Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
sama sis v podstate odpovedela - odjed s detma na hory a udelejte si klidne a krasne vanoce bez ozraleho tatinka.
Mimochodem kdyz tak chlasta - nebylo by lepsi ho vykopnout rovnou - at si jde na Stedry den chlastat k rodicum nebo do hospody a pekne si uzije svatky…
Uteč…
Pamatuju si to jako dítě a nikdy nikdy nikdy bych nedovolila, aby to samé zažívala Majda.
On ale sežene vždycky všechno, stromek, kolekce, klobásy, dárky má nakoupený dlouho dopředu. Zařizuje, snaží se. A pak všechno totálně zkazí. Mnohokrát jsem mu říkala, že budu mít radši všeho míň, ale at´je on v pohodě, at´je klid.
Jojo,jen odjeďte a hezky v klidu si to bez něj užijte.Jemu jsou nějaký Vánoce stejně ukradený,stejně se ožere.A když budete pryč,tak si to děti alespoň užijí,nikdo je nebude stresovat a kazit jim Vánoce.
Já bych tohle nesnesla ![]()
Anonymní píše:
On ale sežene vždycky všechno, stromek, kolekce, klobásy, dárky má nakoupený dlouho dopředu. Zařizuje, snaží se. A pak všechno totálně zkazí. Mnohokrát jsem mu říkala, že budu mít radši všeho míň, ale at´je on v pohodě, at´je klid.
To je sice hezký,ale co pak z toho?
Když se jinak o rodinu strará,ale prostě s tím chlastem si nemůže pomoct-vidím to na léčebnu,protože alkoholik zcela jistě je.
Buď je mu přednější rodina a nebo chlast,ať si vybere. Ty se podle toho můžeš taky zařídit.
A co vážně odject a jemu v ten den zavolat,že máš překvapení,že letos budete mít vánoce jinde a ať za váma dorazí-Pokud je řidič,tak nebude moci pít,tam žádné kamarády mít nebude a ani alkohol?
Anonymní píše:
Anonymní píše:
tak asi ma problem s alkoholem at jde na lečení jestli ma rad
nesnaším opile chlapy ![]()
Anonymní píše:
to je sice hezky, ale co je to platny, kdyz se ozere.
to bych radsi stromek, klobasy a darky ozelela…
Navic skutecne tohle je na leceni a mel by si vybrat zda mu je prednejsi chlast nebo rodina…
Tvůj manžel je očividně alkoholik. Proč s ním jsi? Proč necháš otravovat život sobě a jistě i dětem? Samotné vánoce na nějaké chatě bych brala jako dobrý začátek k tomu rozmyslet si, jestli chceš zbytek života strávit vedle alkoholika ![]()
To jsi dobrá,že to trpíš.Bych ho na štědrý den poslala pryč.Přece nebudeš s dětmi někde mimo domov.Děti si to mají užít doma,ne?já bych ho vypakova a eště bych mu na cestu koupila krabičáka.
mari1912 píše:
A co vážně odject a jemu v ten den zavolat,že máš překvapení,že letos budete mít vánoce jinde a ať za váma dorazí-Pokud je řidič,tak nebude moci pít,tam žádné kamarády mít nebude a ani alkohol?Anonymní píše:
To by mohlo dopadnout. I když s ním je to těžký. Je to takovej domácí typ, nikam ho moc nedostanu.
A hlavně já začínám cítit, že mi dochází energie, jako bych už měla toho všeho plný zuby. Někdy se přistihnu, že mi začíná být všechno jedno. Dřív jsem se s ním třeba kvůli tomu hádala a ted´je jakoby mi to bylo jedno. prostě mi na tom všem přestává záležet. Napsala jsem, že bych chtěla klidné Vánoce, ale spíš bych byla nejraději, kdyby žádné Vánoce ani nebyly. Trvá to už všechno prostě strašně dlouho a všechny tyhle svátky, Vánoce zvlášt´, ve mně probouzejí myšlenku, že mi alkohol zničil život.
ty bys kvuli ozralovi chtela, aby vanoce ani nebyly a co deti? Ty k tomu prijdou jak? Manzel by se mel lecit a zcela vazne bych ho na vanoce poslala pryc, jako ze je rodinny typ mne rozesmalo - rodinny typ se na Vanoce nebo pred neozere jako dobytek. Ja bych ho sbalila a s krabicakem poslala k rodicum, ke chlastacim kamaradum nebo do hospody.
jenny.fields píše:
Tvůj manžel je očividně alkoholik. Proč s ním jsi? Proč necháš otravovat život sobě a jistě i dětem? Samotné vánoce na nějaké chatě bych brala jako dobrý začátek k tomu rozmyslet si, jestli chceš zbytek života strávit vedle alkoholika
proč s ním jsem? protože spolu máme děti, protože bydlím v jeho domě a nemám, kam jít, protože ačkoliv dost pije, tak je to on, kdo celou rodinu materiálně zajistí (já se zase postarám o všechno doma, takže on má v práce klid, že jsou děti v pořádku). Taky jsem ho měla a mám ráda a on má rád nás. Ale prostě má problém s pitím, což je velice vážné, ovšem obávám se, že pokud od něj odejdu, tak se budu jen velice těžko v dnešní době protloukat.
Hanka1 píše:
ty bys kvuli ozralovi chtela, aby vanoce ani nebyly a co deti? Ty k tomu prijdou jak? Manzel by se mel lecit a zcela vazne bych ho na vanoce poslala pryc, jako ze je rodinny typ mne rozesmalo - rodinny typ se na Vanoce nebo pred neozere jako dobytek. Ja bych ho sbalila a s krabicakem poslala k rodicum, ke chlastacim kamaradum nebo do hospody.
Hanko, napsala jsem domácí typ, myslela jsem tím, že nerad někam jezdí, že je nejradši doma. Pokud pije, tak doma nebo vedle u souseda. Do hospody nechodí (to samozřejmě nic nemění na tom, že je to problém).
Můj manžel využije jakýkoliv svátek k tomu, aby se opil. Zkazí mi prakticky všechny svátky i narozeniny, víkendy už nepočítám. Chtěla bych s dětmi v klidu ozdobit stromeček, zazpívat si koledy, připravit si stůl a svátečně povečeřet. Tyto zdánlivě samozřejmé věci mi už několik let prostě nebyly dopřány. Každý rok dopředu trnu hrůzou, co se zase semele. Loni se opil raději už 23. prosince (zřejmě mi chtěl splnit mé přání, aby na štědrý den byl střízlivý). Na štědrý den byl naprosto nepoužitelný, probral se až na večeři, nacpal se, rozbalil s námi dárky a odvalil se zpátky do postele.
Je to každý rok to samé. když mi minulý týden řekl, že si bere na 18. 11. dovolenou, že si prodlouží víkend, tak já místo abych byla ráda, že s námi bude doma, jsem si akorát v duchu řekla, že se zase ožere. A taky že jo. Od rána se sousedem pili, po obědě jsem se sebrala a odjela s dětmi pryč.
No a tak už začínám vážně přemýšlet o tom, že si zarezervuji na vánoční svátky nějakou chatku a s dětmi tam strávím krásné Vánoce. At´se tady třeba upije, já už fakt nemohu dál. Jenže si říkám, že mě celá rodina odsoudí za to, že ho nechám na Vánoce samotného a že mě budou považovat za bezohlednou a sobeckou potvoru. Ale on není, do prdele, bezohlednej? Prostě už nevím, jak dál. Všichni se těší na svátky, chtějí udělat jeden druhému radost a já už se zase od října stresuji tím, co se zase semele. A to jsem tady zdaleka nenapsala všechno.