Chce naše jídlo!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
269
15.5.12 10:32

Chce naše jídlo!!!

Ahojda, tak řešíme takovou „novinku“ ohledně krmení. Malému bude za 14 dní rok. Doteď nebyl problém, krásně baští i pije mlíko (už Nutrilon). Vždycky rád jedl se mnou - já na talíři to svoje, on v misce svůj mix. Tuhle jsem měla těstoviny (vrtule); on jako vždycky - zeleninku, brambory atd. - ale mixlý. A najednou se začal neuvěřitelně vztekat a přímo řvát a mně až po chvíli došlo, že chce ty moje vrtule. Tak jsem vybrala pár neposolených a hned velká spokojenost! no ale od tý doby se to často opakuje - jakmile je na stole talíř s něčím jiným, tak se okamžitě dožaduje. Už jsem mu teda přestala jídlo mixovat (i když v něm už měl kousíčky) a jen to šťouchám, aby to měl na talířku taky hezký, ale asi budu muset jíst to, co on! :-) i k snídani už si dáváme napůl rohlíky s lučinou, abych ho nedráždila! Po roce už asi budeme moct zkoušet něco přidávat do jídelníčku, no ale přece jen ještě nebude moct všechno to, co my…dřív - když jsem něco jedla - loudil jen pes, teď už jsou na to dva! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
15.5.12 10:34

Ročákovi mixované??To mi přijde už dost velký. Klidně mu ty kousky nechej - jen nakrájej na malé.
A proč by nemohl to co vy??V roce už je an to dost velký - akorát bych nepřeháněla se solí a kořneím. Ale druhy jídla (surovinu) může totéž, co vy.

• Citovat
  • Upravit
5230
15.5.12 10:36

Tak vař pro něj to samý, jen třeba odeber před dochucováním a solením. V tomhle věku mu už ani ta troška soli neublíží. Navíc je to přeci jednodušší, vařit jen jedno jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
15.5.12 10:41

No já už jsem mu to nemixovala úplně - měl v tom kousky a třeba těstoviny jen pokrájený! spíš mě překvapilo, jak si sám řekl, že už by to chtělo nějakou větší změnu! :-) a taky mu pořád vařím zvlášť v kojenecký vodě..myslíte, že teda už od roka se nemusí? nechat ji třeba jen na čajíky? máme bybičku a dědu (tchýňáky), který by mu dávali nejradši ochutnat kde co a to mi zas taky přijde až extrém..ale vypadá to, že si klučík řekne sám, na co má chuťku! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.5.12 10:41

Podle mě je to naprosto normální. Vař vaše jídlo tak, že ho neosolíš, neokořeníš nějak ostře, před koncem odebereš, pro dospělé dochutíš a je to.
Jinak dítěti ještě jídlo nesolím, ale občas dostane do ruky kus vařenýho bramboru či tak něco, i když je to vařené ve slané vodě, ono se to nepotento 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
15.5.12 10:42

Od roka může dítě jíst skoro vše, pokud to není kořeněný a moc solený. Já teda zhruba od toho roka vařila jenom jedno jídlo, s tím, že jsem mu kus dala zvlášť a pak to ještě dochutila kořením pro nás. A jídlo jsem mixovala tak do 10 měsíců a pak krájela na malé kousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.5.12 10:43
@JankaF píše:
No já už jsem mu to nemixovala úplně - měl v tom kousky a třeba těstoviny jen pokrájený! spíš mě překvapilo, jak si sám řekl, že už by to chtělo nějakou větší změnu! :-) a taky mu pořád vařím zvlášť v kojenecký vodě..myslíte, že teda už od roka se nemusí? nechat ji třeba jen na čajíky? máme bybičku a dědu (tchýňáky), který by mu dávali nejradši ochutnat kde co a to mi zas taky přijde až extrém..ale vypadá to, že si klučík řekne sám, na co má chuťku! :-)
:lol: ne, opravdu se nemusí, moje děti nikdy kojeneckou vodu neměli, dávala bych ji maximálně do doby, kdy by byly převážně na UM, jinak tam nevidím důvod, vařit z kojenecký mi přijde trochu ujetý (prosím nebrat osobně ;) )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
15.5.12 10:44

