Chci začít studovat po skoro 20letech?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Setkal jste se nekdo s tim, ze by 5tiletej maturitni obor se dal zvladnout za 3 roky po domluve se skolou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leniska 15 píše:
Zdravím všechny na emiminu! Ráda sem občas zavítám a čtu si názory na různé problémy co mě zajímají, i jsem asi 2krát přispěla k nějakému tématu…teď bych sama tady ráda dostala názory vás druhých. Chystám se přihlásit od tohoto roku do školy, abych si dodělala maturitu! Problém je ten že už jsem 17 let ze školy venku, bude mě 36 let a ráda bych tady potkala někoho buď v podobné situaci a nebo někoho kdo mě poví svůj názor! Chtěla bych se zeptat jestli je tady někdo kdo taky po dlouhé době se rozhodl studovat a má náročnou práci, děti atd. Jak to zvládá? Já jsem vyučená prodavačka a studovat jsem nešla dál že jsem chtěla pracovat…a dnes mě čím dál víc štve že nemám maturitu! Chtěla bych to změnit a něco si ještě dokázat, ale mám z toho i strach! Proto vám předem děkuji za případné příspěvky a názory
Já osobně zkušenost nemám. Ale tet a si dodělávala maturitu ve 43 letech kvůli práci. Byla vyučená optička a dodělala si na místní střední škole obchodu a služeb klasickou nadstavbu „podnikání“. Studium ji natolik nadchlo, že si dodělala bakaláře z vysoké školy logistické a nyní studuje prvním rokem na inženýra. Dnes je ji 49 a už studovat tedy vůbec nemusí, dokonce ji ani titul ING v nynější práci nepomůže v postupu, ale prostě chce.
Moje mamka si dodělávala maturitu při dvou dětech a zaměstnání po asi 8 letech co opustila střední školu ve 3.ročníku kvůli těhu…
Pokud chceš, máš možnost jdi do toho. Když ti to nepůjde a nebudeš to zvládat, tak studium můžeš kdykoli ukončit. Je lepší to alespoň ZKUSIT a neuspět, nežli nezkusit a pak si to vyčítat a neustále se užírat myšlenkou coby kdyby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:Pokud chceš, máš možnost jdi do toho. Když ti to nepůjde a nebudeš to zvládat, tak studium můžeš kdykoli ukončit. Je lepší to alespoň ZKUSIT a neuspět, nežli nezkusit a pak si to vyčítat a neustále se užírat myšlenkou coby kdyby
to je ono, radsi zkusit, i kdyz to zas uplne levny neni a tech nervu..
Setkala jsem se s nazorama, ze to nema moc cenu v pozdejsim veku, pokud jsem nepokraccovala normalne ve skole. Ze v podstate uz je to over a co pak chci delat atd.. ale hej me je 31, tak si myslim, ze neni tak pozde no ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Olcatko pozdě určitě není - ve Tvém případě:) a osobně si myslím, že pozdě není nikdy. Co člověk pak chce dělat, na to přijde právě během studia ![]()
Jen ty finance, to netuším kolik to stojí, ale zas pokud člověk na to ty peníze jakžtakž má…omezila bych se na nějakou dobu jinde raději.
Já teda naštěstí tuto stránku řešit nemusela. VŠ je zatím zadarmo, takže jediné výdaje knihy, cesta a praxe. To jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, snazim se ucit.. ha ha, trochu v tom plavu. Mam vyuku po skype skola Spektrum a vse si vyhledavam bud na netu nebo jejich strankach, kde se zatim moc neorientuju. Vim, ze je to jen stredni, ale zatim v tom mam peknej gulas, nejak nemam danej postup, si ho musim prvne najit.
Ale citim se fajn
o to asi i jde..
Jo a skolne 24tis. masakr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky já dělám Veřejnosprávní činnost, je to na 5 let a u nás se školné neplatí vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na verejnospravni jsem chtela puvodne. Jsi sikovna. ja to mam na 2 roky, tim padem to musim vsechno stihnout rychle, s malym teda mam pocit ze to nemuzu zvladnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leniska15 píše:
Ahoj Michaelotak já už jsem přijmutá a v září nastupuji na hotelovou školu na nástavbu do Hradce. Tak jsem na to zvědavá!!! Když mě přijali měla jsem z toho hroznou radost a moc se těším. Jsme ráda, že jsem se k tomu dokopala!!! Takže určitě jdi do toho. Nečekám, že i když to zvládnu, najdu lepší práci, ale dělám si to pro sebe, moc bych chtěla v tom životě ještě něco si dokázat a třeba se to jednou bude i hodit. Musím se začít učit s 12letou dcerou, opakuji základy. Neumím si to někdy představit, mám dost náročnou práci, ale určitě to chci alespoň zkusit! Tak přeji hodně štěstí a jestli se rozhodneš…určitě dobře
ahojky, můžu vědět, jak jsi dopadla s tou školou? chystám se ted od září taky nastoupit, tak mě zajímá, jak jsi to zvládala a jestli jsi to nevzdala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Olcatko Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaké to na té škole je… Zvažuji, že se ke studiu přihlásím… Nutně potřebuji maturitu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dobrý den, sice jste zminovala někoho jiného, tak snad můžu odpovědět já. momentálně také po 14ti letech dodělávám střední školu, nástavbu na dva roky, protože výučák mám. jsem ve druhém ročníku, mám každodenní studium, ale s individuálním plánem, takže nemusím chodit do školy pravidělně, ale musím si od spolužáků shánět poznámky a zjištovat, co momentálně děláme a podobně. Je to obrovský záhul, když se nevěnuji dětem (mám tři) a domácnosti, tak se učím, na nic jiného není čas. Ale mě to teda fakt baví! Snažím se chodit do školy často, není snad jediný předmět, který by mě vyloženě štval, hltám výuku všeho, jsem fakt magor, škoda, že jsem to tak neměla za mlada. No a teď na jaře už maturita, strašně to utíká a já se pomalu rozhlížím, co dál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem studium přerušila na konci prvního ročníku cniku. Odjeli jsme do zahraničí., zas jsem to smenila s něčím jiným, cas-zkusenosti-penize.
Teď čekám 3ti dítě, konečně jsme se vrátili, pracuji na živnost a stavíme a já na to nemám vůbec čas. Sice mě to mrzí a často si říkám MATURITA, ale výdělek mám slušnej i bez ní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To já nevím, mě hrozně nebavilo opakovat dějiny a literaturu, ani na škole mě to nebavilo.
Nemůžu posoudit. Čas tomu věnovat musíte I peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci se zeptat, je mi 35let, učila jsem se před dvaceti lety prodavačkou, ale z rod. duvodu jsem na začátku třetího ročníku učení ukončila, dá se s tím teď po dvaceti letech něco dělat, ať nějak dokončím ten posl.rok?
Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elineckam nejak, musis zacit znovu.
Vyber skolu, tam se přihlaš a začni studovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit