Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S priateľom sa snažíme už pol roka a stale nič babetko opravdu chcem
dnes bich mala mať plodné chcem sa opýtať ako sa vám to povedlo otehotnet / čo ste udelali po sexu už vážne neviem ako tak skúsim tady za rady ďakujem snáď sa podarí už konečné
![]()
Měříš si nějakým způsobem ovulaci? Nebo jak moc jsi si jistá, že máš plodné dny? Pokud ne 100%, tk bych doporučila zukusit pár cyklů ovu testy nebo si začít měřit bazalní teplotu:-) Sex obden, ne denně, ale načasování je základ
![]()
Půl roku se ještě nijak neřeší. Ale začala bych zjištěním zda vůbec ovulujes. Pokud ano tak poslat partnera na spermio, abyste pripadne věděli, jak na tom jste
No najpravdepodobnejšie je mať sex 2tyždne pred menštruaciou, vtedy sa sa ovuluje.
Ak má žena 28-dňový menštruačný cyklus, tak k ovulácii – uvoľneniu vajíčka z vaječníka, dochádza približne 14. deň od začiatku menštruačného krvácania. Ak má cyklus dlhší, k ovulácii dochádza neskôr (pri 35-dňovom cykle je ovulácia 21. deň cyklu). Ak je naopak cyklus kratší, žena ovuluje skôr ako 14. deň cyklu (pri 21-dňovom cykle dochádza k ovulácii už na 7. deň cyklu).
je len jeden deň v mesiaci ked možes otehotniet, ale spermia v tvojom tele vydrží 3-7 dni
@Yoy píše:
No najpravdepodobnejšie je mať sex 2tyždne pred menštruaciou, vtedy sa sa ovuluje.
Ak má žena 28-dňový menštruačný cyklus, tak k ovulácii – uvoľneniu vajíčka z vaječníka, dochádza približne 14. deň od začiatku menštruačného krvácania. Ak má cyklus dlhší, k ovulácii dochádza neskôr (pri 35-dňovom cykle je ovulácia 21. deň cyklu). Ak je naopak cyklus kratší, žena ovuluje skôr ako 14. deň cyklu (pri 21-dňovom cykle dochádza k ovulácii už na 7. deň cyklu).
je len jeden deň v mesiaci ked možes otehotniet, ale spermia v tvojom tele vydrží 3-7 dni
To není pravda. Já mám cyklus 28 dní a ovulaci mám od čtrnáctého do dvacátehočtvrtého dne. Každý cyklus jinak. Každá žena ovuluje jinak. Nejspolehlivější je měření. Tak ji tady zbytečně nemať.
Nejlepsi je mit sex ob den, ne jen kolem domnele ovulace
pokud to pul roku nejde, zkusila bych testy, zda vubec ovulaci mas a uvidis…nekdy to trva…tak hodne stesti ![]()
@Pety2 stahla som si aplikáciu na plodné dny.. ukazuje sa mi že dnes 8.6 mám plodné dny až do 12.6 ale něco mi tu nehraje menstruaci mám 7 dni.. menstruaci som mala končiť 5.6. skončila sem driv asi toho 3.6 a 4.6-5.6.sem iba spinila a včera som trocha krvacela tak to vubec nechápem čo je somnou… miminko chcú strašně moc aj priateľ.. ![]()
@Yoy Já mám pravidelný cyklus 28-29 dní a každé těhotenství se povedlo tak 6-8 den cyklu protože u mě ovulace nastupuje velmi záhy po skončení menzes. Jinak mě nejlíp pomohlo se na pokusy o těhotenství se vykašlat, první syn nám trval 1,5roku a zadařilo se až když jsem to vzdala, že budeme muset k doktorům. Měla sem tou dobou sice nenáročnou, ale velmi stresující a nenaplňující práci ve které jsem zůstávala jenom kvůli smlouvě na dobu neurčitou. Když jsem se začala rozhlížet po jiné práci, tak se konečně zadařilo. Další těhotenství přišla o něco rychleji zhruba po 5 měsících (bohužel jedno bylo neúspěšné) a věřím tomu, že to bylo hlavně díky tomu, že jsem nechodila do práce a dělám něco, co má aspoň nějaký význam.
@Sofi56 aplikace je k ničemu. Začni měřit teplotu nebo dělat ovulační testy.
@Sofi56 aplikace jsou k nicemu…kazda zenska ma ovulaci jinak a i kazdy cyklus muze byt kapku jinak…zkus radsi ty ovulacni testy ![]()
Ovulacni testy vůbec nefungujou (alespoň mne nikdy nic neukázaly a jsem podruhé těhotná). Můj doktor razí zásadu to s tím sexem neprehanet, abyste si nevytriskali ten dobrej materiál. Takže prý před ovulaci 2×, maximálně! 3× tydne, potom v den ovulace si udělat hezky večer a následující dva večery též. Tvrdí, ze kdyz to někomu nejde, často stačí jen upravit frekvenci. Ja to plánovala tak, aby to podruhé (maximálně potřetí) vyšlo dva dny před onou ovulaci, takže v tom termínu byl vlastně pokus ob den.
A za sebe doporucuju poté jeste dvacet minut ležet se zadkem nahoře (podepřena polstarem).
Já díky ovulacnim testům zjistila kdy ovuluju. S partnerem jsme měli sex ob den. Strašně jsme to řešili. No a nejlepší bylo, když jsme si řekli, že se na to teď vykašlem (po biochemickém těhotenství) měli jsme sexu, že bych to spočítala na prstech jedné ruky. A ještě jsem ke všemu ovulovala nejspíš dřív. (Kolem předpokládané ovulace jsme sex neměli, chtěla jsem si užívat vánoční svátky, silvestr, a hory.) No a hory už jsme si neužila
bylo to překvapení. Takže za mě hlavně na to nemyslet. A jde to, já na to myslela 4měsíce každý den, i partner. Brali jsme kdejaký vitamíny, pili kdejaký čaje, podepirala jsem si zadek… v době snazeni jsem nepila alkohol (jak blázen) A podařilo se ve chvíli, kdy jsem si myslela, že si ještě kdejakou alkoholovou party užiju
(samozřejmě jsem myslela na miminko, ale proste cíleně jsme se nesnažili, jenom si užívali) ![]()
@Čičorečka TAk jak to maš ty, to maš ty, my to mame inač, nikoho nepletu a ty sa taky neplet ![]()
@Yoy ale @Čičorečka ma pravdu. Lutealni fázi ma každá žena jinak dlouhou, takže takhle obecně se to nedá říct. To uz muze rovnou spoléhat na ty aplikace