Chci dítě hned

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101771
6.6.21 21:03
@stinga píše: ženu na rodičáku mít nebude, nechtějí se brát

Ale 2 roky k ni ma vyzivovaci povinnost i bez svatby, plus psala, ze chteji stavet spolu, takže predpokladam, ze by zadali oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22923
6.6.21 21:09

My jsme taky měli 2+1 když se narodila první dcera, vlastně i druhá..stěhovali jsme se do 3+1 když holkám byly 4 a 1 rok, rodiny žijí i hůře.
S tvou diagnozou by se mi tedy nechtělo čekat do 30 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35974
6.6.21 21:10
@stinga píše:
tak nezbývá než popřát hodně štěstí

Asi tak. Stačí pohledat tady v pár diskuzich jak chlap sliboval, že za pár let a skutek utek. Ve 40 už měl svoje pohodlíčko a proč by něco měnil že a taky by to do nich ty partnerky nerekly. Četla jsem to tady xkrat. Než budete mít postaveno tak to může trvat roky, od kámošky brácha čeká na povolení už 5 let, od další ho má konečně po 3 letech. My ho budeme mít snad tento měsíc a je to už přes rok od té doby co jsme začali hledat pozemek. Čekáme teď 3 dítě a sice máme víc jak 2+1 ale stejně spíme v jedné místnosti takže víceméně využíváme jen 2+1 a dá se to. Malý děti nepotřebují moc prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
6.6.21 21:16

Fakt není jen okamžik narození, ta péče trvá… vypiplat dítě než jde vůbec do školky, do školy, absolovovat s ním školní docházku např. při distannčí výuce… takže potenciálního prvňáka by dle jeho propočtů měl ve 46, případné další dítě ještě později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
7.6.21 07:54
@Anonymní píše:
@stinga Já s tím chlapem žiju, znám ho, kdyby děti nechtěl řekne to. Zas není potřeba z něj dělat hajzla co děti nechce nikdy. Chce je po stavbě domu, tak jak jsme se domluvili než se situace změnila. To není žádný hypotetický příští život. To, že si neuvědomuje vážnost situace je jedna věc, ale vím co mám doma a vím, že mi nelže.

Jestli dobře počítám, seznámili jste se, když ti bylo 23 a jemu už 32 a na dítě se necítil? Jasně, tys měla v tom věku teoreticky času taky dost. Ale teď máš věk akorát a blbou diagnózu, což situaci mění, jak sama píšeš. Dítě JEDNOU chce, ale čeká další 4 roky, až se lépe poznáte a pak dalších 5 než postavíte barák. Ony mu taky pak můžou dojít síly a bude si připadat na dítě už starej. Je to samozřejmě blbá situace a někoho do dítěte tlačit košer jistě není. Ale ty nemáš jako argument jen ty biologické hodiny, ale zdravotní stav, tak bych toho využila a zkusila ho ještě přesvědčit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
7.6.21 09:45

Ty musíš vědět, jak to mužem máte. Ja bych jen upozornila, že neznam nikoho, kdo by za 2 roky postavil dum. Jedni známí roky hledali pozemek (mají teda specifické naroky, to je pravda), další se ted stěhují, stavba trvala pres pet let. Jen pitomé povolení trva tak rok a pul, dva. Pokud jde o hypo, co se dohodnout, ze koupíte pozemek a vlítnete na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101771
7.6.21 13:23
@Ba-stet píše:
Ty musíš vědět, jak to mužem máte. Ja bych jen upozornila, že neznam nikoho, kdo by za 2 roky postavil dum. Jedni známí roky hledali pozemek (mají teda specifické naroky, to je pravda), další se ted stěhují, stavba trvala pres pet let. Jen pitomé povolení trva tak rok a pul, dva. Pokud jde o hypo, co se dohodnout, ze koupíte pozemek a vlítnete na to?

Já celkem souhlasím, zařídit pozemek, schválit hypotéku a pak tomu nechat volný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.21 15:52

@Julča001 Počítáš správně. O dětech jsme se bavili snad hned na druhé schůzce.. sám řekl, že děti chce, až spolu budem déle. Což mě nijak nepřekvapilo a hodně bych se divila kdyby se cítil na dítě hned. Pozemek bude na jaře příštího roku, dům bude na klíč a stavba samotná trvá třeba 5 měsíců. Povolení zařídí firma, takže by to mělo být rychleji. Ale samozřejmě počítáme s tím, že hned to nebude… Určitě ho budu ještě přesvědčovat, dost mi to tady pomohlo utřídit si myšlenky a argumenty proč nečekat :) Diagnozu známe pár dní, tak je to všechno čerstvé, mě to dost vyděsilo a jeho jsem zas asi vyděsila já.. věřím, že to vymyslíme tak, abychom byli oba spokojení..

• Citovat
  • Upravit
18177
7.6.21 16:08
@Anonymní píše:
@Julča001 Počítáš správně. O dětech jsme se bavili snad hned na druhé schůzce.. sám řekl, že děti chce, až spolu budem déle. Což mě nijak nepřekvapilo a hodně bych se divila kdyby se cítil na dítě hned. Pozemek bude na jaře příštího roku, dům bude na klíč a stavba samotná trvá třeba 5 měsíců. Povolení zařídí firma, takže by to mělo být rychleji. Ale samozřejmě počítáme s tím, že hned to nebude… Určitě ho budu ještě přesvědčovat, dost mi to tady pomohlo utřídit si myšlenky a argumenty proč nečekat :) Diagnozu známe pár dní, tak je to všechno čerstvé, mě to dost vyděsilo a jeho jsem zas asi vyděsila já.. věřím, že to vymyslíme tak, abychom byli oba spokojení..

Jasný, nech to trochu uležet, ať zbytečně nejtročíš pod vlivem první paniky :hug: S domem držím palce, ani tak jsem ale neslyšela, že by to někdo zvládl tak rychle. Spíš kolem sebe vidím - na podzim už to bude… do jara se nastěhujete… Vánoce už strávíte v novém… tahle firma je blbá, nová to bude mít pod kontrolou… Ale kdyby vám to vyšlo podle plánu, bude to super. A tím spíš o co jde - po pozemku tomu můžete nechat volný průběh a i kdyby se to nakrásně podařilo na první dobrou, těhotná budeš devět měsíců 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
7.6.21 21:19
@Ba-stet píše:
Ty musíš vědět, jak to mužem máte. Ja bych jen upozornila, že neznam nikoho, kdo by za 2 roky postavil dum. Jedni známí roky hledali pozemek (mají teda specifické naroky, to je pravda), další se ted stěhují, stavba trvala pres pet let. Jen pitomé povolení trva tak rok a pul, dva. Pokud jde o hypo, co se dohodnout, ze koupíte pozemek a vlítnete na to?

povolení jsou obtížná, ale před 10 lety náš případ: v červnu 2009 rezervace + koupě pozemku, v červnu 2010 jsme bydleli (ale ne svépomocí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
7.6.21 21:35
@dedrichov píše:
povolení jsou obtížná, ale před 10 lety náš případ: v červnu 2009 rezervace + koupě pozemku, v červnu 2010 jsme bydleli (ale ne svépomocí)

Tak to je klika :palec: Muj známý zas mel pozemek a koupil dům-stavebnici. Snad to teď reknu dobre - mela se vylít základová deska, tuhnout 24h a zbytek se nejak jednoduše postavil. Melo to byt hotove snad v řádu týdnů. Po vylití deska popraskala a reklamace a soudy se táhly tri roky. Mam kolem sebe samé katastroficke příklady, a to nikdo nekupoval smejdy a nenajimal od pohledu fušery. Ja pak vzdycky sedim v našem zdaleka ne dokonalém bytě s podlahou, kterou bych nejradsi vymenila, a rikam si: Nene, sem žádný řemeslník práh nepřekročí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
8.6.21 06:57
@Ba-stet píše:

Příbuzná má dům na klíč, bydleli za rok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
8.6.21 09:08

Stavba je hrozně o náhodě, s bývalým jsme pozemek sehnali prakticky hned, ale pak byly šílené problémy s projektantem… Taky měl vizi, jaký to bude fofr, a po dvou letech se do země ještě nekoplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
8.6.21 09:53
@Pears206 píše:
Příbuzná má dům na klíč, bydleli za rok :nevim:

Ano, a jak psali jiní, nekdy (dokonce často) to trva déle, než se čekalo. Ma na to vsadit? Hledala jsem kompromis pro ni, co chce dítě hned, a pro něj, co chce čekat na dům :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
8.6.21 11:21
@Anonymní píše:

Leiden v heterozygotní formě není zase něco tak strašného, není třeba panikařit. Chodíš někam na hematologii?
Mám v rodině paní se stejnou dg. Před delším letem má injekci na ředění krve a teď čeká druhé dítě. V prvním těhotenství (bylo jí 30) chodila od začátku pravidelně na hematologii na odběry a jen se zhoršily výsledky, začala si pichat injekce. Každý den bodlo do břicha sice není žádná hitparáda, ale prý si na to zvykla rychle a vše bylo ok. Měla štěstí, že si nechala kdysi udělat genetiku kvůli HA, tak o tom od začátku tehu věděla a pohlídalo se to. Jinak by to možná dopadlo taky špatně. U Tebe byla příčina umrti plodu trombóza pupečníku?
Každopádně - hetero Leidna má docela hodně žen a normálně děti mají. Jen se to musí hlídat na hematologii a kdyztak holt zvládnout ty injekce… Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí