Chci dítě - rada

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85381
13.2.17 10:50
@Annapavelkovaml píše:
@blumen a na to si přišla jak že je vyjímkou vidět 20-ti leté maminky na hřišti, kam si myslíš že chodíme?? :lol:

U nas v okoli jsem teda 20-lete nepotkala, asi bydlite jinde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
13.2.17 10:51
@Jj.Mm píše:
Děkuji za velmi mily komentář ❤ a názor, ano presne líbí se nam ty mladé rodinky, které si užívají deticek

Nevim proč se mi vložila jen půlka komentáře. Jak mate staré dítka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
13.2.17 10:53

Nejlíp odpracovat rok, pak hned udělat svatbu, vyjet si na svatební cestu a ještě si užívat, a do 30 ti pořídit dítě - uplně stačí přeci. Pokud není zdravotní problém, tak s dítětem jde klidně počkat. ono ti nic neuteče a hlavně, nejde nic už vrátit zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
13.2.17 10:55
@blumen píše:
@Terezxx to ale nema s vekem co spolecneho ;) nekdo uci ditko hrat si samo, jina maminka si pohraje s ditetem na hristi i ve 35-ti, nepausalizuj podle veku ;) spis je ale vyjimkou videt na hristich mlade maminky kolem 20-ti, to jo

Tak alespoň u nás na hřišti je to děs, ty maminky. Mame tam okolo 10 lavicek a je vzdycky plno, maminky s knizkama, mobilem v ruce, kamaradkama a jejich děti se buď dožadovali marně pozornosti, mlátili se nebo brali ostatním hračky. Ale samozřejmě to neznamená, ze vsechny jsou takove :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
13.2.17 10:58
@Terezxx píše:
Ahoj :mavam: já te zase naopak chápu, ze se svatbou chcete počkat. Jsme také mladý pár, já 22, přítel 24 a vdavat se budu až teď za 4 měsíce. Děti máme už 2 a kdyby přítel tolik nechtěl, klidně bych zůstala svobodná. Pokud se máte rádi, klidně bych si miminko udělala před svatbou. Jen bych asi ještě pockala, nez si odpracuju rok kvuli materske. Psala si, ze si v praci půl roku? Byla by škoda o ni přijít. A být mlada rodina je úžasný :srdce: kolik my se toho nablbneme. Když vidím na hřištích ty 30-tnice, jak drepi na lavičkách a na volající dítko vubec nereagují, je mi z toho smutno :think: i moje mamka rikala, ze mají mít děti mladí lidé a to, kdyz jsem ji oznámila tu šťastnou novinu, ze čekám miminko, z toho nebyla zrovna nadšena, ze to je strase brzy. Hodně štěstí a ať všechno dopadne tak jak s přítelem chcete :mavam:

Myslím, že je to spíš o naturelu, než věku. Jsme s mužem stejně staří, on s klukama řadí jak černá ruka a mě to prostě moc neba :nevim:. jinak já bych nespěchala, nerikam, že je třeba čekat do 30,ale do 25 klidně jo. Ještě bych si být zakladatelkou užívala života ve dvou a bez větších starostí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
13.2.17 10:59
@Petussska píše:
Nejlíp odpracovat rok, pak hned udělat svatbu, vyjet si na svatební cestu a ještě si užívat, a do 30 ti pořídit dítě - uplně stačí přeci. Pokud není zdravotní problém, tak s dítětem jde klidně počkat. ono ti nic neuteče a hlavně, nejde nic už vrátit zpět.

Neznam nikoho, kdo by chtel vracet cas kvuli diteti :think: spis si lidi rikaji, proc je nemeli driv, aspon u me v okoli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.17 11:00

Takže, já bych si prvně naplánovala svatbu - zaměstná ti to hlavu a tím „oddálíte“ miminko :-) Navíc, my taky nejsme boháči, do toho rekonstruujeme, ale svatbu jsme v pohodě zvládli (něco přispěli rodiče a asi 1/2 se nám vrátila na darech). Ve výsledku jsme platili skoro nic (svatba 100 tisíc, na darech 55 000, rodiče každí asi 20 000) a to jsme měli svatbu v 70 lidech (ale teda skromnou, šetřivou - nicméně šetření nebylo rozhodně na úkor kvality, naštěstí a nevyměnila bych vůbec nic -jen jsme prostě sháněli levně…) Já osobně jsem starší, je mi 26, manželovi 27, svatba loni po 9 letech vztahu, teď mám práci od září, celkem dobře placenou, i když dost náročnou… Moc bych chtěla mimi (všichni kolem - i mladší členové rodiny rodí a mají mimi), ale prostě rozum říká NE. V létě si zajedeme na dovolenou, na podzim snad dostanu smlouvu na neurčito, navíc budu mít odpracovaný rok, aktuálně si dozařizujeme bydlení (např. min. týden jsme si objednali kuch. stůl se židlemi - padne na to moje poslední výplata), doděláváme obývák a celkově dokončujeme rekonstrukci, v létě chceme stavět pergolu, na jaře udělat nová okna (dvě co zbyla)… Plus si taky užívám té „volnosti“ - ono když pak člověk kojí, tak se půl roku od dítěte nemůže moc hnout… Takže jak jsem říkala dovča, pojedeme na jaře do sklípku, pak chci jet na koncert… PS: nejen za sebe mohu říct, že „nejhorší“ svatba je s malými dětmi 0-3 roky - proč? protože vždycky se někdo musí obětovat a prostě celý den hlídat a celkově, v ten den je milion jiných starostí… Takže za mě svatba, dovolená, mimi (po odpracovaném roce a ideálně se smlouvou na neurčito) - to je dle mého stav ideál + když už je k tomu zařízené bydlení a člověk si předtím taky trochu užije toho života, tak je to úplně super!

• Citovat
  • Upravit
14637
13.2.17 11:00
@Petussska píše:
Nejlíp odpracovat rok, pak hned udělat svatbu, vyjet si na svatební cestu a ještě si užívat, a do 30 ti pořídit dítě - uplně stačí přeci. Pokud není zdravotní problém, tak s dítětem jde klidně počkat. ono ti nic neuteče a hlavně, nejde nic už vrátit zpět.

Jako že má čekat 8 let? Já čekám 5 a hrabe mi už docela slušně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
13.2.17 11:02
@Terezxx píše:
Tak alespoň u nás na hřišti je to děs, ty maminky. Mame tam okolo 10 lavicek a je vzdycky plno, maminky s knizkama, mobilem v ruce, kamaradkama a jejich děti se buď dožadovali marně pozornosti, mlátili se nebo brali ostatním hračky. Ale samozřejmě to neznamená, ze vsechny jsou takove :kytka:

Tak to ja zase vubec neznam :lol: u nas ale tolik lavicek ani neni, spis 1-2 :lol: rodice sedi na piskovisti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.2.17 11:03
@blumen píše:
Neznam nikoho, kdo by chtel vracet cas kvuli diteti :think: spis si lidi rikaji, proc je nemeli driv, aspon u me v okoli :)

Tak já se hlásím, vím, že kdybych ještě aspoň dva roky počkala, bylo by to lepší… Myslím, že je nás víc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
13.2.17 11:03
@Jj.Mm píše:
Nevim proč se mi vložila jen půlka komentáře. Jak mate staré dítka?

Zatím malá. 20 měsíční a 8 měsíční. Oba kluky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.2.17 11:06
@Terezxx píše:

U tebe to bude o povaze, ne o věku, mít od sebe děti v rozmezí roka, tak mi asi hrábne dočista… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
13.2.17 11:07
@hehehe píše:
Tak já se hlásím, vím, že kdybych ještě aspoň dva roky počkala, bylo by to lepší… Myslím, že je nás víc. :nevim:

A v kolika jsi je mela a proc by to melo byt lepsi? Jen se ptam ze zvedavosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
13.2.17 11:08
@Terezxx píše:

Krásný :oops: Teším se až budu chovat :oops: Děkuji za povzbuzující komentář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.2.17 11:12

@blumen
Jak jsem už tady psala, když jsem otěhotněla, bylo mi 23, těhotenství bylo docela problémové, takže v podstatě hned můj dosavadní život „skončil“. Měla jsem čerstvě po svatbě, chodili jsme spolu 2 roky, byli jsme pouze na jedné dovolené, no zkrátka, lepší by to bylo v tom, že bychom si užili více života ve dvou - to je to, co mě občas zamrzí. Dnes už mám děti dvě a mrzí mě to opravdu dodnes, protože už to prostě nejde vrátit. Jsem toho názoru, že každé období se má prožít, postupně a nechvátat hned na to další. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí