Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Soira, já tě chápu.. když čtu některé diskuze tady, taky bych ostatním holkám, co mají problémy s chlapem poradila to samý.. prostě co se dál trápit a ukončit to.. ![]()
Jenže teď se jedná o mně samotnou a najednou si to rozhodnutí nechávám hodně projít hlavou.. A taky je zde ještě nenarozený mimčo.. je to moje první, vůbec nevím, co mně čeká.. všechno je dost nejistý.. aspoň z mýho pohledu teď.. Stále mi přijde, že ještě nemám TEN PRAVÝ důvod ho opustit.. asi se moje hranice snesitelného trochu posunují níž a níž.. Pořád věřím.. ![]()
Možná je to podobný jako u holek, co dostanou od chlapa nakládačku.. taky hned neodejdou.. a doufají, že to bylo bylo jen jednou.. (to asi jen pro srovnání, vím, že moje trable nejsou tak velký, jako v těchto případech..)
Ale jsem ráda, že to můžu s někým probrat tady a trochu si to v sobě utřídit.. Díky ![]()
Lizbeth, o to se snažím.. oprostit se, přestat ho mít ráda a soustředit se na svoje mimčo.. Ale je to tak těžké.. ![]()
Limo.nada…orčitě to srovnání s první nakládačkou je trefný…tam dostáváš na tělo i duši tady psych teror…no každopádně ať se to vyřeší, jak bych takhle existovat nemohla…to radši sama s děckem
Limo.nada píše:
Ahoj Pralalinko, tak vidím, že nejsem sama kdo má takhle bezesný noci a trápí se. Bohužel neporadím, sama jsem bezradná.. tak snad ti aspoň pomůže, je takovejch chlapů asi víc..S dovolením napíšu, jak to mám ve „vztahu“ já..
Já jsem s tím svým už skoro 9 let.. teď jsem těhotná, mimi bude za pár týdnů a můj chlap se chová jako někdo úplně cizí.. Od té doby, co mi začalo růst bříško se prostě změnil.. nebo byl takový stále a jen já to celý ty roky neviděla
Pralalinko, promiň že jsem ti svým stěžováním takhle nabourala tvou diskuzi..Nemá o mně vůbec zájem a o těhotenství a mimčo taky ne.. nebyl na jediným ultrazvuku, k porodu jít nechce, jméno si mám vybrat sama, nevadí mu příjmení po mně (nejsme manželé).. atd.. ale mimčo není nechtěné ani jsem na něj neušila boudu.. snažili jsme se delší dobu, dokonce jsem i jednou potratila.. sice jsem chtěla mimi víc než on, ale to není nic divnýho.. chlapi už jsou takoví.. prostě chci jen říct, že TO dělal dobrovolně s vědomím, že můžu otěhotnět..
Jenže jediný co ho teď zajímá, jsou jeho vlastní koníčky a televize. Pokud může, najde si jakoukoili záminku nebýt doma.. dokonce jsem ho přistihla, že mi i lže o tom kam chodí.. a bere si i práci navíc (teda aspoň to říká).. prostě jen aby tu nebyl..
Ani nebudu zdůrazňovat, že mezi námi už dlóóuho nic nebylo.. žádný sex.. a ne proto, že bych nechtěla já.. dokonce na mně ani vůbec nesahá, neobejme, nepolíbí.. prostě se ke mně nepřiblíží na metr a když se mu stavím do cesty, prostě se vyhne bez jedinýho doteku.. jak kdybych byla prašivej čokl..
Naše konverzace spočívá v jednom pozdravu denně a pak praktických řečech o chodu domácnosti.. asi ve stylu, kdo nakoupí a co je potřeba udělat ohledně pokojíku pro mimi.. když na něj mluvím, dívá se při tom na telku nebo někam mimo.. nikdy ne na mně nebo mně do očí.. během konverzace odchází z místnosti třeba si zapálit.. a to uprostřed věty..
Když ho prosím, ať mně třeba někam vezme.. aspoň do kina, tak tvrdí, že musíme šetřit.. sám ale jede na večírek za kámoši někam ku Praze (jsme z Brna) a to najednou šetřit nemusí.. Na procházku nechce, povídat si nechce, prostě se mnou nechce trávit žádný čas, jako bychom byli úplně cizí spolubydlící.. prostě vůůůbec nic..Jako výmluvu používá nejraději to že jsem přece těhotná, tak nic nemůžu..
Začal víc pít alkohol.. doma třeba i 1,5l vína denně, tvrdý.. taky se nechává se tetovat.. nosí mobil stále s sebou i v kapse od pyžama.. no bylo by toho ještě spousta, ale to už by byl vážně mega dlouhý příspěvek..![]()
Přesto tohle všechno, když se sesypu a jednou za čas na něj uhodím a chci to nějak vysvětlit.. tak tvrdí, že jsem paranoidní a že se nic neděje.. a že mně má rád..
Tak co si o tom myslíte? Já ho začala podezřívat z nevěry.. protože jinak už si to vysvětlit nedokážu.. a asi už jsem vážně paranoidní, sleduju každej jeho krok, pohyb, grimasu.. pátrám, přemýšlím, trápím se..ale třeba si tu můžeme aspoň vzájemně „foukat na bebíčka“
jsem na tom podobně, právě jsem založila téma ![]()
možná ještě hůř, protože já díky jeho neplodnosti podstoupila IVF, píchala si hormony a on se mnou jednal jako obvykle.Jako by to byla samozřejmost.A já k.áva blbá si kvůli němu ničím zdraví.Jasně, že miminko chceme společně, ale nevidím žádný vděk za to, že podstupuji díky němu ![]()
Jinak při prvním těhu byl vzorný..vztah ochladl až po porodu, kdy mě měl jistou doma a nebyl tak častý sex.To jsou fakt všichni stejní??
