Chce naše jídlo!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Chce naše jídlo!!!
Ahojda, tak řešíme takovou „novinku“ ohledně krmení. Malému bude za 14 dní rok. Doteď nebyl problém, krásně baští i pije mlíko (už Nutrilon). Vždycky rád jedl se mnou - já na talíři to svoje, on v misce svůj mix. Tuhle jsem měla těstoviny (vrtule); on jako vždycky - zeleninku, brambory atd. - ale mixlý. A najednou se začal neuvěřitelně vztekat a přímo řvát a mně až po chvíli došlo, že chce ty moje vrtule. Tak jsem vybrala pár neposolených a hned velká spokojenost! no ale od tý doby se to často opakuje - jakmile je na stole talíř s něčím jiným, tak se okamžitě dožaduje. Už jsem mu teda přestala jídlo mixovat (i když v něm už měl kousíčky) a jen to šťouchám, aby to měl na talířku taky hezký, ale asi budu muset jíst to, co on!
i k snídani už si dáváme napůl rohlíky s lučinou, abych ho nedráždila! Po roce už asi budeme moct zkoušet něco přidávat do jídelníčku, no ale přece jen ještě nebude moct všechno to, co my…dřív - když jsem něco jedla - loudil jen pes, teď už jsou na to dva! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ročákovi mixované??To mi přijde už dost velký. Klidně mu ty kousky nechej - jen nakrájej na malé.
A proč by nemohl to co vy??V roce už je an to dost velký - akorát bych nepřeháněla se solí a kořneím. Ale druhy jídla (surovinu) může totéž, co vy.
- Citovat
- Upravit
Tak vař pro něj to samý, jen třeba odeber před dochucováním a solením. V tomhle věku mu už ani ta troška soli neublíží. Navíc je to přeci jednodušší, vařit jen jedno jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já už jsem mu to nemixovala úplně - měl v tom kousky a třeba těstoviny jen pokrájený! spíš mě překvapilo, jak si sám řekl, že už by to chtělo nějakou větší změnu!
a taky mu pořád vařím zvlášť v kojenecký vodě..myslíte, že teda už od roka se nemusí? nechat ji třeba jen na čajíky? máme bybičku a dědu (tchýňáky), který by mu dávali nejradši ochutnat kde co a to mi zas taky přijde až extrém..ale vypadá to, že si klučík řekne sám, na co má chuťku! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je to naprosto normální. Vař vaše jídlo tak, že ho neosolíš, neokořeníš nějak ostře, před koncem odebereš, pro dospělé dochutíš a je to.
Jinak dítěti ještě jídlo nesolím, ale občas dostane do ruky kus vařenýho bramboru či tak něco, i když je to vařené ve slané vodě, ono se to nepotento ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od roka může dítě jíst skoro vše, pokud to není kořeněný a moc solený. Já teda zhruba od toho roka vařila jenom jedno jídlo, s tím, že jsem mu kus dala zvlášť a pak to ještě dochutila kořením pro nás. A jídlo jsem mixovala tak do 10 měsíců a pak krájela na malé kousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JankaF píše:
No já už jsem mu to nemixovala úplně - měl v tom kousky a třeba těstoviny jen pokrájený! spíš mě překvapilo, jak si sám řekl, že už by to chtělo nějakou větší změnu!a taky mu pořád vařím zvlášť v kojenecký vodě..myslíte, že teda už od roka se nemusí? nechat ji třeba jen na čajíky? máme bybičku a dědu (tchýňáky), který by mu dávali nejradši ochutnat kde co a to mi zas taky přijde až extrém..ale vypadá to, že si klučík řekne sám, na co má chuťku!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo no..máte pravdu! už to holt není mimino!
mně to nějak nedochází !
tak dnes si dáme něco společnýho!!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Temaho píše:
Tak vař pro něj to samý, jen třeba odeber před dochucováním a solením. V tomhle věku mu už ani ta troška soli neublíží. Navíc je to přeci jednodušší, vařit jen jedno jídlo.
Taky na tenhle systém pomalu přecházíme, když teda není k obědu zrovna knedlo zelo…
Ale malá je zase hrozně buchtová, a protože prakticky od narození bejvá s námi dole u kafe (já, tchyně, tchán, švagrová a někdy návštěvy), a to vždycky jsou nějaký koláče nebo tak, tak uďobává… někdy jí dávám místo toho kukuřičný křupky, nebo její dětský sušenky, nebo piškot, ale na to, co jí ostatní, to nikdy nemá. ![]()
Ale taky jsem toho názoru, že v roce už může jíst prakticky s námi, jenom nesolený a nekořeněný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky má zatím jen tři zoubky!
a čtvrtej na cestě! ale třeba včera byl úplně unešenej z toho, když jsem mu chleba s máslem dávala ukusovat z krajíce a neměl už jen housátka!!!
musím ho teda začít brát jako už většího chlapáka!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JankaF píše:
No já už jsem mu to nemixovala úplně - měl v tom kousky a třeba těstoviny jen pokrájený! spíš mě překvapilo, jak si sám řekl, že už by to chtělo nějakou větší změnu!a taky mu pořád vařím zvlášť v kojenecký vodě..myslíte, že teda už od roka se nemusí? nechat ji třeba jen na čajíky? máme bybičku a dědu (tchýňáky), který by mu dávali nejradši ochutnat kde co a to mi zas taky přijde až extrém..ale vypadá to, že si klučík řekne sám, na co má chuťku!
Kojeneckou vodu jsem nepoužívala nikdy ani na jedno dítko.
- Citovat
- Upravit
Náš kluk se taky vztekal,než mi došlo,že už chce jíst to co my.Říkala jsem si,že to není možný,přece má zuby jen vepředu tak to neukouše.Dopadlo to tak,že než jídlo okořením a osolím tak dám stranou.Chlap jí to svoje a já s klukem to ze společného talíře.Nejlepší je,že se teď začal sápat k chlapovi ke stolu a na mě prdí.Takže si to asi prohodíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám stejně starého,nedávno jsem tu zakládala podobnou diskuzi
. Nakonec jsem to vyřešila jednoduše - začala jsem mu odebírat jídlo před dochucením a solením, nic už nemixuju ale dávám v celku a krmím nás oba dva najednou. Když vidí že papá to samé, tak je spokojený a my alespoň začali jíst zdravěji, aby to mohl i malý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ročák už bez problémů rozdásní brambory, maso i těstoviny, takže my, když jsme třeba měli těstoviny s něčím, tak jsem dětem dávala těstoviny (celé) s tím jejich zeleninovým kekelem
a děti byly moc spokojené. Zeleninu mu udělej v páře a může jí jíst klidně celou, taková rozpářená mrkev, to je ňamka. K tomu brambory, aby si je mohl sám napichovat na vidličku a masíčko na malé kousky. A koj. vodu vyraž, tu už na nic nepotřebujete. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit