Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@matkabagristy Tak budu vycházet z toho, že je to průměr bazénu. Písková filtrace je v podstatě nutnost. Schůdky se taky hodí. Solární ohřev je nadstandard. Chemie…tak určitě se vyplatí plovák na chlorové tablety. Pak i nějaký sypký chloršok. Zjistit si hodnotu pH a buď pH+ nebo pH-. Popřípadě to vyřešit kyselinou solnou (praktikujeme dva roky…jen kyselinu solnou a chlorové tablety do plováku).
Potom určitě hladinovou síťku na sběr napadaného smetí, listí, hmyzu apod. No a taky nějaký vysavač na dno bazénu. Hodí se i plachta na zakrytí.
S plachtou souhlasím..
jen teda nevím jestli se uživatelka neptala jen na chemii..
tak to ph+a - je taky dobrý..a když je to hodně špinavý tak i vločkovač.
ale poukud je filtrace, jede každej den a když má bejt hnusně tak se dá plachta tak stačí jen ty tablety.
jnak na přechlorovanej bazén je prej nejlepší aby se tam celá rodina vyčůrala..
divný ale to nám poradil borec přímo v mountfieldu
![]()
Pokud nemáš vůbec nic, tak bych vzala nějakou startovací sadu a ph tester- vužiješ vše. A nebo pokud si šetřílek a zarytý příznivce výdobytků z éry komunismu, potom co se ti párkrát voda zkazí i s chemií můžeš koupit modrou skalici, tou se nás chlap snaží otrávit už pár sezon, zatím se mu to nepodařilo a čistější vodu jsme neměli, ale máme ovál 7,50 a tam se mi zdá, že s chemií prostě nestíhá filtrace.
![]()
@Frnda píše:
Pokud nemáš vůbec nic, tak bych vzala nějakou startovací sadu a ph tester- vužiješ vše. A nebo pokud si šetřílek a zarytý příznivce výdobytků z éry komunismu, potom co se ti párkrát voda zkazí i s chemií můžeš koupit modrou skalici, tou se nás chlap snaží otrávit už pár sezon, zatím se mu to nepodařilo a čistější vodu jsme neměli, ale máme ovál 7,50 a tam se mi zdá, že s chemií prostě nestíhá filtrace.![]()
dotaz zněl jasně, díky za radu. Modrou skalici vyrábí puboš
Já letos kupuji tuto sadu:
http://bazenova-chemie.heureka.cz/…male-bazeny/
Za mě super volba.
Sice je to velký balík, ale máme to na 2-3 bazény, tak to užijeme… A třeba i další roky.
Jeden bazén s tímto čistěním vyjde na 2 měsíce na cca 250,–Kč.