Chci dítě hned

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17271
6.6.21 17:32
@Maminanamatersky píše:
@Jahudka82 Muj chlap ma se mnou deti ve 40 a ve 42 letech. A klidně by mel jeste jedno. Kazdej to muze mit jinak, no..

Ale jo, proč ne, když se na to cítí. Mýmu je 44.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17271
6.6.21 17:57
@Melodie91 píše:
Tak mu rekni, ze misto dvou pokojicku muzete mit nakonec pracovnu a posilovnu a vecnou vzpominku na to, co zpusobilo cekani…co kdyz se treba domluvite, ze proste treba pro ted prestanete pouzivat ochranu? Ze to neznamena, ze budete mit za rok miminko? Ze treba nejakou dobu trva, nez se podari a pak dalsich 9 mesicu, nez se dite narodi? To nezabira? Nez by bylo dite, tak uz bude treba naky zaklad bydleni a nez bude druhe, tak barak bude..jestli budete cekat tri roky, nez se zacnete snazit o prvni, tak to je dost stresujici, i pro pary, ktere nemaji zadne (vedome) komplikace…

Máš recht, já vysadila prášky hned, jak jsme se nastěhovali do současného bytu, nechali jsme tomu volný průběh s tím, že tam bylo pár věcí potřeba dodělat, dozaridit atd, a když bylo hotovo (za pár měsíců, měli jsme oba časově náročnou práci), začali jsme se snažit cíleně - na dovolené. Zadařilo se pak za cca 3 měsíce.

Ale taky jsme hned nezarizovali pokojíček, byl to spíš pokoj navíc pro hosty, jinak na cvičení -s rotopedem, zebrinama, PC stolem, trucovna, pařbovna a výjimečně kuřárna - pouze z okna (nemáme balkon). Dětský nábytek jsme tam pořídili až když byl klukovi rok a půl, bazarový ale v super stavu, do 10.000 vc. psacího stolu a židle ve stejném designu; stejně děti do 3 let samostatný pokojik moc nepotřebujou a jsou spíš s vámi - v obýváku, kuchyni, max nějaký hrací koutek vyčleněný. V podstatě jsme šli z menšího 2+1 do většího předělaného na 3+kk. Mně propojený obývák s kuchyní/jídelní částí vyhovoval, na děti jsem všude viděla, pokojík hned za dalšíma dveřma. A ložnice je stranou. Takže když se manžel potřeboval vyspat na služebku aj. vždycky měl kam si zalézt a já s miminkem jsme mohli být v jiné místnosti. To hodně záleží na tom, jak je ten byt udělaný no.

Na 2.jsme si díky potratu museli počkat do 4 let malého, původně plánovaný odstup byl 3 r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76951
6.6.21 18:06
@Anonymní píše:
@Melodie91 Svatbu momentálně neplánujeme. Vzhledem k tomu, že dům i případné děti budou finančně dost náročné. Jednou bude, ale není to pro nás priorita, raději ty finance vložíme jinam.

myslím, že si lžeš do kapsy - přítel s tebou žádné dítě nechce, a když nechce v 36, ve 40 už tuplem nebude chtít, vzít si tě také nechce :nevim: svatba se dá udělat za pakatel, ale to se musí chtít - přítel si z tebe dělá dobrý den a než to prokoukneš, tak už možná šanci na své dítě mít nebudeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76951
6.6.21 18:11
@Kolicek95 píše:
Jemu už ale taky docela tikají hodiny, 36+26 je 62, nevím, kdy jde do důchodu, ale pokud chcete dopřát dítěti relativně bezstarostná studia na vysoké škole, tak na první dítě má věk tak tak.

no a ještě chce děti 2, ale začít až po 40 :mrgreen:, mně to přijde, že nechce děti žádné a doufá, že to za ty 4 roky už nepůjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
6.6.21 18:21
@Anonymní píše:
Ahoj, řeším teď menší problém. Je mi 27 let, před osmi lety jedno těhotenství ukončeno císařským řezem v 26.týdnu. Po změně gynekologa nyní zjištěná Leidenská mutace heterozygot. Od gynekoložky doporučeno s dalším těhotenstvím moc neotálet. Já bych si miminko moc přála už delší dobu. Partner 36 let, děti chce, ale ne hned. Máme zažádáno o pozemek, chceme stavět, bude 2-3 roky trvat než bude hotovo.. objektivně vím, že pořídit si teď mimino do bytu 2+1 není uplně ideální, ale mám strach, že se stavba protáhne a začneme se snažit pozdě a děti pak třeba nepůjdou…navíc mám strach z potratů nebo dalšího předčasného porodu kvůli mutaci. To, že se začneme snažit až bude partnerovi skoro 40 se mi taky moc nelíbí… Zjištěná mutace pro něj nic nemění, je to prý blbé, ale dobře, že o tom víme… Ani nevím co vlastně čekám za reakce, spíš jsem se potřebovala někomu svěřit, protože poslední dny na nic jiného nemyslím a už mi z toho dost hrabe.. Jsem opravdu tak hrozná, že na partnera tlačím, že se chci snažit o dítě dřív než za 3-4 roky? Nechci si dítě vynutit, chci abysme ho chtěli oba, ale ze strachu prostě tlačím na pilu…

To je zcela pochopitelné. Myslím, že stavba se dá zvládnout i se dvěma dětmi. Tím, že budete otálet, tak se oddálí i věková hranice mezi sourozenci. Nemusí potom k sobě vůbec najít cestu a to by mohla být škoda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.21 18:25

@stinga Svatbu za pakatel nechci. Nevím proč by to, že se nechceme brát mělo být něco špatného. Děti chce, to vím 100%. Ale díky za názor.

• Citovat
  • Upravit
4072
6.6.21 18:35
@Anonymní píše:
@stinga Svatbu za pakatel nechci. Nevím proč by to, že se nechceme brát mělo být něco špatného. Děti chce, to vím 100%. Ale díky za názor.

No ale kdy? Ono rikat ze chci deti v nejake vysnene hypoteticke realite je jedna vec, ciny druha. Kdyby mu bylo 20, ma na odkladani narok, ale v jeho letech by byl chlap, co opravdu deti chce, stastnej, ze ty uz se na to citis. A rozhodne by nekalkuloval s x rokama az az az…
Mimochodem správný cas na dite nebude nikdy, ale je to bohuzel to jedine, co uz v životě nedozenes a co nepocka. Svagrovci taky cekali, az budou mit perfektní svatbu, postavenej svuj perfektni dum, pak se dodelavalo kolem baraku, pak terasa. No ted dochazej do CARu, prvni pokus neuspesne za sebou, v kapse uz pres dva roky snazeni a planujou psa :nevim: A to maj oba kolem 35.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
6.6.21 18:40
@Anonymní píše:
@stinga Svatbu za pakatel nechci. Nevím proč by to, že se nechceme brát mělo být něco špatného. Děti chce, to vím 100%. Ale díky za názor.

A jak to víš? Protože to říkal? Já třeba chápu, že je chce přivést do hotového baráku, ale vy nemáte ještě ani ň, to strašně potrvá. A hlavně, pokud děti tak hrozně chce, tak by pro něj měla být priorita tvůj zdravotní stav a měl by se bát, že to pak nepůjde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
6.6.21 20:12
@Aquarius79 píše:
To je zcela pochopitelné. Myslím, že stavba se dá zvládnout i se dvěma dětmi. Tím, že budete otálet, tak se oddálí i věková hranice mezi sourozenci. Nemusí potom k sobě vůbec najít cestu a to by mohla být škoda.

No, zvládnout se dá, ale dostat na ni hypotéku s dítětem a ženou na rodičovské by mohl být problém, takže i celkem chápu, že chce stavět před dítětem. Jo, pokud na to budou finančně mít, tak se mohou snažit hned, jak tu hypo budou mít schválenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76951
6.6.21 20:25
@j.a.n.i1 píše:
No, zvládnout se dá, ale dostat na ni hypotéku s dítětem a ženou na rodičovské by mohl být problém, takže i celkem chápu, že chce stavět před dítětem. Jo, pokud na to budou finančně mít, tak se mohou snažit hned, jak tu hypo budou mít schválenou.
ženu na rodičáku mít nebude, nechtějí se brát
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76951
6.6.21 20:27
@Anonymní píše:

já to z toho tak cítím, že žádné děti nechce,
fakt doufá, že za 4 roky už to nepůjde,
proč myslíš, že víš na 100 %, že děti chce? kdy? v příštím hypotetickém životě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.21 20:39

@stinga Já s tím chlapem žiju, znám ho, kdyby děti nechtěl řekne to. Zas není potřeba z něj dělat hajzla co děti nechce nikdy. Chce je po stavbě domu, tak jak jsme se domluvili než se situace změnila. To není žádný hypotetický příští život. To, že si neuvědomuje vážnost situace je jedna věc, ale vím co mám doma a vím, že mi nelže.

• Citovat
  • Upravit
76951
6.6.21 20:43
@Anonymní píše:
@stinga Já s tím chlapem žiju, znám ho, kdyby děti nechtěl řekne to. Zas není potřeba z něj dělat hajzla co děti nechce nikdy. Chce je po stavbě domu, tak jak jsme se domluvili než se situace změnila. To není žádný hypotetický příští život. To, že si neuvědomuje vážnost situace je jedna věc, ale vím co mám doma a vím, že mi nelže.

tak nezbývá než popřát hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
6.6.21 20:52
@karkarka píše:
Jak jste spolu dlouho? To prvni dítě žije s vámi bytě nebo se narodilo mrtvé? Do 2+1 jedno dítě ok. 2 už je moc.

8o no ty jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.21 20:58

Chápu tě. Skoro v tvém věku jsem teprve začínala vztah se současným partnerem a na dítě se vůbec tehdy necítil. Chtěl je až za cca 5 let, taky se mi nechtělo tak dlouho čekat, ale rozcházet taky ne. Teď jsme spolu 7 let, nějakou dobu se snažíme, ale zatím nic… My teda neřešili bydlení, prostě se na to necítil ještě… teď je mu 40 a mně 33, taky mám Leidenskou mutaci, tak snad to nějak půjde. Jinak stavba domu je často zatěžkávací zkoužka vztahu, tak se třeba bojí, abyste se v průběhu stavby nerozešli, jako se to stalo mému partnerovi s jeho exkou. Ta ho nakonec do dítěte ukecala taky ještě před dostavbou baráku, stavba se protáhla na 5 let a když mělo dojít na stěhování, tak zjistila, že se jí tam vlastně vůbec nelíbí a odešla od něj :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex