Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj:-)
nechapu, kde se u nas porad bere neporadek na podlahach. Zametam denne, ale prekvapuje me, kolik toho pokazde smetu. Sem tam drobky od maleho, ale hrozne jemneho prachu (ulomku kuze). Manzel ma lupenku, ale tvrdi, ze z neho to neni, ale pochybuju, ze ma nekdo porad takovy binec na podlaze
.
Vidim taky porad neporadek na zemi.. Denne vysavam a vytiram..
Taky se nestačím divit. U mě jsou taky dost vlasy, na ty se nějak nachytá prach a pak chuchvalce vyběhnou zpoza skříně jak stepní běžec. Nejhorší na tomhle úklidu je to, že je nekonečný a budeš ho dělat do konce života. Pokud úplně nerezignuješ. ![]()
@koala123 přijde mi, že to je obecně problém všech hladkých podlah jako je lino, plovoučka nebo dlažba.
Máme doma dlažbu a vysávám každý den 1-2×. V zimě je to lepší, ale přes léto hrůza, protože jak děti stále běhají na zahradu, tak by se mohlo vysávat klidně co hodinu. Nejhorší je pro mě písek
Denne luxuju a vytiram. A kdyz treba za hodinu prejedu podlahu rukou, mam na ni stejne prach a bordel. Nedejboze, kdyz na podlahu zasviti slunicko, to je pak pohled. Ale ja vim, proc to tak mame. Mame dva psy, dve kocky a jedno dite. To se pak neni cemu divit ![]()
Být tebou, tak nezametám, ale luxuju. Když jsem měla v bytě plovoucí podlahy, pořád tam byly chuchvalce prachu. Doluxovala jsem a mohla jsem začít znovu. Co mám dlažbu, je to o mnoho lepší. Na těch umělinách se vytvřáří elektrostatická elektřina, ta přitahuje bordel.
@tezi píše:
@koala123 přijde mi, že to je obecně problém všech hladkých podlah jako je lino, plovoučka nebo dlažba.
Máme doma dlažbu a vysávám každý den 1-2×. V zimě je to lepší, ale přes léto hrůza, protože jak děti stále běhají na zahradu, tak by se mohlo vysávat klidně co hodinu. Nejhorší je pro mě písek
Tak u té dlažby jde možná ještě o barvu. Já s dlažbou absolutně problém nemám.
Jinak ale pokud se chcete zvavit chuchvalcu prachu po zemi (kocouri se tomu rika) a vubec dobre polovine prachu v domacnosti, poridte si susicku na pradlo. To budete koukat.
Pokud jen zametu, druhý den je zase špinavé. Pokud vytřu, vydrží čisté 2-3 dny…pokud teda nenadělám nějaký nestandardní svinčík.
Jo, to máme taky, vysaju, zametu, a sotva dometu, už je tam zase nějakej bordel ![]()
@koala123 Ahoj koalko, my jsme si z toho důvodu pořídili robotický vysavač. Máme v celém bytě šedé lino (napodobeninu plovouček) a mám k tomu kočku. Jde na tom vidět úplně všechno. Robota vždycky zapneme, když odcházíme do práce. Nabitý je do hodiny.
Moc jsme do toho neivnestovali, máme ho Lidlu - max. 2 tis. Jeho velká nevýhoda, ale zároveň obrovská výhoda je ta, že po roce se jeho síla a účinnost snižuje. Ale my vezmeme účtenku a jdeme ho reklamovat, vymění nám kus za (nový) kus, tak jsme vlastně v pohodě. Když tato možnost existuje, tak jsme to už tak udělali 2×… ![]()
Buď v klidu, to je fakt všude. Mám doma kočku a i kdybych zametala nebo vysávala 3× denně, stejně pokaždý do pár minut se na podlaze drobky a chlupy ukážou. na lině to ještě jde, má dekor dřevěných prken. Horší jsou tmavé nalakované parkety, z toho šílím.
O to víc mě štve, že nikdo, ani návštěvy, nechtějí nikdy bačkory.
@Padme93 píše:
Buď v klidu, to je fakt všude. Mám doma kočku a i kdybych zametala nebo vysávala 3× denně, stejně pokaždý do pár minut se na podlaze drobky a chlupy ukážou. na lině to ještě jde, má dekor dřevěných prken. Horší jsou tmavé nalakované parkety, z toho šílím.O to víc mě štve, že nikdo, ani návštěvy, nechtějí nikdy bačkory.
Já jsem ráda, že návštěvy nechtějí bačkovy, aspoň mi tu pěkně vytrou ponožkama ![]()