Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky tak vám zase pišu..:( zítra mě čeká nástup do nemocnice v novém jičíně na 6:30 ráno..:( (revize) strašně moc se toho bojím mám velice smyšené pocity ( uzkost, strach, ) pořad se s tím nedokažu srovnat mám v sobě ten pocit že jsem asi neschopná ženská co není schopná donosit sve miminko..:( snažila jsem se tomu postavit ale nejde to..:( je to těžké na psychiku a ja se s tím nedokážu vyrovnat bolí to..:( a ten pocit že mám v sobě už 2 tydny mrtvé miminko mě zabíjí..:( přítel si poplakal asi celej den a nakonec přišel s tím že to zvládnem že se co nejdříve pokusíme o miminko znova. sem ráda že s tím přišel ale upřímně se toho děsně bojím..:( bojím se že se to stane znova a to už bych asi nezvládla..:( prosím holčiny které jste po tomto zákroku podařilo se vám na druhý pokus miminko donosit?? vím že jsou i ženy které to zažili i třikrát po sobě a to mi nahání ještě větší hruzu abych nebyla jedna z nich..:( jsem ráda že existuji takove diskuze kde se muže člověk vypovídat ze svých trápení a že se i najdou lidé co prožili to stejný a dokážou člověka povzbudit..
@ivanka164 píše:
Ahoj holky tak vám zase pišu..:( zítra mě čeká nástup do nemocnice v novém jičíně na 6:30 ráno..:( (revize) strašně moc se toho bojím mám velice smyšené pocity ( uzkost, strach, ) pořad se s tím nedokažu srovnat mám v sobě ten pocit že jsem asi neschopná ženská co není schopná donosit sve miminko..:( snažila jsem se tomu postavit ale nejde to..:( je to těžké na psychiku a ja se s tím nedokážu vyrovnat bolí to..:( a ten pocit že mám v sobě už 2 tydny mrtvé miminko mě zabíjí..:( přítel si poplakal asi celej den a nakonec přišel s tím že to zvládnem že se co nejdříve pokusíme o miminko znova. sem ráda že s tím přišel ale upřímně se toho děsně bojím..:( bojím se že se to stane znova a to už bych asi nezvládla..:( prosím holčiny které jste po tomto zákroku podařilo se vám na druhý pokus miminko donosit?? vím že jsou i ženy které to zažili i třikrát po sobě a to mi nahání ještě větší hruzu abych nebyla jedna z nich..:( jsem ráda že existuji takove diskuze kde se muže člověk vypovídat ze svých trápení a že se i najdou lidé co prožili to stejný a dokážou člověka povzbudit..
ten pocit je strašnej, ale neboj, po revizi se to zlepší
Nemá cenu něčeho se bát dopředu. Po revizi to hoď za hlavu a hurá do nového snažení. Je nás tu hodně, co si tím prošly ![]()
Těhotenství je ošklivá loterie-asi to nechceš slyšet, ale je to tak. Přišla jsem o miminko pár dní po narození, kvůli komplikovanému porodu…strašně se bojím a asi už vždy budu, ale doufám že příští těhotenství dopadne dobře. Přeji hodně štěstí na cestě za miminkem a… loterie proto, že kdo nevsadí -nevyhraje. Takže buďme ženy statečné a určitě se dočkáme! ![]()
@ivanka164 první potrat jsem brala překvapivě v klidu, tím, že to bylo na začátku, tak jsem to brala tak jak to je, říkala jsem si, že jsou mnohem horší ztráty, byla jsem teda na revizi 2×, protože byl nějaký problém, přes Vánoce si poležela ve špitále, ale za 7 měsíců jsem otěhotněla znovu a donosila zdravé dítko. Ono se o potratech moc nemluví, ale v mém okolí ho měla snad každá druhá, všechny nakonec otěhotněly a donosily zdravé miminko, některé už mají dokonce děti dvě.
@Anonymní píše:
Těhotenství je ošklivá loterie-asi to nechceš slyšet, ale je to tak. Přišla jsem o miminko pár dní po narození, kvůli komplikovanému porodu…strašně se bojím a asi už vždy budu, ale doufám že příští těhotenství dopadne dobře. Přeji hodně štěstí na cestě za miminkem a… loterie proto, že kdo nevsadí -nevyhraje. Takže buďme ženy statečné a určitě se dočkáme!
Jj je to pravda, prijde mi, ze každy bere tehotenstvi jako samozřejmost a vubec nepočítá s tim, ze by se cokoliv mohlo podelat
@fashion_victim83 podle ms jsem 9 tt ale mimi se přestalo vyvíjet již v 7 tt
Holky a myslíte že musím na tu revizi když už mám vyplněnou žádost?? prosila jsem lekaře aby ještě počkat aspoň týden jen malinko špiním sem tam ale bolesti žádné nemám ale doktor mi vypsal žádanku s tím že to samo ven nepujde..:( myslíteže bych mohla mit problém kdybych na revizi nešla a chtěla ještě týden počkat jestli to tělo nezvládne samo? a kdyby to važně nešlo že by mi lekař napsal novou žádanku na revizi?
Me dala doktorka na vyber ze tri možnosti, revize-cekat-nebo potratova pilulka… Zvolila jsem revizi. Protoze u te pilulky byla stejne šance, ze na te revizi skončím, a ani to čekání by mi nezarucilo, ze to bude bezproblémové - me se to zamklo v 11 týdnu.
Ale mela tam jednu pacientku, která cekala osm mesicu
Zdravím holčiny chtěla bych se zeptat jsem již 6 měsíců po revizi po zamlklém těhu ted jsme se dohodli s přítelem že to skusíme znova ale už 3 měsíce skoušíme a nedaří se
tak bych se chtěla zeptat kdo máte skušenost kdy se vám podařilo znovu otěhotnět a jestli ste mimi napodruhé donosili zdravé a bez obtiží děkuji
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.