Chci začít studovat po skoro 20letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
19.10.13 21:28

@Učeň_Krabat je vhodné s tvým nickem vůbec doporučovat studium? :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
19.10.13 21:43
@Knihomyš píše:
@Učeň_Krabat je vhodné s tvým nickem vůbec doporučovat studium? :think: ;)
:potlesk: ani mi to samé nedošlo :oops: hm, mortalita vysoká, ale kdo má štěstí, podporu a chce, tak to zvládne :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.13 22:21

Ja odhodlani mam, prave vim kdyz se prihlasim, tak to bude takova ta odpovednost, nejlepsi je pro me se nekam prislasit, protoze pak musim. Peru se ale s otazkou co vlastne chci pak byt. Vzdy jsem si rikala cim chci byt az budu velika, a ja uz jsem a stale to nevim. Bavi me kancelarska prace, vedla jsem resauraci, byla v kanclu v gastronomii, v kanclu na stavbe, papirovani, posta, banka, cestovni ruch, ja proste nevim.
Ted jsem odeslala nekolik demailu do skol, zda se jeste mohu prihlasit na Logistika a finance, podnikani, (3roky dalkove), 3roky dam, vic ne. Podnikani se mi zda takovy o nicem, to snad ani nema hodnotu, je to takovy nijaky, ni jineho me nenapada, cestovni ruch je na 5 lete, verejnospravni taky, co se jeste da?
Popripade nejaky skoleni??
U toho vzdy skoncim, ze si v podstate nevyberu a dulezity je prave zacit..

• Citovat
  • Upravit
554
19.10.13 22:31

Tak v tom Ti konkrétně neporadím, co si vybrat. Akorát se asi zamysli, co Tě z těch činností, které uvádíš, bavilo nejvíc, a v čem si se cítila nejlépe. Taky co bude do budoucna praktické, finančně výhodné, jaký obor Tě nutil vymýšlet, mít nápady, uspokojoval Tě, naplňoval. Představ si u každé z možností sebe za 10 - 15 let například - chceš tam být? To podnikání v kombinaci s jiným bych taky nezatracovala, může se to hodit (pokud jsi tedy sama zatím nepodnikala a vše o tom víš).
Nejspíš ses na to už takhle i dívala, ale někdy pomůže, když to slyšíš od cizího, z venku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.13 22:46

Dekuji za reakci, je dulezite slyset i jinou stranu.
Ja se naposled neprihlasila, pze mam malyho syna, ted jsme nejak nezvladali kurz ciziho jazyka, protoze plakal u pani na hlidani, ale ted uz bych byla doma. Taky manzel rekl, ze zkusenosti mam, ze ty jsou prednejsi. Tim jsem to trochu zanedbala a to me zas mrzi. Ja si pravdepodobne potrebuju maturu dodelat pro svuj vlastni dobrej pocit. Co pak po matersky ze, jeste k tomu v Cr. v cizine to bylo jiny.
Nejaky maly podnikani mam lehce za sebou a radsi bych zamestnancem v kancelari administrativu nejakou. La logistika zni zajimave, nasla jsem na Vysocine jen jednu skolu dalkove 3r.
Hledala jsem na http://www.stredniskoly.cz/
jaka jeste skola, zamereni by me posunula dal v administrative, kancelarske praci?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.13 22:48

Nebo preci jen se zamerit na proskoleni se zamerenim administrativy, kurzy?.. jsem vazne pohodlna ;)

• Citovat
  • Upravit
554
19.10.13 23:02

Tak pro ten dobrý pocit, to je velmi důležité. Pokud to tak cítíš, tak to udělat „musíš“ - nebo alespoň zkusit. Jinak si to budeš vyčítat vždy když se Ti nebude dařit. Aspoň já to tak mám. Ty jsi z Vysočiny? No ta logistika si myslím, že budoucnost má, nebo nějakou obchodní akademii, ekonomku, hotelovku…Kurz možná taky by stačil, ale aby Ti pak nechyběl ten dobrý pocit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
19.10.13 23:16

@Učeň_Krabat jj je, byla jsem na ni hrda! Zacala studovat na VS stejny rok jako ja tak jsme si aspon navzajem dodavaly odvahu na tu matiku ktera nam ani jedne moc nesla :)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
19.10.13 23:37

@Zuzee87 jé, tak navíc jste měly perfektní zážitek, a určo Vás to spojilo :srdce:…no a šikulky jste tedy obě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.13 23:44

Jo z Vysociny, teda po 10letech v cizine se stehujem zpet domu..
S tim vycitanim je to pravda, vzdy kdyz se nebude darit..
Ekonomka je na dlouho, obchodka taky tak na 5let, mela jsem s tim zacit hned a ne jit na prodavacku kam sla pul tridy, blba nejsem, jen uz pohodlna a lenosna, zatim jsem delala to co me bavilo, ted dostavam bobky a to vlastne budu v Cr. bez jazykovy bariery.
Aspon neco zacit musim, moc se mi nechce obetovat ty roky pro papir, kterej si kde kdo v dnesni dobe koupi. Chci delat neco, co me bavi a papirovani me naplnuje. Jenze je to takovy nespecificcky a nevim teda presne kam.
Hm, rano moudrejsi vecera, pres vikend snad na neco prijdu, i kdyz uz me to trva nejaku dobu.

• Citovat
  • Upravit
554
19.10.13 23:48

Tak uvidíš co Ti napíšou z té logistiky:) a jestli se můžu zeptat, proč jste se vrátili? a co využít jazyk?
jinak ono to zas takové obětování roků není, záleží jak často tam budeš muset chodit a tak…nevím ale jak to chodí pokud chceš dodělat maturitu, já dělám vš, a to je vždy záběr jen ve zkouškovém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
20.10.13 08:30
@Anonymní píše:
Dekuji za reakci, je dulezite slyset i jinou stranu.
Ja se naposled neprihlasila, pze mam malyho syna, ted jsme nejak nezvladali kurz ciziho jazyka, protoze plakal u pani na hlidani, ale ted uz bych byla doma. Taky manzel rekl, ze zkusenosti mam, ze ty jsou prednejsi. Tim jsem to trochu zanedbala a to me zas mrzi. Ja si pravdepodobne potrebuju maturu dodelat pro svuj vlastni dobrej pocit. Co pak po matersky ze, jeste k tomu v Cr. v cizine to bylo jiny.
Nejaky maly podnikani mam lehce za sebou a radsi bych zamestnancem v kancelari administrativu nejakou. La logistika zni zajimave, nasla jsem na Vysocine jen jednu skolu dalkove 3r.
Hledala jsem na http://www.stredniskoly.cz/
jaka jeste skola, zamereni by me posunula dal v administrative, kancelarske praci?

No mně z toho vychází právě ta veřejnosprávní činnost. :palec: Také ji studuji, je to sice na 5 let, ale hrozně to utíká. Ani jsem se nenadála a jsem v třeťáku. Začínala jsem ve 39 letech.No musela jsem se naučit učit, to víš, po takové době :roll: ale když se chce, tak to jde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
20.10.13 08:57

Jé, tak to tě obdivuji, ale zase jestli máš dva jazyky a na dobré úrovni tak si myslím že by to nemusel být takový problém, spíš jestli to budeš zvládat i dětmi…ale když chceš tak to určitě půjde. Držím palce :)

• Citovat
  • Upravit
leniska15
20.10.13 18:53

Ahoj holky :D :D!!!
Já jsem zakladatelka této diskuse a jen vám chci napsat že do školy už chodím a jsem úplně nadšená!!! Je pravda že jsem teprve v prváku, ale jsem ráda že jsem se po letech koumání o tom rozhodla a přihlásila. Je to moc fajn i když vím že to bude určitě vejkej záhul!!! Ale všem co o tom přemýšlíte, určitě do toho běžte, zkuste a uvidíte. :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.13 19:38

Proc odchazime? je to dost zapeklite. Poznali jsme se v UK, pritel je slovak zijici v Nemecku, b

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze