Chci znova miminko

122
1.3.16 15:51

chci znova miminko

Ahoj holky.jsem den po revizi po zamlklém těhu. přítel chce se o mimi pokusit znova cca po 2 až 3 menzes. i já bych si miminko ještě strašně moc přála ale bojím se aby se to neopakovalo znova psychycky to docela dost špatně nesu ještě ted. a projit si tím vším znova by mě asi už zabilo..:( podařilo se vám na druhý pokus miminko donosit? moc bych si přála to za 2-3 měsíce skusit znova a dát příteli dítě ale ten strach že to přijde znova mě odrazuje..děkuji za vaše názory a skušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2844
1.3.16 15:56

Sama jsem to sice nezažila, ale spousta mých kamarádek měla ZT a brzy po revizi otěhotněly úspěšně…Stát se to prostě může a i lékaři říkají, že to do budoucna většinou nic neznamená, chápu Tvůj smutek, ale musíš vřit, že příroda dobře ví, co dělá a tohle miminko v pořádku nebylo a muselo odejít, aby ses co nejdřívě mohla radovat z dalšího a zdravého :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
1.3.16 16:00

Pokud to nezkusíte, tak nebudete vědět, jestli se podaří. Já osobně bych do toho za ty tři měsíce šla a věřila miminku, že se udrží a bude všechno v pořádku. Je přece plno žen, které o miminko přišly a na druhý pokus to bylo naprosto bezproblémů. Ano, je taky plno žen, kterým se to ani na druhý pokus nepodařilo, ale alespoň potom lékař začal nějak víc řešit a zjišťovat, proč tomu tak je a mohl případně pomoct a další těhotensví už se zadařilo. Přeji ať se podaří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6113
1.3.16 16:12

Ja mela loni v kvetnu mimodelozni, prislo se na to az v 9tt, a kdyz mi rekli, ze za tri mesice muzem znovu, tak jsem si rikala, ze ani nahodou, protoze co kdyz to zase bude stejna hruza. A vis co? Dala jsem se fyzicky i psychicky do kupy a ke konci leta uz sem se pristihla, ze planuju, jak zas zacnem :lol: jsi den po revizi, tak neres, co bude za tri mesice. Ted si to nedokazes predstavit a ta bolest a strach jsou velke. Ale ver mi, bude lip a zase zacnes planovat a tesit se, neboj :hug: :kytka:

Minuly mesic jsem mela biochemicke a ne, nepolozilo me to. Loni v kvetnu kdybych tusila, ze ani po 3/4 roce od potratu nebudu tehotna a jeste takhle v ranne fazi znovu potratim, tak se nejspis slozim. Ted uz jsem ale jinde a snazime se dal a ja porad verim.

Příspěvek upraven 01.03.16 v 16:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2779
1.3.16 16:16

Ahoj je mi moc lito co te potkalo.. Ja mela zt v 9 tydnu zjistilo se to az při screeningu v 12+5 :-( na revizi jsem sla az za ctyri dny.. No a rok a 3 tydny po revizi jsem porodila zdraveho krasneho chlapecka.. pokud bys chtela prijd k nam do diskuse zamlkle tehotenstvi je tam hodne prijemnych holek co si tim taky prosly, poradi, podrží a to cekani pak utika rychleji.. :hug: každopádně drzim pesti at se brzy znovu zadari!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
1.3.16 16:22

@ivanka164 mela jsem 2 revize, takze ani druhe se nezadarilo, ale musim rict, ze u toho druhyho to uz cloveka tolik nezkoli…to prvni je narez, vubec s tim nepocitas.ale u druhyho si furt budes rikat, ze se to stat muze a zas tak se na to tehotenstvi neupinas. aspon ja ne…jo jasne, pobrecela jsem si, ale spis nad tim, ze co kdyz se mi to nepovede nikdy?… diky zjistene genet. odchylce 1.plodu jsem pak po druhem neuspechu sla radsi do ivf a kazdym dnem snad porodim :andel:.a bojim se porad.toho se nazbavis.ale jakmile to zacnes zkouset znovu, brzo zapomenes na bolest… :kytka: takze do toho jdi…moje dr.rika,ze az po trech neuspechach je cas hledat problem jinde…takze to ber jako blbou nahodu. Drzim palecky :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.16 16:53

Určitě to zkuste znova! V listopadu 2013 jsem měla ZT v 8. týdnu, přišlo se na to až o 3 týdny později. Po revizi jsem otěhotněla až za více než půl roku (chtěli jsme dřív, ale nedařilo se). Druhé těhotenství bylo bez komplikací, narodil se zdravý, velký, krásný chlapeček, už bude mít rok. Taky jsem se bála po ZT otěhotnět a musím říct, že jsem se pak bála i po celé těhotenství, aby se něco nestalo, ale dobře to dopadlo. Nevzdávejte to, držím palce, ať další pokus vyjde na jedničku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
1.3.16 16:55

@ivanka164 chápu tě, teď v držím v náručí 5 denní miminko. Revize v březnu 2015, a těhu červen 2015. Třetí ms po revizi už nepřišla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.3.16 17:17

@ivanka164 já eměla teda ZT, ale spontánní potrat. A ano, donosila jsem potom naprosto bez problémů syna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
1.3.16 18:05

Zkoušejte hned po šestinedělí ničemu to nevadí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
1.3.16 18:14

Mela jsem ZT v 9. tydnu a znovu otehotnela po prvni MS. Tehotenstvi zcela bez problemu a dokonce jem 11 dnu prenasela. Uz mame rocni princeznu. Nebala bych se toho, ale je dulezite byt psychicky pripravena i na to, zd se to nemusi ani podruhe podarit. Priroda je mocna :-) drz se, bude lip :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
1.3.16 19:38

@ivanka164 zažila jsem potrat v 9tt. Po 5 měsících se nám zadařilo znova a těhotenství probíhalo ukázkově. Až do mateřské v práci (učitelka) a malý se narodil 3 dny před termínem. Za dva roky další těhotenství, to jsem byla doma na rodičáku, tahala staršího syna a malá se narodila 4 dny po termínu. Taky těhotenství v pořádku. Mě pak po ZT říkali, že potrat v 1. trimestu potká 30 % těhotných a opakovaný potrat jen 10% z těch 30%. Většina má další těhotenství v pohodě, ale ten strach je hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
2.3.16 18:49

Holky moc děkuji za rady..:) trošku ste mi dodali sílu to zase skusit ale raději počkám aspoň ty 2 ms jistota nechci nic uspěchat..:) snad se to tedy podaří..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.16 13:19

Chci mimčo brzo po sekci..

Holky, radši anonym.. Chodí sem kamarádky a nechci, aby si myslwly, že jsem vadná.. Mám 4.5 měsíce po sekci (poloha plodu KP). Byla plánovaná a jizva se krásně hojí (podle kontroly po 6tinedělí).

Včera švagrová oznámila, že čeká miminko a je ve 12tt. A uá si uvědomila, jak moc bych chtěla být znova těhotná. Bylo to nádherné období. Sice mě trochu trápily nevolnosti zezačátku a pak jsem měla nějaké komplikace a musela chvíli dodržovat klidový režim, ale jinak jsem se cítila báječně. Neumím to popsat, prostě lepší já..

Malá je extrémně hodňoučká a uměla bych si představit mít k ní do roka a něco další mimi. Dokonca jsem si to tak přála.. Jenže jsem po sekci a to by byl hazard se zdravím.. :,(. Vím to, jen jsem se asi potřebovala svěřit..

• Citovat
  • Upravit
33005
12.12.16 13:30
@Anonymní píše:
Holky, radši anonym.. Chodí sem kamarádky a nechci, aby si myslwly, že jsem vadná.. Mám 4.5 měsíce po sekci (poloha plodu KP). Byla plánovaná a jizva se krásně hojí (podle kontroly po 6tinedělí).

Včera švagrová oznámila, že čeká miminko a je ve 12tt. A uá si uvědomila, jak moc bych chtěla být znova těhotná. Bylo to nádherné období. Sice mě trochu trápily nevolnosti zezačátku a pak jsem měla nějaké komplikace a musela chvíli dodržovat klidový režim, ale jinak jsem se cítila báječně. Neumím to popsat, prostě lepší já..

Malá je extrémně hodňoučká a uměla bych si představit mít k ní do roka a něco další mimi. Dokonca jsem si to tak přála.. Jenže jsem po sekci a to by byl hazard se zdravím.. :,(. Vím to, jen jsem se asi potřebovala svěřit..

No, upřimně si myslím, že s tebou mlátí pořád hormony (já to u druhého dítěte měla takhle do jejích 6 měsíců) a „hřešíš“ na to, že máš zatím velmi hodné dítě.
kdyby jsi měla doma malou nespavou sirénku, tak by to bylo asi trochu jiné kafe.

Při plánovaní druhého dítěte si hlavně uvědom, že ten tvůj malý uzlík je pořád takové „nedopoečené“. Může zůstat stále hodňoučké roztomiloučke, nebo taky, až začně být schopné pohybu na vlastní pohon nebo až si začne uvědomovat samo sebe, tak se Ti z ní mlže stát malé vzteklé meteleskum bleskum.
A věřm, že tvé případné další těhotenské břicho, únava, nevolnostia, klidový režim a kdoví jaké jiné těhotenské neduhy, ho nebudou zajímat a ty budeš muset chtě nechtě prostě fungovat jako máma na plný úvazek za jakýchkoliv okolností.

Pokud budeš mít rozdíl mezi dětmi takový, že to první ještě nebude nějak extra samostatné (nebude chodit, nebude spolehlivě bez plín, nenají se samo, nebde mluvit, neobleče se), tak budeš mít doma jeden a půl mimina. A nikdy dopředu nevíš, kdy to starší dítě něco zvládne nebo ho naopak chytně nějaké vysírací období.

Takže dvě děti brzo u sebe proč ne, ale za předpokladu, že jsi si vědoma všch rizik a jsi ochotna do toho jít i s vidinou lehce chocholouškovského scénáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty