Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Byla jsem na 3 najednou, zákrok v pondělí, do konce týdne jsem byla doma. Od dalšího pondělka jsem normálně fungovala, v úterý vytažení stehů.
Byla jsem dvakrát, vždy brali dvě osmičky. Do týdne to bylo v pohodě.
Ja byla doma asi tech 14 dnu, otok tak 10 dnu. Pak jsem taky vyrazela na dovolenou, vse v poradku. Myslim, ze pripadne komplikace by se mely objevit hned v tom prvnim tydnu, kdyby neco.
Absolvovala jsem 3×, manzel 2×. Rychlost hojeni je individualni, manzelovi to napr. trvalo dele nez mne. Ty necele dva tydny by mely bohate stacit. Akorat nam zubar nikdy netrhal osmicky v lete, tvrdil, ze v teple pusa vice otece.
Tohle je asi hodne individualni. Taky jsem byla na vyrezani jedne osmicky a naslednym siti a jak me vsichni strasili, ze meli vysoke teploty a tyden nic nemohli, tak ja jeste ten den vecer jsem byla posedet s kamaradkama a skoro o nicem jsem nevedela. Mela jsem to natekle trosicku tak 2 dny max, ale jinak v pohode
myslim ze rezerva 14 dni je dostacujici ![]()
Dcera byla doma týden, měla vstřebatelné stehy, takže ani nemusela na kontrolu. Známá měla po týdnu najednou takové problémy, že skončila s tak velkým zánětem, že skončila na CT, aby viděli, kam až zasahuje, každý den čištění atd. Takže je to silně individuální.
@Anonymní píše:
Dobrý den,prosím může mi někdo poradit s rekonvalescencí po chirurgickém odstranění osmičky - jedná se o řezání a šití.
Děkuju
Mám termín 8.6., ale za necelých 14 dnů máme jet na dovolenou. Proto by mě zajímalo, jak dlouho je potom pusa napuchlá, kdy se vytahují stehy a jak dlouho to cca bolí?
Popř. máte někdo zkušenost s p. Michlem ve Zlíně?
Ve čtvrtek mi setkali dasen, v pátek jsem si rozervala stehy, když js zpívala na koncertu, v sobotu jedla hamburger.. Neříkám, že to nebolelo, ale.. Prášek jsem měla jen v den zákroku a pro sichr sebou. Otok cca týden. Komplikovaný zákrok, 18 stehů
jo a jsem cita, umiram i při vrtání.. Jo a dostala jsem atb, ale nebrala je, jsem totiž lempl..
Tak ja byla taky trhali mi 2 naraz, hned jsem sla do prace otok byl tak tyden a pak vyndani stehu. A bolest ta byla silena ale dala jsem si doporuceny dexoket granule a za 10 min bylo ale uplne po bolesti ze jsem mohla normalne jist pit i mluvit a ucinek 3-4 hod a pak jsem si dala dalsi ![]()
Ahoj holky, mám dotaz. Včera ráno mi vysekavali osmičku, tu jsem si užila. Potvora nechtela ven a to páčení jsem dost cítila. Mám 4 stehy. Do dnešního rána to bylo docela dobré, ale teď to otyka čím dál tím víc. Leduju, mám atb. + Surgam na bolest. Rána mě nebolí, jen mě tlačí ten otok a mam nateklý i spodní ret. Dostala jsem 3 nebo 4 injekce a necítím půlku rtu a bradu. Tvař kde mám stehy normálně cítím. Jak mi to oteklo tak se necitlivost rtu zvětšila. Tak doufám, že je to jen tím
…
Nejhorší je to prý třetí den, až pak se to začne pomalu zlepšovat. Dcera taky oteklo až druhý den.
@Letuz píše:
Ahoj holky, mám dotaz. Včera ráno mi vysekavali osmičku, tu jsem si užila. Potvora nechtela ven a to páčení jsem dost cítila. Mám 4 stehy. Do dnešního rána to bylo docela dobré, ale teď to otyka čím dál tím víc. Leduju, mám atb. + Surgam na bolest. Rána mě nebolí, jen mě tlačí ten otok a mam nateklý i spodní ret. Dostala jsem 3 nebo 4 injekce a necítím půlku rtu a bradu. Tvař kde mám stehy normálně cítím. Jak mi to oteklo tak se necitlivost rtu zvětšila. Tak doufám, že je to jen tím…
@R1234a aha, no ráno jsem s tím byla u doktora, otok hodně hřeje a mam to zarudlé (zvenku), doktor kouknul, že se to pěkně hojí vevnitř, že to je normální, že mám vydržet. Atb beru tak snad to bude dobrý 😁. Ale pořád leduju, jinak se mi vždy dá do tváře horkost, ale doktor by poznal kdyby tam byl zánět.. tak uvidíme co bude no
..doufám že už to bude dobrý. 🙈 Jo, říkal na tu necitlivost, že to dělá i ten otok.. že jak sléze otok, začne se to vracet k sobě.. 🙏
Ahoj, rozhodla jsem se, že se podělím o svou celkovou zkušenost, protože na netu jsem to nikde nenašla. Takže jak jsem psala výše, 3.den totální peklo, nedělala jsem nic než jen ledovala a jedla zmrzku. Čtvrtý den, se to zlepšilo a přepadl mě vlčí hlad, no a jelikož ta tekutá strava mi dělala akorát blbě od žaludku, nakrájela jsem si na pidi kostičky maso a brambory a to mi fakt udělalo dobře. Jenže jsem si (byť jsem kousala na té zdravé straně) vytáhla steh, tvář mi v tu chvíli zrudla až pod oko a rána začala krvácet. Na pohotovosti mi to vyčistili, s tím, že když to nekrvácí tak, že má člověk plnou pusu krve je to ok (to kdybych věděla mohla jsem být doma)
. Druhý den jsem si opět při jídle vytáhla druhý steh 😁, takže jsem pořád po každém jídle čistila corsodylem s tím, že mi to pořád trošku krvácelo. V úterý ráno než jsem šla na vyndání mi vypadl 3.steh.. a když jsem o 2h později u zubaře otevřela pusu tak se velice divil, kde ty stehy mám, ale že ten nejdůležitější (poslední), zůstal kde měl 😁. Takže po konzultaci s doktorem jsem o něco chytřejší a klidnější, když vypadne steh 4.den a nekrvacite tak, že máte plnou pusu krve, nic to není. Jen po každém jídle vyčistit pusu corsodylem, pít hodně heřmánek, řepík, šalvěj. Ledovat jen ty 3 dny, protože pak naopak může otok narůstat z dalšího ledování, pokud to je nepříjemné dát radši studenej kapesnik, ale po 3.dnu už neledovat. Následující týden po vyndání stehů stále dodržovat čisto v ústech, vyplachovat, čistit. Ta umrtvena pusa mi zůstala a s ní část zubů vevnitř. Prý se to srovná časem, až nervy dorostou. Mám jíst jen vitamin B.
Tak doufám, že to někomu pomůže, já jsem hroznej plašan a pořád jsem po netu něco hledala, což je asi to nejhorší 😁 😁..
Mějte se pěkně ![]()
@Letuz
Kdybych něco podobného nezažila, koukám jak blázen. Ale třeba tohle samé mi bylo řečeno v těhotenství, když jsem nakonci začala slabě krvácet. Pokud vám krev neteče po nohách, není to žádná hrůza. Takže ať žije zdravotnictví 😁
Dobrý den,
prosím může mi někdo poradit s rekonvalescencí po chirurgickém odstranění osmičky - jedná se o řezání a šití.
Mám termín 8.6., ale za necelých 14 dnů máme jet na dovolenou. Proto by mě zajímalo, jak dlouho je potom pusa napuchlá, kdy se vytahují stehy a jak dlouho to cca bolí?
Popř. máte někdo zkušenost s p. Michlem ve Zlíně?
Děkuju