Chci začít studovat po skoro 20letech?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@michaela danielova píše:
Ale bohuzel nevim jestli se najde skola v bydlisti, mam dite tak bych nechtela dojizdet daleko,
Je mi 31 a mám 2 děti, zatím jsem na rodičovské dovolené a starší dítě mi jde od září do školy. Dojíždím 2× týdně 45km, cesta mi zabere i s přestupama hodinu a půl- ale tak aspoň se cestou učím
. Moje neteř má jen základku, protože v 17ti porodila. A teď od září taky nastupuje na prodavačku. Aspoň to zkus. Hele, já jsem se na učňáku flákala, měla jsem i 4ky na vysvědčení. Teď jsem měla jen 3 dvojky, největší šprt třídy
. Stačí chtít a jde to. Dostaneš se do toho rychle.
Akorát nevím, jestli už není na přihlášky pozdě. To bys musela zjistit na konkrétní škole. Ta neteř se taky byla ptát, protože dálkové studium neměli nikde uvedené (bude dojíždět asi 20km).
Já jdem natrefila i na super lidi, pomáháme si. Nemůžu říct nic špatnýho. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak z domu vycházím v 13:20 a vracím se v 20:20h. a to 2× do týdne. Ale všude to mají jiné. Někde se tak často nechodí. ![]()
Když to zkusíš nic neztratíš, můžeš jen získat!!! Nepůjde ti to, tak prostě skončíš. Ale řekneš si, žes to aspoň zkusila…a můžeš si udělat aspoň nějaký kurz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mě bude příští měsíc 41 a studuji druhým rokem dálkového studia.Ve škole si pomáháme a pořádáme i doučování. Když se sejde fajn parta, tak je skoro vyhráno. Společně se podporujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janet9
Skusim se podivat tady bud na jablonec nebo liberec, jinak dekuji za opovedi
- Citovat
- Upravit
Já šla do školy do večerky po 15-ti letech. Jsem ráda, že jsem přežila školu dodělala. V prváku jsem to chtěla vzdát..,měla jsem pocit, že např. zlomky vidím poprvé v životě. O jazyku ani nemluvím. Jsem odchovaná na ruštině, na večerní jsem měla anglinu a latinu…2 nové jazyky-šílená kombinace-nejsem opravdu studijní tip a školu jsem si dodělávala, abych měla lepší peníze. ČJ šel, ale např. větné rozbory…podobný problém jako zlomky. Do toho jsem chodila do práce, pak se mi ještě narodil syn s vrozenou vadou a 2× jsem musela poslední ročník přerušovat, protože jsem jaksi nedávala učení a několikrát se opakující pobyty a operace syna v nemocnici…dodělala jsem, ale říkala jsem, že pokud to nebude vyloženě nutné, žádná škola už mě neuvidí. Ale samodřejmě záleží, jak Ti jde učení..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kafina123
Ahoj tak me nevadilo se ucit, ale pak jsem chytla spatnou partu a ja se na to vyprdla, a pak odjela zit s partnerem do ciziny, a ted jak starnu toho lituji ze to nemam dostudovane, jo mladicka nerozvaznost.
- Citovat
- Upravit
@michaela danielova píše:
Ahoj tak me nevadilo se ucit, ale pak jsem chytla spatnou partu a ja se na to vyprdla, a pak odjela zit s partnerem do ciziny, a ted jak starnu toho lituji ze to nemam dostudovane, jo mladicka nerozvaznost.
No tak, pokud se Ti dobře učí, není co řešit jdi do toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidně i v 50ti. Nezáleží na věku, znám hodně lidí, kteří chodí do školy i po čtyřicítce. Dokonce znám i důchodkyni, která studuje jen proto, že chce - a jak je nadšená babička. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leniska 15 píše:
Zdravím všechny na emiminu! Ráda sem občas zavítám a čtu si názory na různé problémy co mě zajímají, i jsem asi 2krát přispěla k nějakému tématu…teď bych sama tady ráda dostala názory vás druhých. Chystám se přihlásit od tohoto roku do školy, abych si dodělala maturitu! Problém je ten že už jsem 17 let ze školy venku, bude mě 36 let a ráda bych tady potkala někoho buď v podobné situaci a nebo někoho kdo mě poví svůj názor! Chtěla bych se zeptat jestli je tady někdo kdo taky po dlouhé době se rozhodl studovat a má náročnou práci, děti atd. Jak to zvládá? Já jsem vyučená prodavačka a studovat jsem nešla dál že jsem chtěla pracovat…a dnes mě čím dál víc štve že nemám maturitu! Chtěla bych to změnit a něco si ještě dokázat, ale mám z toho i strach! Proto vám předem děkuji za případné příspěvky a názory
já mám v této oblasti (maturita také značný nedostatek),chtěla bych si maturitu dodělat, ale nevím na jakou školu se obrátit na tu samou co jsem v roce 1998 ukončila závěrenou zkouškou, dělám jako prodavačka, ale nejsem jí ani vyučená…mám na SOU -zemedelském obor jen jeden rok v provozu a tam se jen vařilo a šilo
maturitu teda nemám a chtěla bych, ale fakt nevím kde zajít kde se obrátit
A i když je to asi nemožné chci se zeptat mohla bych jít studovat ted ve 33letech všeobecnou sestru? když nemám zdravku
dekuji za odpovedi
- Citovat
- Upravit
Někam dálkově určitě. Dělají se i přes PU rekvalifikační kurzy na ošetřovatele. Jen upozorňuji, že většinou se studuje 4 roky na maturitní obor (bez vyučného listu, a dva s vyučným listem - podnikání) - zdravotnické obory nelze zkrátit. No a učiva je opravdu dost, není to snadné a náplň práce je… ehm…
Ale pokud jsi si jistá, že tohle je to co chceš, tak určitě do toho jdi. ![]()
@Anonymní píše:
já mám v této oblasti (maturita také značný nedostatek),chtěla bych si maturitu dodělat, ale nevím na jakou školu se obrátit na tu samou co jsem v roce 1998 ukončila závěrenou zkouškou, dělám jako prodavačka, ale nejsem jí ani vyučená…mám na SOU -zemedelském obor jen jeden rok v provozu a tam se jen vařilo a šilomaturitu teda nemám a chtěla bych, ale fakt nevím kde zajít kde se obrátit
A i když je to asi nemožné chci se zeptat mohla bych jít studovat ted ve 33letech všeobecnou sestru? když nemám zdravku
dekuji za odpovedi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, jsem v podobne situaci, pridavam se, vyucena prodavacka, jsme momentalne v cizine, stale jsem studium odsouvala, stehovani, tehotenstvi, dite. Ted mi konci rok na materske a vracime se asi do cr. Mam strasnou chut neco studovat, asi si dodelat maturitu, na kterou jsem se vyprdla, 3 roky objetuju, jen amm silenej strach, ze to nebudu zvladat, tolik jsem se z te hlavy vyparilo, jazyky mam 2, to je ok, ale odborne predmety literatura, cestina, matematika, a moje pile, lenost, pohodlnost spis. POtrebovala byh aby za mnou nekdo stal s lopatou a dokopal me k tomu. Pravdepodobne jsem letos zas propasla, zkusim se jeste nekde prihlasit, myslim ze je ten pravej as, kdyz uz se vracim a jsem na materske. Pak uz to nepujde tak lehce, je mi 31..
- Citovat
- Upravit
Hele, výhoda je, že ty předměty přijdou dopělému člověku kolikrát zajímavější, než když byl ve škole
A doufej, že chytneš nějakou dobrou studijní partu spolužáků, to dělá taky hodně. Držím palce.
Jo, a podotýkám, že u nás na dálkovém zůstali většinou lidi kolem 30 - 40, nejmladšímu kolegovi bylo snad 24, když nastupoval (a toho asi trochu táhne starší kolega - spolustudent z jeho práce).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem v podobne situaci, pridavam se, vyucena prodavacka, jsme momentalne v cizine, stale jsem studium odsouvala, stehovani, tehotenstvi, dite. Ted mi konci rok na materske a vracime se asi do cr. Mam strasnou chut neco studovat, asi si dodelat maturitu, na kterou jsem se vyprdla, 3 roky objetuju, jen amm silenej strach, ze to nebudu zvladat, tolik jsem se z te hlavy vyparilo, jazyky mam 2, to je ok, ale odborne predmety literatura, cestina, matematika, a moje pile, lenost, pohodlnost spis. POtrebovala byh aby za mnou nekdo stal s lopatou a dokopal me k tomu. Pravdepodobne jsem letos zas propasla, zkusim se jeste nekde prihlasit, myslim ze je ten pravej as, kdyz uz se vracim a jsem na materske. Pak uz to nepujde tak lehce, je mi 31..
Podej přihlášku a pak už to půjde samo - vytvoří se jakási lopata ve smyslu odpovědnosti - a bavit Tě to bude taky víc než v 17, 18 letech
Jak píšeš, je ten pravý čas - a ten je opravdu právě teď, protože to tak cítíš ![]()
Nemám děti, ale pracuji a jsem už v pátém ročníku dálkově, jde to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen do toho jdi, uvidis ze to zmaknes! Moji mamince vzali po 20 letech v praci (statni podnik) penize z platu protoze pry nema vysokoskolske vzdelani, tak ve 43letech nastoupila na VS ekonomickeho smeru a uz 2 roky je z ni inzenyrka!
nebylo to pro ni vzdycky snadne - arogantni mladi ucitele, matika ji uz moc nesla, ale poprala se s tim a zvladla to! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit