Chlap na ránu!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.6.17 12:58

Můj manžel se staral o prvorozenou snad víc než já, já jem se bála ji koupat, stříhat nehtíky, on byl suverení, u syna už to bylo v pohodě, já jsem se nebála, tak to bylo tak fifty fifty.
Ale náš společný kamarád který má doma dva kluky, říká že nejlepší je hodit ty děti chlapům na krk ať se starají. Chlap se naučí co a jak, manželka má chvilku voraz a jsou pak spokojení oba, resp. všichni.
Ale dvouměsíční je fakt malinká. Začala bych pozvolna - prosím tě vezmi si ji potřebuji si dát sprchu, nebo jenom skočím naproti do obchodu, případně že mě bolí hlava ať jde na krátkou vycházku. Jak se přestane bát a začne si ji užívat budeš nadšená.

• Citovat
  • Upravit
26560
9.6.17 13:09

Tak muj manzel se aktivne zapojuje od zacatku. Nema problem mit na starosti mimino a dve starsi deti treba cely den. Ted kdyz mala tak nejak komunikuje (5mesicu), vyslovene si to uziva. On ted treba trenuje male kluky fotbal. Meli zapas a ja to nestihla z prace. Tak si ji nasadil do nositka a jel s ni. Na stridacce postaval s malou a ta byla blahem bez sebe..tolik veci k videni. :lol: Pak jsem dorazila a matky za mnou chodily jak je uzasnej.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
9.6.17 13:23

Môj muž sa o malého ako o mimino nestaral nikdy sám, proste sa bál, ze niečo pokazí, ublíži mu a tak. Nikdy som mu to nevyčítala. Poznám ho a viem, ze nas miluje najviac na svete, taketo maličkosti ma nikdy netankovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.17 14:18

Teda holky, já když čtu vaše příspěvky, tak mě z toho normálně bolí u srdce. Vůbec si nedokážu představit, že bych měla dítě s chlapem, co nepřebalí vlastní dítě, nebo to bude něco speciálního, že ho vykoupe.
Tohle je bohužel sociální problém, který se plíží naší společností jako had už od nepaměti a vypadá to, že se to ani nijak nelepší :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
9.6.17 14:27
@IndigoBlue píše:
Teda holky, já když čtu vaše příspěvky, tak mě z toho normálně bolí u srdce. Vůbec si nedokážu představit, že bych měla dítě s chlapem, co nepřebalí vlastní dítě, nebo to bude něco speciálního, že ho vykoupe.
Tohle je bohužel sociální problém, který se plíží naší společností jako had už od nepaměti a vypadá to, že se to ani nijak nelepší :(
:think: není to spíš tak, že k péči o mimina prostě byla vyvinuta žena? že ten chlap právě od nepaměti dělal něco jiného? tj musel nalovit, chodil do dílny atd, kdežto žena se starala o děti právě proto, že ona je rodí, kojí…
opravdu to vidím na spoustě chlapů, kteří rádi v domácnosti pomůžou, když není zbytí, tak i přebalí, ale je to pro ně tak nějak nepřirozené?
A nevím proč by se teď měli měnit? spíš si myslím, že tím, že jim chceme mermomocí vnutit ženskou roli, si uřezáváme větev, na které sedíme, obrací se to proti ženám, pak není jeden muž a jedna žena, ale nějaké dvě hermafroditní bytosti, které hysterčí s tím, že nebudou nebo budou přebalovat, předhánějí se v jakési pofidérní kariéře a jsou schopni se rozejít kvůli špatně vytřené podlaze - tohle si myslím, že je něco špatné, co se, jak píšeě, plíží naší společností
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.17 14:34

@Tiger-lily

asi jsme se špatně pochopily. Já bych nikdy neměla dítě s chlapem, který je takový (jak ty říkáš „chlapsky nastavený“) a následně se ho pokoušela k něčemu měnit nebo nutit. Cesta nátlaku vždycky vede k frustraci a následým dramatům.
Já jen říkám, že já sama bych v takovém vztahu nedokázala vůbec být. Díte si pořizují dva, proto jsou za něj oba stejně zodpovědní.
Pokud někomu vyhovuje, že ženská lítá kolem dítěte a domácnosti a chlap chodí do práce a večer si dá nohy nahoru - prosím, ať si tak žijou. Z příspěkvů, které jsem tady však čela, to spíš vypadá, že to ženám NEvyhovuje.
Otázkou zní, co s tím. Jak jsem psala, nátlakem se nic nevyřeší. Tohle je problém výchovy - muži jsou od dětství vychováni jednoduše k tomu mít snadnější život - stačí chodit do práce a platit složenky. Proto by většinu z nich ani nenapadlo jít na rodičovskou dovolenou. Z toho následně plynou nižší platy pro ženský, diskriminace při příjmacích řízeních atd. Prostě jde to ruku v ruce jedno s druhým… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
9.6.17 14:37
@Lucivek88 píše:
@dalimil Jak rozpoznat, že se chlap toho prcka bojí nebo je jen líný? :nevim: nerada bych ho nařkla z lenosti :D

Jak bojí? Co to znamená? Ukázat, zkontorlovat a nechat to na něm. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
9.6.17 14:39

@Tiger-lily Tak doba je už jiná. A kdysi žena ale na děti sama nebyla, staralo se o ně více lidí a příbuzných. Jen dnes se to očekává, že to bude dělat jen matka. Mně hrabe, když celé dny se jen starám o malého, i když ho miluju nejvíc na světě. Jsem šťastná, že můj manžel to chápe a bez keců a sám od sebe mě vystřídá, abych mohla dělat i něco jiného. Pro mě je mnohem větší chlap než ti, kteří přijdou domů z práce (většinou sedí na zadku v kanclíku) s tím, že mají přece splněno a co bychom po nich ještě chtěly? Malý je na tátu tak zvyklý, že je u něj stejně spokojený jako u mě (museli jsme ho nosit ve dne v noci, takže občas musel i on, abych se aspoň na 2 hodiny vyspala). A to je opravdová nádhera takhle fungovat jako rodina. Ne, že matka si odskočí na nákup a miminko má doma s tátou hysterický pláč po téměř celou dobu, protože je pro něj cizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
9.6.17 14:41
@kdochcekam píše:
Chlapův úkol je jasný. Má být celej den na lovu, dotáhnout domů nějakou tu flákotu, pak jí většinu i sežrat a jít za zbytkem tlupy. Před tím ještě občas ojet sousedku z vedlejší jeskyně, protože jeho ženě by mohl mezi tím uhasnout oheň a to nechceme.
Jakákoliv další mužova aktivita je nad rámec evoluce a zcela v rozporu s jeho samotnou podstatou.
:lol: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
9.6.17 14:45

@IndigoBlue Přesně tak, nátlakem se nevyřeší nic. A jak na to, věděly přesně naše babičky. Chváli, chválit a vynášet do nebes.
„ty jsi přebalil malýho. No to je úžasné, ty seš tak skvělej, většina chlapů ani neví, jak vypadají plínky. To by Jarda odvedle určitě nezvládl. Hele, a ty suchý zipy jsi přilepil líp než já, já to mám vždycky nakřivo“
Ale takovýto přístup má i svá rizika, příště se může stát, že vás nenechá přebalovat vůbec, protože vy to přece neumíte tak skvěle jako on :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
9.6.17 20:58

@IndigoBlue @Perandoreshe To se tedy opravdu nechápem. Já tím chci říct, že prostě péče o děti je přirozenější pro ženy, a proto jí dělají větší část než muži. Jednoduše proto, že to zvládnou lépe. Muž zase lépe poryje zahradu. Nikde nepíšu, že má chlap přijít z práce, hodit kopyta na stůl a nedejbože ještě bejkat po ženské, že blbě šůrovala. Píšu o tom, že je tendence vnucovat chlapům více ženské role, než je zdrávo a většinou se pak ženské děsně diví, že jim zase chlapi chtějí přehodit část jejich role. A naopak… takže je potřeba si to ujasnit a mmch třeba já teda chlap být nechci, jsem v ženském těle i roli spokojená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26560
9.6.17 21:29
@IndigoBlue píše:
@Tiger-lilyasi jsme se špatně pochopily. Já bych nikdy neměla dítě s chlapem, který je takový (jak ty říkáš „chlapsky nastavený“) a následně se ho pokoušela k něčemu měnit nebo nutit. Cesta nátlaku vždycky vede k frustraci a následým dramatům.
Já jen říkám, že já sama bych v takovém vztahu nedokázala vůbec být. Díte si pořizují dva, proto jsou za něj oba stejně zodpovědní.
Pokud někomu vyhovuje, že ženská lítá kolem dítěte a domácnosti a chlap chodí do práce a večer si dá nohy nahoru - prosím, ať si tak žijou. Z příspěkvů, které jsem tady však čela, to spíš vypadá, že to ženám NEvyhovuje.
Otázkou zní, co s tím. Jak jsem psala, nátlakem se nic nevyřeší. Tohle je problém výchovy - muži jsou od dětství vychováni jednoduše k tomu mít snadnější život - stačí chodit do práce a platit složenky. Proto by většinu z nich ani nenapadlo jít na rodičovskou dovolenou. Z toho následně plynou nižší platy pro ženský, diskriminace při příjmacích řízeních atd. Prostě jde to ruku v ruce jedno s druhým… :?

Vnimam to uplne stejne. Proto taky sve kluky vedu k tomu, ze domaci prace svedou zeny i muzi…mam 8 a 12leteho. Umeji uvarit, uklidit, vysavaji, povesi pradlo, mladsi umi dokonce zehlit. Beru to tak, ze je chci vychovat tak, aby tyhle veci delali tak nejak automaticky. Paleolit uz je za nama, chlapi nejsou na smrt unaveni z lovu. Chodi jen do prace, kam chodime taky. Domacnost je spolecna a deti taky. Mimochodem, ja se taky nestavim do role zeny, ktera jenom opecovava rodinny krb. Spoustu tezkych praci zastanu sama. Vse se spis deli ve stylu, co nas bavi vic a kdo ma v danou chvili vic casu…mne treba bavi nosit drivi, zryt zahradku, manzel rad vari, stara se o malou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
10.6.17 07:15

@Tiger-lily Nerozumíme si asi hlavně proto, že já péči o dítě za ryze ženskou věc nepovažuji. V komunitních kulturách, kde je patriarchát, ale není tam kladen důraz na individualismus jako v západním světě, muži ženu v péči nebo nošení miminka často zastoupí (stejně jako babičky, dědečkové, tety, strýcové, sousedi). To, že dnes je kladena veškerá zodpovědnost na jednu osobu, není zdravé. Leda v případě, kdy má od začátku spavé a flegmatické mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.6.17 07:30
@Lucivek88 píše:
@dalimil Jak rozpoznat, že se chlap toho prcka bojí nebo je jen líný? :nevim: nerada bych ho nařkla z lenosti :D

Linej chlap prijde domu z práce, vykydne se na gauc, necha si naservírovat veceri az pod nos a zalezitosti kolem domacnosti se ho netykaji, ma pocit, ze jeho role zacina a konci prinesenim vyplaty a vse ostatní je zalezitost zeny. :zed:

Pokud to tak není, tvůj muz není liny, mozna trochu pohodlny, ale to se da jemnym zenskym zapojenim a chvalenim nenapadne zmenit.. :think: :*

• Citovat
  • Upravit
35438
10.6.17 14:21
@Perandoreshe píše:
@Tiger-lily Nerozumíme si asi hlavně proto, že já péči o dítě za ryze ženskou věc nepovažuji. V komunitních kulturách, kde je patriarchát, ale není tam kladen důraz na individualismus jako v západním světě, muži ženu v péči nebo nošení miminka často zastoupí (stejně jako babičky, dědečkové, tety, strýcové, sousedi). To, že dnes je kladena veškerá zodpovědnost na jednu osobu, není zdravé. Leda v případě, kdy má od začátku spavé a flegmatické mimino.

já taky ne, rozhodně si nemyslím, že by měla matka být univerzální robot na všechno, ale přesto si myslím, že prostě když je dítě malé, je nejvíc s matkou a muž má na starost zejména jiné věci. To neznamená, že když není potřeba, že ji nezastoupí, že se nepostará, nepomůže atd, ale zase na rozdíl od některých v této diskuzi chápu to, že chlap má dojem, že je vše okolo dítěte obstarané, tak není potřeba se tolik angažovat a že má jiné priority péče o rodinu - protože to chození do práce a opravy na domě, autě atd. jsou taky potřeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí