Chlap a péče o domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10568
7.12.10 10:52

Ahoj,tak u nas pritel obcas vytrel nebo vyluxoval,nekdy to delal treba 3dny v kuse a pak zase treba pul roku nic,obcas uvaril (jeho polivky),tak jednu za ctvrt roku,vetsinou kdyz nechtel studenou veceri,tak si ji udelal,jinak je pracovity,vsechno dokkaze spravit atd,snazil se i dceri vyrabet hracky ze dreva,jinac ja delam uz od zacatku vsechno a nemuzu si stezovat,jsem si na to tempo zvykla,je pravda ze jsem vecer kolikrat unavena,ze prakticky nemam silu ani vlizt do postele,ale s tim se pocita,kdyz jsem mama dvou deti na plny uvazek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.12.10 10:53

U uklizim ja.Kdyz si reknu tak neni problem a treba povesi pradlo.Nebo cokoliv.Ale vetsinou nic nerikam a vrazim mu ditko radsi a uklidim si sama.
A navic jsem doma ja ne on a ja se mam starat. Chlap ma dve prace.Dojede dom z prace a dela doma.Takze by to bylo nefer ho otravovat uklidem.
Jinak obleceni nahaze do spiny.Nic se tu nepovaluje.Smeti vynasi rano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
7.12.10 10:56

Dělá 1× za měsíc úklid společných prostor v domě a jinak vyjímečně nákup plus sem tam když je potřeba třeba vyhrabat auto ze sněhu. Běžné domácí práce - úklid, praní, vaření, nákupy si dělám sama a nijak tím netrpím, vždyť jsem celé dny doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
7.12.10 10:56

ja musi toho svyho pochvalit, vypere i povesi pradlo ( povesit by ho mohl lip :mrgreen: ), uvari kdyz ho necham, pomuze s cimkoliv- staci rict. je proste uuuuzasnej :palec: Je videt, ze se o sebe leta staral sam a nerdzel se maminky za sukni, jako muj byvaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
7.12.10 10:58

Ono hodně záleží co má chlap za práci.Je jasný,že když bude dělt od nevidim do nevidim tak doma asi moc nepomůže :wink:

A taky co je z domova naučený 8-)

Když mu maminka uklízela pokoj jěště ve 20ti tak asi nebude vědět co po něm chceme :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
7.12.10 10:59

Já jsem ted taky na mateřské ale před tím jsme chodili dopráce oba dva a bylo to stejné. Ted je to horší v tom, že jak jsem s malým doma, je toho k úklidu mnohem víc, prostě byt se užívá víc, než když tu nikdo nebyl a byli jsme oba v práci. Jinak co mě ještě vadí je to, že jeho mamka, když něco potřebuje udělat, tak říká synovi, mému chlapovi,místo svému, jeho tátovi. Ten je už tak zajetý v tom že nic nedělá, že už ho ani nežádá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
7.12.10 11:00
delice píše:
Já jsem ted taky na mateřské ale před tím jsme chodili dopráce oba dva a bylo to stejné. Ted je to horší v tom, že jak jsem s malým doma, je toho k úklidu mnohem víc, prostě byt se užívá víc, než když tu nikdo nebyl a byli jsme oba v práci. Jinak co mě ještě vadí je to, že jeho mamka, když něco potřebuje udělat, tak říká synovi, mému chlapovi,místo svému, jeho tátovi. Ten je už tak zajetý v tom že nic nedělá, že už ho ani nežádá.

tam bude ta chyba :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.12.10 11:06

Všechno, krom venčení a vynášení koše. Manžel prostě jen sám od sebe vidí, když nestíhám. Navíc podnikáme, takže každý den k běžným činnostem se ještě starám o firmu, když malá spinká. Proto když je muž doma, jde malou po kojení uspat. A na úklid potřebuju klid, takže sebere smečku a zmizí venku :mrgreen:

Kamča.dalmatinka píše:
Háto a mohu se zeptat co teda děláš tedy ty? :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
7.12.10 11:16

Tak u nás uklízím většinou já.Přítel jen občas. A to proto, že to mám rychleji. On třeba vysaje a pak jde utírat prach, vyklepávat deky apod. By mě šmejklo.
Největší třenice jsou u nás kolem zvířat. Venčení psů máme na půl, ale jedná se o krmení. On krmí pouze hlodavce -jednou za tři dny (dává jim mega dávku). Na mě zbývají psi, kočky, fretky a šneci. Kolikrát jsem mu říkala, že by mohl dát občas alespoň psům nebo kočkám. Argument: vždyť to nic není, nasypeš a je to. No, tak jsme ho vytrestala. Odjela jsem na víkend. K jeho ulehčení jsme si sebou vzala oba psy. Už večer mi volal, že mu při krmení utekli fretky a nemůže je chytit. Kočky, že se mu pletou pod nohy a on neví, co které patří za krmivo. Krmil skoro hodinu. Ráno si přivstal, aby ho zvířata neušlapala. Výsledek? Nekrmí stejně, ale s obdivem sleduje, že mám za 5 min nakrmeno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
7.12.10 11:17

Jinak dítě taky za práci v domácnosti nepovažuji ale každý ví, co takové batole dokáže a že je to horší na ulízení než kdybych byla mimo byt v zaměstnání. Já k té mateřské ještě pracuji z domova, takže opravdu nevím, jestli mám dělat to nebo ono nebo co. většinou nejde vše najednou, takže něco je ošizené. Jde mi o to, že když už neuklízí aby alespon nekomentoval to co ulizené není. Bere to jako samozřejmost. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
7.12.10 11:19
delice píše:
Jinak dítě taky za práci v domácnosti nepovažuji ale každý ví, co takové batole dokáže a že je to horší na ulízení než kdybych byla mimo byt v zaměstnání. Já k té mateřské ještě pracuji z domova, takže opravdu nevím, jestli mám dělat to nebo ono nebo co. většinou nejde vše najednou, takže něco je ošizené. Jde mi o to, že když už neuklízí aby alespon nekomentoval to co ulizené není. Bere to jako samozřejmost. :cert:

skoro vsichni chlapu,uklizeni berou za samozrejnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
7.12.10 11:27

No můj teda ne :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
7.12.10 11:34

Tak u nas to po svatbe bylo jasne rozdelene kdo co dela- ja myla nadobi, manzel utiral, ja jsme utirala prach, manzel vysaval apod. Tedy zpocatku mel snahu i zehlit, ale zehlici chlap mi prijde fakt „divny“ - takze to jsem mu prebrala :-) Jo krasne to fungovalo, ale pak prislo prvni ditko a manzel jen co prisel z prace se venoval ditku - coz jsme tedy ocenila - byla jsem rada, ze se chvilku mohu venovat necemu jinemu - no a po vecerech jeste pracoval - takze mi ho bylo lito jeste ho hnoti, aby treba vyloxoval. Takze vsechny domaci prace presli na me. No kdyby prisle odmu a padl na gauc nebo se dival na tv tak¨bych to asi videla jinak, ale on fakt porad neco delal.
No ted uz ho pomalu zacinam pripravovat na to, ze az pujdu do prace zacne opet delba domaci prace - no a urcite budeme muset stanovit kdo co bude delat, nebot mam pocit, ze chlapy proste spinu nevidi - klasika proste ji rohlik a vsude nadrobi, ale proste to nevidi… Nekdy reknu jeslti by nevyluxoval, ze to nestiham - tak kouka a jako proc to ze je tam plno drobku a jine spiny proste nevidi, ze by ho napadlo umyt umyvadlo ani omylem i kdyz je zaplacane od bahna - proste mam nekdy pocit, ze chlapy maji jine videni, ale je fakt, ze kdyz mu reknu, ze ma neco udelat, ze to vetsinou udela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
7.12.10 11:35
hkac píše:
prach utírám já (manžel mi kdysi řekl, že ho utírat nemůže, protože ho nevidí :mrgreen: )
:mrgreen: Pripomnelo mi to meho manzela jeste na VS kolejich, kdy mi rekl, ze prach se neutira, prach se vstreba. :mrgreen:

Musim ale rict, ze manzel dela doma vsechno. Respektive od niceho nedava ruce pryc. Samozrejme, ze kdyz jsem na MD, tak uklizim vic ja. Ale jeden cas jsme se v peci o Jenika stridali a ty dny, kdy byl doma, uklizel on.
Co vylozene delam ja je zehleni (i kdyz pliny zehli manza) a to utirani prachu. Jinak bezne myje nadobi, uklizi mycku, luxuje, nakupuje, vynasi odpad, vari, pere… ja nevim, co jeste. :think: Vylozene manzela starost je pece o kvetenu.

Zakladatelce bych poradila trpelivost a rikat presne, co chces. Nebo davej na vyber… „vyluxujes a ja umeju nadobi nebo naopak?“ treba to zabere. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
7.12.10 11:38

Kdyby alespon mlčel ale psala jsem sem proto, že mě tedy hrozně rozčiluje, jaké má kecy a sám přitom neuklidí nic. Mám třeba kamarádku, ten její je hrozný puntičkář, vše musí být na své místě a naprosto uklizeno, ale on to dělá! To pak asi může mít nějaké připomínky, ale nadělat binec, neuklidit ho a pak mektat, to už mě fakt štve :twisted: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí