Chlap a péče o domácnost

1906
7.12.10 10:20

chlap a péče o domácnost

Ahoj holky, zajímalo by mě, jak vaši chlapi „pomáhají“ v domácnosti. Píšu to proto, že já s tím svým mám každou chvíli nějaký konflikt ohledně slušně řečeno nepořádku. Žádná pevně daná pravidla nemáme a to je možná kámen úrazu. On by byl samozřejmě nejradši, kdyby takové věci jako je úklid vůbec nemusel řešit. U nich to tak prostě bylo, že o vše se starala ženská a chlap řešil max. chlapské věci, např. vymalovat, opravit, a pod. Nějaké vysávání, nebo nádobí byl zvyklý že chlapi vůbec neřeší. Bydlíme v jednom domě s jeho rodiči, takže vidím, jak to je. Jinak jak to je u nás. Prádlo dělám já, pro všechny, máme dvě děti. Koupelnu, záchod, já. Vysávání,vytírání, prach já. Dětské pokoje, hračky já. No nádobí většinou taky, ale už brblám, ani do myčky ho kolikrát nedá, a nevyndavá. vaříme oba, on skoro častěji, baví ho to a je to jeho koníček. Jinak po sobě si neuklízí, ty hadry na jedné hromadě mě ůplně točí. Ale pak přijde, a začne kázat o tom, že je tu binec, a nadává :cert: Co dělám špatně, a jak to máte vy? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
7.12.10 10:26
:lol: :lol: :lol:

Jsi mi připoměla nás před pár lety 8-)

bylo to už hodně vyhrocený,já servaná jak sáňovej pes a on odpočatej a jěště kecy,že jsem furt nas…á :cert:

Máme seznam :mrgreen:

Já-domácnost-nádobí,prádlo,vaření,vytírání,úklid

On- venčení psů,vysávání a vynášení odpadků

Já toho mám víc,já pracuju jen na půl úvazku.Střídáme se i ve vodění syna do školky.

Musela jsem udělt seznam,jinak byjsme se njspíš rozešli :cry:

A když má někde haldu prádla tak mu řeknu ať si to uklidím nebo to tam všechno nechám tak dlouho až nemá třeba žádný kalhoty.Chce se to obrnit.Manžel je děsnej bordelář :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
7.12.10 10:30

sem myslela že můj manžel vede dvojí život.Je úplně to samé.Jeho péče o domácnost připomíná výbuch granátu.Také mi to již leze krkem,přitom ze začátku se vším rád pomáhal až mi to lezlo na nervy,říkala jsem ,že je to ženská práce a že si to udělám sama.To byla chyba, od té doby co jsem na mateřské nepomohl vůbec z ničím,protože já sem prý doma a on chodí do práce. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
7.12.10 10:32
mamina44 píše:
sem myslela že můj manžel vede dvojí život.Je úplně to samé.Jeho péče o domácnost připomíná výbuch granátu.Také mi to již leze krkem,přitom ze začátku se vším rád pomáhal až mi to lezlo na nervy,říkala jsem ,že je to ženská práce a že si to udělám sama.To byla chyba, od té doby co jsem na mateřské nepomohl vůbec z ničím,protože já sem prý doma a on chodí do práce. :cert:

Miluju takový kecy :-x :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
7.12.10 10:35

Ahojky u nás to je podobné, respektive pomáhá, když mu to řeknu, sám od sebe ne, ale myslím, že to je spíš vyčůranost, abych si na to nezvykla a on chudinka to nemusel dělat pořád. Protože když jsem naštvaná, tak toho zvládne tolik, že nestačím valit bulvy 8-o
Nicméně jsou zase práce, které dělá jen on - dřevo na zátop - komplet servis až ke kamnům. Přebírání brambor,.., různé opravy doma - dláždí si, zedničí, prostě ty chlapské práce :nevim: Nehledě na to, že dělá venku fyzicky náročnou práci :think: Což ho zase v neděli nijak neomlouvá a musí kočárkovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.12.10 10:36

Ahoj. Můj manžel mi pomáhá, ale musím ho k tomu tak trochu tlačit. Ne, že by mi nechtěl pomoct, ale jaksi ho to samotného nenapadne (asi taky na to nebyl zvyklý z domova). Prádlo peru a žehlím já, prach utírám já (manžel mi kdysi řekl, že ho utírat nemůže, protože ho nevidí :mrgreen: ), luxuje, pokud ho k tomu přímo „dokopu“, nádobí z myčky teda vyndá i bez upozornění (pokud si teda všimne, že je myčka plná čistého nádobí). Hračky se snažím nechat na starší dceři (jsem mnohem důslednější než manžel, takže když na to nedohlídnu, často SE neuklidí). KOupelnu a WC já, měla jsem snahu nechat mytí vany na manželovi (když jsem byla těhotná a bylo to pro mě náročné), ael neujalo se, protože jeho to prostě nenapadne a já než bych mu říkala nebo se na tu špínu koukala, to radši udělám. Vaříme oba, manžel rád a líp, ale málokdy po sobě pak uklidí a navíc mu vaření zabere hrozně moc času. Že po sobě neuklízí, to jsem jakž takže vzala, ale brblám a pořád mu to připomínám, to jo. Nejhorší je, že Anežka je úplně stejná :zed: . Manželovou prací (krom drobných úprav atp) je čistění odpadů u umyvadel a dřezu, ale to taky kolikrát musím několikrát zopakovat, že to fakt už neodtýká a že nemůžu prát v ruce, páč pak hodinu čekám, než ta voda vyteče z umyvadla, abych mohla pustit čistou a vymáchat. Na nákupy jezdí v poslední době často, někdy i v týdnu zavolá cestou z práce, co má koupit. Ale spíš nakupuje o víkendu s holkama nebo jdeme společně - takové ty těžší věci a zásoby. Přes týden pak dokupuje čerstvé pečivo, ovoce a zeleninu a co mi zrovna chybí.

Já jsem ale ten typ, že si radši všechno udělám sama, než to pořád opakovat, takže si stěžovat nemůžu.

Ale oproti tobě to mám jednodušší, protože jediný, komu vadí binec v bytě, jsem já. Pokud by nadával, že je tu binec, tak bych uklízela fakt jen to nejnutnější (třeba WC) a ať si to uklidí sám, když mu to vadí ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21568
7.12.10 10:37

my to máme třeba tak, že domácnost mám teď na krku já, ale když potřebju vynést odpadky, tak dám pytel na chodbu před dveře a manžel když přijde z práce, tak to ještě otočí k popelnici. ve vysávání se většinou střídáme, věci si po sobě uklízí. na oblečení se nám hodně osvědčil němý sluha. a když peru, tak to prostě proberu a sem tam i zabavím na vyprání. manžel celkově pomůže s čímkoliv, o co si řeknu.
u vás je hloupé, že bydlíte s rodiči, kde vidí jiný model, takže mu možná bude i hloupé, že on doma pomáhá a otec ne… asi bude nejlepší si promluvit a rozdělit úkoly. bydlíte ve společném bytě a společně byste o něj měli i pečovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
7.12.10 10:44

Holky, vidím, že to je boj, u nás je ten problém, že bydlíme v tom domě s jeho rodičema a jeho táta nedělá nic, jeho máma všechno :roll: Táta tvrdí, že nic dělat nemusí, že ten dům postavil. Občas tedy venku něco udělá, ale musí k tomu být donucen. A jeho mamka je prostě taková, všechno má naklizené a to sama. A můj chlap to asi považuje za normu. Prostě se kvůli tomu aby bylo uklizeno pokaždé rafneme. Jemu to přijde jako naprostý opruz, co ho s tím vůbec otravuju, když by to asi měla být moje starost :cert: Je pravda, že jezdí nakupovat autem, já neřídím. Třeba tohle tchýně dělá taky sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.10 10:44

Ahoj,
u nás to dělá ten kdo má víc času. Máme 2 malé děti a manželovi naštěstí nedělá problem to tu občas poklidit. V noci poslední dobou vstávám i co hodinu, takže toho mám večer tak akorát. Po měsíci, kdy je s námi doma, pochopil, že je to tu s úklidem takový malý nekonečný příběh.
To ale neznamená, že sám by na hromadu nepořádku nepřispíval ;). Neustále zakopávám o jeho pohozené ponožky. ;)
Takže u nás uklízíme oba, i když jemu o to musím občas říct. Tím, že si i vyzkoušel jaké je to skoro měsíc být na vše sám s 2,5-letým dítětem, tak jsem od něj nikdy výčitku, že je neuklizeno, nezaslechla.
Možná by manžel potřebovat si to taky sám alespoň na týden vyzkoušet…
Jestli mu ten binec vadí, tak ať přidá ruku k dílu…

• Citovat
  • Upravit
7576
7.12.10 10:45

Manželovi z legrace spíš říkám, ať už toho nechá, aby taky něco zbylo na mě :mrgreen: A on mi vždycky říká, že dělám to nejdůležitější - starám se o naší malou a o naše manželství.

Nikdy ode mě neslyšel, že má něco udělat, prostě to tak dělá sám (venčí pejska, vynáší koš, nakupuje, zařizuje, vezme si sám malou ven, abych mohla v klidu vyluxovat, dokonce zpočátku i vyžehlil, umyje nádobí, uspí malou, umí pustit pračku, pověsit prádlo…) A když má pracovní frmol a x dní či týdnů jezdí domu jen venčit psa a spát, nikdy ode mne neslyší, že by měl něco dělat a udělám vše sama. Nemuseli jsme si ani nic vyjasňovat, prostě to takhle praktikujeme od prvního dne našeho soužití.

verenika: :palec: dobře jsi to vyřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.12.10 10:45

Ono záleží na situaci.
Když do práce nechodim,dítě je ve školce tak samozřejmě dělám vše já.Bylo by mi hloupé po něm něco chtít když on maká a já si vstávám kdy chci a dělám co chci :lol: ,takže vše dělám já!

Dítě neberu jako práci takže když je doma malému se věnuje nebo jdou spolu ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
7.12.10 10:46

Ahojky, tak můj pomáhá, když má čas- jenomže on ho moc nemá. Dělá na směny, k tomu dálkově studuje vysokou. Do toho jsme si pořídila psa, takže na cvičák chodí taky on.Navíc máme novostavbu- svépomocí, takže pořád jsou nějaké dodělávky, teď třeba svařoval kotec pro psa- ale už ho nestihl smontovat, protože má zkoušku s fyziky a musí se učit.A když zrovna nemá co „svého“ na práci tak se chytne a pomůže mi, nebo dá vyprat a pověsí prádlo- je zlatý- kolikrát ho vyhazuju, že si to udělám později :nevim: .Ale jinak- nežehlí, nemyje sprcháč a záchod - to jsou jediné věci co fakt neudělá, jinak všechno. je to moje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.12.10 10:47

Háto a mohu se zeptat co teda děláš tedy ty? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
7.12.10 10:47

Tak my se dělíme
Společně:nádobí,vysávání,vytírání,praní prádla,věšení prádla,zalívání kytek,vaření,nákupy,přebalování,krmení
On:vytírání schodů,vynášení smetí
Já:žehlení,utírání prachu,mytí wc a vany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
7.12.10 10:52
Stensa píše:
Tak my se dělíme
Společně:nádobí,vysávání,vytírání,praní prádla,věšení prádla,zalívání kytek,vaření,nákupy,přebalování,krmení
On:vytírání schodů,vynášení smetí
Já:žehlení,utírání prachu,mytí wc a vany

tady bych jen přesunula žehlení na společné - většinou dělá manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí