Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi mame mensi krizi. Pořád si myslim že je chyba ve mě?
S manželem jsme spolu pres 3 roky. Od svatby 1,5 roku.
Do svatby bylo vsechno v poradku ale pak si nasel novou praci zacal se zajimat o penize (kam investovat) nasel si nove konicky.
Asi bych mela byt spokojena zena kdyz se stara o to aby sme meli penize. Ale penize nejsou vsechno, kdyz uz sou nahodou nejaky navic tak se neutraci a schovaj se aby sme je mohli vhodne investovat. On si nic temer nekupuje, kdyz bych mu chtela zaplatit predplatne casopisu tak mi rekne ze se do pucit v knohovne, knizky stahne na internetu.....
A me samotnou taky uz nebavi nakupovat, ac na to mam sve penize tak potom citim pocit viny ze utracim.
Pred svatbou chodil obcas do hospody a jednou za rok na festival.
Ted chodi na technoparty, LARPY, a na diskoteky. pochopila bych kdyby sel nekam jednou za mesic, ale chodi kazdy tyden.
Do toho ma v utery jogu, takze domu se vraci az o pul 9. Ve stredu chodi na bubny.
Porad vymejsli nejakou cinnost jak byt semnou co nejmin doma.
A kdyz snim chcu neco podniknout sama tak sam nechce a vzdy snama nekdo musi jit.
A kdyz sme nahodou sami spolu tak si ani nemame co rict.
Dneska sel se svym nezadanym kamaradem na diskoteku dohodit mu tam nejaky holky, rikam mu at se vrati do 23 00 protoze rano odjizdime za jeho babickou(kam ja jedu jen ze slusnosti) co myslite? Jeste neni doma.
A takhle je to v posledni dobe porad.
Vubec se spolu nesmejem. Protoze je blbost bavit se o nesmyslech, takze pokud nechci rict nic duleziteho tak me szejne nevnima.
Ted su tehotna a on se vubec nechova tak ze z nej bude jednou otec, dovadi vic nez svobodnej kluk.
Obcas mi vecer namaze brisko olejem, to je asi nase jedina spolecna aktivita.
Asi semnou mavaj hormony, nebo myslite ze je jeho chovani normalni? ![]()
Tak každý týden by nemusel pryč.Nevím co to je,ale manžel je ke mě taky trochu odtažitý,ale já vím,že ho dám do latě.Asi to těhotenství chlapy nějak odpuzuje.Nebo se připlety mezi nějaké ,,blbé'' kamarády.
Mne prijde, ze si chce jeste na posledni chvili uzit, jako trochu bych mu nuz na krk dala, ale taky bych ho nechala trochu dychat a radne ho zaprahla pred porodem a hlavne hned po porodu, aby si nemyslel, ze bude trajdat i nadale…
Mimochodem co je to LARP?
Fakt vubec netusim…
zitra bych proste na zdvorilostni navstevu babicky nejela, pochybuju ze vyrazit vcas - bude vyspavat…a kdyz pres to bude chtit jet tak bych trochu trucovala - jsem unavena, nevyspala, cekala jsem na tebe do noci, mela strach co je s tebou - slibil si prijit do jedenacti a podobne…
Ja ho prave chci nechat dychat, ale tohle uz mi pride moc. Tohle dela az poslednich par mesicu. Nikdy pred tim nikam takhle nechodil ![]()
Taky nemam chut za babickou jezdit. Stejne kdyz tam sme tak si tam jen cte a ja trapne sedim v kuchyni a snazim se s babickou povidat nebo ji pomoct s varenim.
Na poslednim Larpu byl minuly tyden, 4 dny pryc na hrade prevleceny do kostymu a bojovali o hrad…
levmah28 píše:
Tak každý týden by nemusel pryč.Nevím co to je,ale manžel je ke mě taky trochu odtažitý,ale já vím,že ho dám do latě.Asi to těhotenství chlapy nějak odpuzuje.Nebo se připlety mezi nějaké ,,blbé'' kamarády.
Kdyz on ma prave same nezadane kamarady a to muje 29 let, sem myslela ze uz bude mit trochu rozum.
pralalinka píše:levmah28 píše:Kdyz on ma prave same nezadane kamarady a to muje 29 let, sem myslela ze uz bude mit trochu rozum.
Měla jsem to stejně, manžel v době mého těhotenství (měl taky 29 let) co kámoš to rapl (až na jednoho s dítětem), lítal po akcích jak zběsilej a věděl proč ![]()
Po porodu to totiž chytlo mě a lítám já ![]()
Já myslím, že si chce na poslední chvíli prostě užít, páč neví, že to jde nějak i po narození prcka. Ono se to uklidní ![]()
Ahoj Pralalinko, tak vidím, že nejsem sama kdo má takhle bezesný noci a trápí se. Bohužel neporadím, sama jsem bezradná.. tak snad ti aspoň pomůže, je takovejch chlapů asi víc..
S dovolením napíšu, jak to mám ve „vztahu“ já..
Já jsem s tím svým už skoro 9 let.. teď jsem těhotná, mimi bude za pár týdnů a můj chlap se chová jako někdo úplně cizí.. Od té doby, co mi začalo růst bříško se prostě změnil.. nebo byl takový stále a jen já to celý ty roky neviděla
Nemá o mně vůbec zájem a o těhotenství a mimčo taky ne.. nebyl na jediným ultrazvuku, k porodu jít nechce, jméno si mám vybrat sama, nevadí mu příjmení po mně (nejsme manželé).. atd.. ale mimčo není nechtěné ani jsem na něj neušila boudu.. snažili jsme se delší dobu, dokonce jsem i jednou potratila.. sice jsem chtěla mimi víc než on, ale to není nic divnýho.. chlapi už jsou takoví.. prostě chci jen říct, že TO dělal dobrovolně s vědomím, že můžu otěhotnět.. ![]()
Jenže jediný co ho teď zajímá, jsou jeho vlastní koníčky a televize. Pokud může, najde si jakoukoili záminku nebýt doma.. dokonce jsem ho přistihla, že mi i lže o tom kam chodí.. a bere si i práci navíc (teda aspoň to říká).. prostě jen aby tu nebyl..
Ani nebudu zdůrazňovat, že mezi námi už dlóóuho nic nebylo.. žádný sex.. a ne proto, že bych nechtěla já.. dokonce na mně ani vůbec nesahá, neobejme, nepolíbí.. prostě se ke mně nepřiblíží na metr a když se mu stavím do cesty, prostě se vyhne bez jedinýho doteku.. jak kdybych byla prašivej čokl..
Naše konverzace spočívá v jednom pozdravu denně a pak praktických řečech o chodu domácnosti.. asi ve stylu, kdo nakoupí a co je potřeba udělat ohledně pokojíku pro mimi.. když na něj mluvím, dívá se při tom na telku nebo někam mimo.. nikdy ne na mně nebo mně do očí.. během konverzace odchází z místnosti třeba si zapálit.. a to uprostřed věty.. ![]()
Když ho prosím, ať mně třeba někam vezme.. aspoň do kina, tak tvrdí, že musíme šetřit.. sám ale jede na večírek za kámoši někam ku Praze (jsme z Brna) a to najednou šetřit nemusí.. Na procházku nechce, povídat si nechce, prostě se mnou nechce trávit žádný čas, jako bychom byli úplně cizí spolubydlící.. prostě vůůůbec nic..
Jako výmluvu používá nejraději to že jsem přece těhotná, tak nic nemůžu..
Začal víc pít alkohol.. doma třeba i 1,5l vína denně, tvrdý.. taky se nechává se tetovat.. nosí mobil stále s sebou i v kapse od pyžama.. no bylo by toho ještě spousta, ale to už by byl vážně mega dlouhý příspěvek..
![]()
Přesto tohle všechno, když se sesypu a jednou za čas na něj uhodím a chci to nějak vysvětlit.. tak tvrdí, že jsem paranoidní a že se nic neděje.. a že mně má rád.. ![]()
Tak co si o tom myslíte? Já ho začala podezřívat z nevěry.. protože jinak už si to vysvětlit nedokážu.. a asi už jsem vážně paranoidní, sleduju každej jeho krok, pohyb, grimasu.. pátrám, přemýšlím, trápím se.. ![]()
Pralalinko, promiň že jsem ti svým stěžováním takhle nabourala tvou diskuzi..
ale třeba si tu můžeme aspoň vzájemně „foukat na bebíčka“
No, tak u nás nápodobně. Od tý doby, co se narodila malá, chodí do hospod ještě častěji a přijde nalitej jako to prase. Minulej víkend si vyslechl ode me kvuli tomu dost nehezký věci, tak doufám, že se nad sebou zamyslel ![]()
Manžel se taky změnil hned jak se objevily // ale nikdy by se ke mě nechoval jak ti vaši.Nechápu to.Já mám hodného chlapa,a stará se,ale teď se to trchu změnilo.Nechávám ho tak,ale když už by to mělo překračovat meze,tak zakročím.Holky,to jste na ty svoje chlapy tak krátke???vím,že starého psa,novým kouskům nenaučíš,ale všechno jde.
Ono je t sice divne,ale podletoho co vsude ctu,tak je to asi fakt tim tehotenstvim,je to k nepchpeni,ale to chlapy jsu ne?
uvidis jakej bude po porodu,treba ho dite primeje byt s vami doma
Ja si osobne myslim,ze nejvetsi problem jsu svobodni kamaradi,to je kamen urazu ![]()
Ahoj holky, já jsem na tom asi jako Levmah…změna ano, ale ne nějaká drastická jako u Limonady nebo paralinky, to by mě kleplo. Od // to je mezi námi taky jinak. Já nekouřím, takže s ním prostě nechci vysedávat v kose na balkoně a kecat, což se dá pochopit. Když jde s klukama do hospodu, už s ním nechodím, bez cigárka avínkamě to nebaví, ještě jsem si na to nezvykla, ale lepší se to
Míň spolu mluvíme a trávíme míň času protože on šílí aby nás zabezpečil. je z toho strasne na nervy a to zpusobuje jeho změnu. Víc se uzavírá dosebe, ale hučím do nej, aby se mnou mluvil, on má al na toto dobrou povahu, takže s ním jde hnout. Je to holky taky pro ty chlapy děsná pecka, ale muj to zvlada už dobře, začíná se z toho dostávat, na UTZ se těší, každá KO ho zajímá, trpelive posloucha moje nařky a zachvaty place, ale se sexem to taky není divočina jako dřív, ale taky se to rovna. myslim, ze maji narok na šok, ale meli by se pak dat zase do normalu. To u Prali a Limo normální podle me holky teda není
Ale radu? To nevím. promluvit si předpokládám je velmi marné, že? Ti chlapy, to nás jednou zabije
Nebo se chovat jako on? Ukázat mu, že těhu není nmoc ani handicap. nechceš? Jdu sama. kdyse vrátím? Nevím. Stačí jít ke kamarádce, na kurz pro těhulky, on nemusí ědět, že ten čas trávíte očestně, ne? ![]()
To je hrozný holky.Docela vím,jak se cítíte,něco podobnýho jsem měla s otcem mýho staršího syna.V tom těhotenství chování chlapa je ten největší hnus co znám.Místo toho,aby si to ta ženská užívala a těšila se na miminko,tak přemýšlí nad tím kde ten chlap je a proč není semnou.Kolikrát se mi vracet domů až druhý den
(totálně bez peněz).Když se narodil syn,tak byl chvilku klid a pak to začalo znovu a ve mě se něco zlomilo a já mu to začala vracet i s úroky ![]()
Ve dvou letech prcka se to už tak vyhrodilo,že jsem vysloveně utekla a teď jsem za to šťastná…mám bezva manžela a dalšího lumpa ![]()
A s bejvalím si teď rozumím moc dobře,jsme kamarádi ![]()
Kalla1412 píše:
Ahoj holky, já jsem na tom asi jako Levmah…změna ano, ale ne nějaká drastická jako u Limonady nebo paralinky, to by mě kleplo. Od // to je mezi námi taky jinak. Já nekouřím, takže s ním prostě nechci vysedávat v kose na balkoně a kecat, což se dá pochopit. Když jde s klukama do hospodu, už s ním nechodím, bez cigárka avínkamě to nebaví, ještě jsem si na to nezvykla, ale lepší se toMíň spolu mluvíme a trávíme míň času protože on šílí aby nás zabezpečil. je z toho strasne na nervy a to zpusobuje jeho změnu. Víc se uzavírá dosebe, ale hučím do nej, aby se mnou mluvil, on má al na toto dobrou povahu, takže s ním jde hnout. Je to holky taky pro ty chlapy děsná pecka, ale muj to zvlada už dobře, začíná se z toho dostávat, na UTZ se těší, každá KO ho zajímá, trpelive posloucha moje nařky a zachvaty place, ale se sexem to taky není divočina jako dřív, ale taky se to rovna. myslim, ze maji narok na šok, ale meli by se pak dat zase do normalu. To u Prali a Limo normální podle me holky teda není
Ale radu? To nevím. promluvit si předpokládám je velmi marné, že? Ti chlapy, to nás jednou zabije
![]()
Nebo se chovat jako on? Ukázat mu, že těhu není nmoc ani handicap. nechceš? Jdu sama. kdyse vrátím? Nevím. Stačí jít ke kamarádce, na kurz pro těhulky, on nemusí ědět, že ten čas trávíte očestně, ne?
Kalla - To jsem zkoušela stokrát.. někam vypadnout a tak..ani si nevšiml, že jsem byla pryč.. myslel si že v ložnici spím.. a to jsem se vrátila až uprostřed noci.. asi by si ani nevšiml, kdybych se oběsila mezi futrama do kuchyně.. když to trochu přeženu ![]()
Limo: tak to snad nemyslí vážně, to už teda dost o něčem vypovídá. já bych na to holky neměla ale asi nervy, ten tě totiž přehlíží jak dlouhé širé lány, to si myslí, že je to normální? Možná by pomohlo, kdyby mu o jeh chování řekl někdo třetí, nějaký "normálníů kamarád, takhle o Tebe říjde apak se bude šíleně divit a vykjřikovat, jak si se ty změnila a jak on ta nemohl, to znám od ex…
ajajaj tohle se špatně čte… ![]()
já si nemohu v nejmenším stěžovat a to absolutně na nic…
možná bych byla ostražitá zda nemá muž bokovku…ale zase si „cíleně“ ublížit v nejkrásnějším období..to je taky naprd..takže radši nevědět......
kdyby to šlo poslala bych aspon 1% svého muže každé z Vás…