![]()
Soira.. děkuji ![]()
Anonymní.. asi jsme si vybraly špatnýho partnera.. to se vždycky pozná, až když jde do tuhýho..
Mrzí mně to, ale asi ti neporadím .. sama se najednou nestíhám divit, co všechno je ve vztahu možný.. Já se teď uklidňuji aspoň tím, že vlastní děti jsou jen jedny jediný a nenahraditelný, ale chlapů běhá po světě miliony..
Tak se drž.. ![]()
Anonymní píše:
Jinak při prvním těhu byl vzorný..vztah ochladl až po porodu, kdy mě měl jistou doma a nebyl tak častý sex.To jsou fakt všichni stejní??![]()
Ne, nejsou ![]()
Je to holky fakt smutný, najednou má člověk pocit, jako by ty chlapy snad k tomu dítěti donutil, vždyť oni se tak chovají, dítě chtějí, ale to, že je jeich žena těhotná (někdy to znamená nevrlá, přecitlivělá, silnější, unavenější) jako by byla nemocná nějakou nakažlivou chorobou a bylo nutnose jí vyhýbat..u nás doma je to oproti některým z Vás tady uplně zlatý. Myslím, že určitou změnu v těhu proděláme uvnitř každá (já za sebe sem strašně vytáčecí a ubrečená), ale můj to prostě bere a je milej a chápe to, protože ví, jaký jsou hormony potvory..Já bych byla pro pár facek a tvrdě bych ho upozornila na to, že jestli se bude chovat jako patnáctiletej pakyn, tak s ním tak bude taky jednáno, nervy máte jen jedny. Máte se radovat a těšit a ne nervoat a děsit se, co bude…
ne holky nejspu všichni stejní..ale nebudu vám psát jak skvělého mám chlapa, bylo by mi stydno.....před váma…tak se aspoň držte
![]()
Ja si taky jeste pred par mesicama myslela ze mam uzasnyho chlapa.
A ted je cim dal vic jinej
Je posedlej prací, chce jít dokonce dělat do Prahy aby mohl ,,růst,,¨
Dite sme meli planovany oba sme se tesili.
Pri vcerejsim rozhovoru me rekl ze ma doma vsechno nachystany a ze se mu moc podbizim, ze me chce ,,dobivat,, ale asi si neuvedomuje ze su jeho tehotna manzelka.
Asi ho omlouvam, a ani mi nic jinyho nezbyde, nevim co bych jako tehotna a potom svobodna matka s ditetem sama delala ![]()
Pralalinko, tak asi opravdu budeš muset hrát ledovou královnu, chodit si ven s kamrády a začít o sebe velmi viditelně pečovat.. tak aby viděl, že ho až tolik nepotřebuješ..prostě mu dát ten pocit, že se musí snažit.. Zkus to - za to nic nedáš..
Jen mi to přijde, jako taková divná hra.. je přece jasný, že tě má doma jistou a s břichem mu asi někde zahejbat nebudeš.. ![]()
Ten můj bohužel už ani to „dobývání“ nechce.. když jsem se odstěhovala z ložnice, nijak mně nedržel..
u nás je to jasný jak facka.. prostě má jinou a navíc si myslí, jakej je frajer, že to pěkně tají a já nic netuším..
ale ty jeho výmluvy jsou vážně stupidní.. ![]()
Taky nevím, co mám dělat.. ale rozhodně mu to nechci ulehčit a pěkně tu zůstanu.. aspoň neuvolním nové krasavici tak lehko přístup do jeho ložnice.. ať si šoupají třeba v autě..
![]()
Jinak taky nejsem baba k zhození, po porodu budu brzo fit.. jsem v 36tt a nahoře mám jen 8 kilo.. tak ať se chlapec nachystá na odvetu..
![]()
Pralalinko, já bych mu naslouchala. Chápu, že tě to překvapilo, ale chlapi fakt potřebují lovit a on cítí, že by z toho mohl být problém, tak se snaží mluvit.
Nedělej nic dramatického, jen jdi občas ven, aby tě nenašel doma, když přijde z práce. Občas citlivě odmítni sex. Občas podráždi jeho žárlivost (záleží co snese
)
podráždit jeho žarlivost je nemožne, když mě nedavno v hospodě nabaloval jeden kluk tak me tam stim otravou nechal sedet a kdyz sme spolu potom mluvili tak rikal ze byl vklidu ze s takovym bych ja nesla ![]()
No ale hold budu trosku tvrda. Mam to v umyslu.
pralalinka píše:
Ja si taky jeste pred par mesicama myslela ze mam uzasnyho chlapa.
A ted je cim dal vic jinejJe posedlej prací, chce jít dokonce dělat do Prahy aby mohl ,,růst,,¨
Dite sme meli planovany oba sme se tesili.
Pri vcerejsim rozhovoru me rekl ze ma doma vsechno nachystany a ze se mu moc podbizim, ze me chce ,,dobivat,, ale asi si neuvedomuje ze su jeho tehotna manzelka.
Asi ho omlouvam, a ani mi nic jinyho nezbyde, nevim co bych jako tehotna a potom svobodna matka s ditetem sama delala
na to bacha tohle je ideál pro to zasunout do jiné chalupy turistu.....takže…fakt dávat na jevo nezájem a dělat tajemno