí nekouřit. Nepočítat dny bez cigarety s lítostí, ale být šťastný za každý den bez ní.
Vyfouknout, típnout, zahodit, nekoupit, být volný. Nelitovat.
Držím pěsti všem, kteří se odhodlají.
@Jeruve Joo, tak tohle jsem taky četla, výrazně pomůže utřídit hlavu, velká pomůcka. ![]()
@AZ29 Pro mě naprosto zásadní. A dodnes nechápu, že pokud by si to někdo přečetl, že by mohl nepřestat.
Ovšem chápu, že nejsme všichni stejní…
![]()
Champix jsem pouzivala a zafungoval. Ted v unoru to budou 3roky, co nekourim. Nemela jsem zadne vedlejsi účinky.
Ahoj, došel mi champix. V lekárnach ho nemají, budou ho mít až koncem srpna Koupim pokud nekomu nepomohl. Díky. Může být i zbytek tablet. Tel.:***
Edit adminem: osobní údaje
Dobrý den nemáte někdo prosím léky champix třeba jen zbytek prosím pište na email *** děkuji mooc
Edit adminem: smazaný odkaz
Ahoj, take jsem prestala kouřit díky Champix a to behem pár dni… Ani jsem si to neuvědomila, že uz nekouřím.