No jo no..máte pravdu! už to holt není mimino! :-) mně to nějak nedochází ! :-) tak dnes si dáme něco společnýho!!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
15.5.12 10:44
@Temaho píše:
Tak vař pro něj to samý, jen třeba odeber před dochucováním a solením. V tomhle věku mu už ani ta troška soli neublíží. Navíc je to přeci jednodušší, vařit jen jedno jídlo.

Taky na tenhle systém pomalu přecházíme, když teda není k obědu zrovna knedlo zelo… :D Ale malá je zase hrozně buchtová, a protože prakticky od narození bejvá s námi dole u kafe (já, tchyně, tchán, švagrová a někdy návštěvy), a to vždycky jsou nějaký koláče nebo tak, tak uďobává… někdy jí dávám místo toho kukuřičný křupky, nebo její dětský sušenky, nebo piškot, ale na to, co jí ostatní, to nikdy nemá. :lol:
Ale taky jsem toho názoru, že v roce už může jíst prakticky s námi, jenom nesolený a nekořeněný. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
15.5.12 10:46

Taky má zatím jen tři zoubky! :-) a čtvrtej na cestě! ale třeba včera byl úplně unešenej z toho, když jsem mu chleba s máslem dávala ukusovat z krajíce a neměl už jen housátka!!! :-) :-) musím ho teda začít brát jako už většího chlapáka!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
15.5.12 10:50
@JankaF píše:
No já už jsem mu to nemixovala úplně - měl v tom kousky a třeba těstoviny jen pokrájený! spíš mě překvapilo, jak si sám řekl, že už by to chtělo nějakou větší změnu! :-) a taky mu pořád vařím zvlášť v kojenecký vodě..myslíte, že teda už od roka se nemusí? nechat ji třeba jen na čajíky? máme bybičku a dědu (tchýňáky), který by mu dávali nejradši ochutnat kde co a to mi zas taky přijde až extrém..ale vypadá to, že si klučík řekne sám, na co má chuťku! :-)

Kojeneckou vodu jsem nepoužívala nikdy ani na jedno dítko.

• Citovat
  • Upravit
425
15.5.12 10:54

Náš kluk se taky vztekal,než mi došlo,že už chce jíst to co my.Říkala jsem si,že to není možný,přece má zuby jen vepředu tak to neukouše.Dopadlo to tak,že než jídlo okořením a osolím tak dám stranou.Chlap jí to svoje a já s klukem to ze společného talíře.Nejlepší je,že se teď začal sápat k chlapovi ke stolu a na mě prdí.Takže si to asi prohodíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
15.5.12 11:03

Roční dítě už může jíst všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
15.5.12 11:16

Mám stejně starého,nedávno jsem tu zakládala podobnou diskuzi :) . Nakonec jsem to vyřešila jednoduše - začala jsem mu odebírat jídlo před dochucením a solením, nic už nemixuju ale dávám v celku a krmím nás oba dva najednou. Když vidí že papá to samé, tak je spokojený a my alespoň začali jíst zdravěji, aby to mohl i malý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
15.5.12 11:33

Ročák už bez problémů rozdásní brambory, maso i těstoviny, takže my, když jsme třeba měli těstoviny s něčím, tak jsem dětem dávala těstoviny (celé) s tím jejich zeleninovým kekelem :mrgreen: a děti byly moc spokojené. Zeleninu mu udělej v páře a může jí jíst klidně celou, taková rozpářená mrkev, to je ňamka. K tomu brambory, aby si je mohl sám napichovat na vidličku a masíčko na malé kousky. A koj. vodu vyraž, tu už na nic nepotřebujete. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí