Chlap týrá psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.8.12 22:23
@harpyje píše:
Anonymko, připadá mi, že upřednostnuješ svůj názor před mužovým. Kde bereš tu jistotu, že ty máš „pravdu“ a on ne? Proč by mělo být správné psa zabít než ho nechat žít? Jen proto, že je to takové vžité, že psi se ke konci života často zabíjejí?
Nerozumím tomu, proč nutně potřebuješ prosadit svou, proti vůle muže.to že tobě připadá, že už pes nemá nic ze života je stejně tak pouhá domněnka jako to, že mužovi připadá, že pes netrpí.
Tak jako tak před sebou pes má zřejmě maximálně týdny života, je pro tebe tak těžký to přežít? Ty neumíráš, ale pes jo.

Né to vubec né. Jak tohle vubec mužeš říci? Já bych byla štastná kdyby zde byl ještě klidně 30 let.Je mi ho prostě jen líto a ano nejsem veterinář a netroufla bych si nikdy soudit ani když sama vidim že padá a naráží do nábytku a nežere. Doktor sem docházel píchat mu injekce s vitamíny 14 dní a ted řekl že už z nás nebude tahat peníze že je to k ničemu takže je mi jasné že se nevyléčí a že bez žrádla nevydrží dlouho, ale bojim se strašně toho že ho tady najdu někde se škubat nebo že bude brečet a že to pes umí. Bojim se že to muže trvat dlouho. Né proto že ho nechci ale pro to že nechci aby trpěl.
Na velké plemeno pozře za den cca polévkovou lžíci vývaru a rýže. Nic jiného už nepolkne a pokud mu to dáme do tlamy tak to jazykem vytlačí.

• Citovat
  • Upravit
5664
10.8.12 22:26

Poznat by to mohl jedině pitvou. Tedy pokud není doktor „hloupý“ a neoholí mu před tím místo vpichu. Rozhodnutí je ale jen na Tobě. Je to hodně nezáviděníhodná situace. Já sama za sebe bych tedy asi manželovi stropila takovou scénu, že by to nepobral - velmi rázně bych mu vyjasnila, že ať ho miluje jakkoliv, jen sobec se dokáže dívat na trpícího a nic nedělat.
A s přirovnáním s babičkou je to hodně vedle. Jelikož není povolena eutanazie, ani nad tím nejde uvažovat. Vím jen, že kdyby byla povolena, mnoho lidí by ji využilo, aby mohli odejít méně bolestněji a důstojněji. Tím nechci rozpoutat diskuzi o lidské eutanazii, protože to je příliš kontroverzní téma a sem teď nepatří.

Příspěvek upraven 10.08.12 v 22:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
10.8.12 22:29
@Anonymní píše:
Moje babička umírala velmi dlouho. Dlouho se trápila ani nás už nepoznávala. Věř že kdybych měla možnost uspat jí tak to udělám. Takle sem se musela jen koukat jak má 25kg ze 120 a jak i ze spaní sténá bolestí. :,(Často si právě na tu babičku vzpomenu a vidim jak to stáří a nemoc postihlo našeho miláčka. Asi ho ale budu muset respektovat i když mě to trápí. Bojim se každé ráno že zde bude někde v křeči. Každej den ho koupu od těch hov-en a to má 29kg. Ještě před rokem měl dvojnásobek váhy. Koukaj mu všude kosti a přesto ho miluju a myslím že naprosto stejně jako muj muž.

Já Ti to věřím, že ho miluješ. A rozumím ti s tou babičkou. Je to strašně těžké a to rozhodnutí bys měla nechat na tom, kdo je tomu člověku, zvířeti nejblíže, prostě respektovat názor druhého, který rovněž usiluje o to nejlepší pro něj.
Tím, že budeš svého muže respektovat v této věci, tím mu prokážeš největší lásku a důvěru. Pokud bys to udělala za jeho zády, byl by to podraz. Velký a vážný podraz. Tobě přeju, abys byla silná a dokázala jak pejskovi, tak manželovi být v této velmi těžké chvíli tou oporou, kterou teď oba tak potřebují. A to je krásné a to obohatí váš vztah. :srdce: :kytka: :andel:

• Citovat
  • Upravit
170
10.8.12 22:42

Chjo, to je smutná situace :roll: sama za sebe bych mu taky chtěla umožnit důstojný odchod, nicméně se nemohu zbavit pocitu, že takové rozhodnutí může učinit pouze tvůj manžel - je to jeho pes. Nic zády nekuj, nebo tě svědomí pohryže do krve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
10.8.12 22:45

Anonymko - já tvým motivům zcela rozumím, a dovedu se do tvé lítosti i vžít, ale i tak si stojím za tím, že i tvůj muž má právo na názor a v tomto případě si myslím, že rozhodnutí je na něm. Fakt bych ho k tomu netlačila, předsmrtný čas někdy vypadá jako agonie bez naděje, ale to že to tak vypadá neznamená, že je nutný smrt urychlit zabitím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.8.12 22:50
@Anonymní píše:
Né to vubec né. Jak tohle vubec mužeš říci? Já bych byla štastná kdyby zde byl ještě klidně 30 let.Je mi ho prostě jen líto a ano nejsem veterinář a netroufla bych si nikdy soudit ani když sama vidim že padá a naráží do nábytku a nežere. Doktor sem docházel píchat mu injekce s vitamíny 14 dní a ted řekl že už z nás nebude tahat peníze že je to k ničemu takže je mi jasné že se nevyléčí a že bez žrádla nevydrží dlouho, ale bojim se strašně toho že ho tady najdu někde se škubat nebo že bude brečet a že to pes umí. Bojim se že to muže trvat dlouho. Né proto že ho nechci ale pro to že nechci aby trpěl.
Na velké plemeno pozře za den cca polévkovou lžíci vývaru a rýže. Nic jiného už nepolkne a pokud mu to dáme do tlamy tak to jazykem vytlačí.

Pravda není nikde A JE NA OBOu stranách - tvé i manželově a ty chceš rozhodnout sama? Možná se víc trápíš ty pohledem na trpícího psa, než ten pes ve skutečnosti. :nevim: Proto ti přeji hodně sil, abys byla schopná dopřát tomu psu pár týdnů života, co mu ještě zbývaj a hlavně nepodrazit svýho partnera. Já bych to teda za podraz považovala - je to totiž otázka života a smrti a ne žádná blbá nevěra. V tomto se neodpouští. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
10.8.12 22:55
@Gina108 píše:
Pravda není nikde A JE NA OBOu stranách - tvé i manželově a ty chceš rozhodnout sama? Možná se víc trápíš ty pohledem na trpícího psa, než ten pes ve skutečnosti. :nevim: Proto ti přeji hodně sil, abys byla schopná dopřát tomu psu pár týdnů života, co mu ještě zbývaj a hlavně nepodrazit svýho partnera. Já bych to teda za podraz považovala - je to totiž otázka života a smrti a ne žádná blbá nevěra. V tomto se neodpouští. :think:

Tak ona vždy není loajalita nad zlato a toto je podle mě jeden z těch případů. Trpí bezbranné zvíře, je třeba jednat v jeho zájmu. Jako nestranného „soudce“ bych brala třeba toho mvdr. Srovnání s nevěrou je totálně mimo, ta není v zájmu nikoho třetího trpícího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
10.8.12 22:58

Ach jo, jak to tak pročítám, některým z vás bych tady pro jistotu nesvěřila ani křečka. 8o Je nechutné sobectví, nechat zvíře naživu, které prokazatelně trpí, jen pro svůj pocit, že nechci, aby mi to milované zvíře odešlo. Jak jsem tu četla, že se běžně nechávali psi dožít až do přirozené smrti, tak nechápu kde to kdo vzal?? Na vesnici, pokud bylo prokazatelné, že zvíře trpí, přišel myslivec a střelil - už kdysi měli rozum a nenechávali zvířata trpět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.8.12 23:03
@ivuska.h píše:
Tak ona vždy není loajalita nad zlato a toto je podle mě jeden z těch případů. Trpí bezbranné zvíře, je třeba jednat v jeho zájmu. Jako nestranného „soudce“ bych brala třeba toho mvdr. Srovnání s nevěrou je totálně mimo, ta není v zájmu nikoho třetího trpícího.

Jak víš, že trpí? Je košer nechat lidi dožít a zvířata zabíjet??? Já to nevím, ale přijde mi to divný dělat takový rozdíly, když už je to zvíře jako člen rodiny. Už ten název diskuze, že chlap týrá psa - jsem myslela buhvíco že mu nebude dělat. :roll: A není vet jako vet. Znám jich pár, kteří prostě nejsou takoví nadšenci do eutanázie zvířat.
Já s tebou souhlasím, že je třeba jednat v zájmu toho zvířete, ale zná ho někdo, ten zájem??? :nevim:
S nevěrou nesrovnávám, myslela jsem to tak, že nevěra je proti tomu prd a i tak ji někteří nedovedou odpustit, tak což teprve zabití psího přítele. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.8.12 23:05
@Maculinka píše:
Ach jo, jak to tak pročítám, některým z vás bych tady pro jistotu nesvěřila ani křečka. 8o Je nechutné sobectví, nechat zvíře naživu, které prokazatelně trpí, jen pro svůj pocit, že nechci, aby mi to milované zvíře odešlo. Jak jsem tu četla, že se běžně nechávali psi dožít až do přirozené smrti, tak nechápu kde to kdo vzal?? Na vesnici, pokud bylo prokazatelné, že zvíře trpí, přišel myslivec a střelil - už kdysi měli rozum a nenechávali zvířata trpět. :nevim:

No spíš se s tím trpícím a již neužitečným zvířetem nechtěli s prominutím sr. t.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
10.8.12 23:07
@Gina108 píše:
Jak víš, že trpí? Je košer nechat lidi dožít a zvířata zabíjet??? Já to nevím, ale přijde mi to divný dělat takový rozdíly, když už je to zvíře jako člen rodiny. Už ten název diskuze, že chlap týrá psa - jsem myslela buhvíco že mu nebude dělat. :roll: A není vet jako vet. Znám jich pár, kteří prostě nejsou takoví nadšenci do eutanázie zvířat.
Já s tebou souhlasím, že je třeba jednat v zájmu toho zvířete, ale zná ho někdo, ten zájem??? :nevim:
S nevěrou nesrovnávám, myslela jsem to tak, že nevěra je proti tomu prd a i tak ji někteří nedovedou odpustit, tak což teprve zabití psího přítele. :think:

Tak já jsem toho psa neviděla, ale pokud se např. nedokáže napít, tak zřejmě trpí minimálně tou žízní :nevim: Já jsem své psy musela uspat už 3, takže vím, o čem toto je a je opravdu potřeba se oprostit od sentimentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.12 23:11

Ano máte pravdu. Nechám to na něm. Trochu mě mrzí že v tomto neduvěřuje ani lékaři ale nechám to na něm. Já jen doufám že pokud to přijde že to bude rychlé a že do té doby nebude moc trpět. Má sice nějaké léky na bolest v pastě+ tablety tak snad mu to aspon trochu pomáhá i když ten třes nepřestal ale alespon si přestal po těch lécích vykousávat nohy do krve a má je pro jistotu i obvázané.
A sobecky si moc přeju abych ho nenašla při té poslední chvilce pokud to bude zlé já i když je to velmi pravděpodobné když chlap odchází do práce za tmy a vrací se až večer ale moc si přeju aby u toho byl on když to tak chtěl aby zemřel doma přirozeně.
Každé ráno když vstávám mám v sobě takovej ten trýznivej pocit kdy se mi zatajuje dech určitě to každá znáte když má člověk z něčeho strach. Zároveň si přeji at je to brzo a zároveň vim že mě to také položí.
A sama za sebe si přeju že do doby než zestárnu a budu trpět já se eutanázie pro lidi povolí proto že tohle bych nechtěla zažít.

Gino u nás se nikdy starý psi neutráceli. Měli jsme v rodině spoustu psu a jeden byl zastřelen když ho srazil vlak a v té době byl jedinej veterinář v kravíně a nebyl k sehnání a pes bez nohou kvílel že ho myslivec zastřelil a jinak každý pes v rodině zemřel přirozenou smrtí ale naštěstí ze dne na den.Na žádného jsme nemuseli měsíc koukat jak se potácí a naráží a nepoznává nás a při doteku kouše. To sem nikdy nezažila a doufám že už ani nezažiju. Pejsky miluju ale po tom co ted prožíváme sem zatím rozhodnutá ani žádného už nepořizovat proto že momentálně ten strach a z mé strany i bezmoc je silnější a přebije i tu radost co nám naši psí miláčkové dávají.
Tahat sem nevěru je naprosto mimo.Ta s tim nemá vubec nic společného. Tohle je uplně jinej level. :?

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
10.8.12 23:14
@Gina108 píše:
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
Je to zvláštní, jak se někdo dokáže prezentovat, že má ke zvířatům lepší vztah než druhý (ani křečka by nesvěřil) jen proto, že ten druhý má ke zvířecímu životu stejnou úctu jako k lidskému - to jsou paradoxy.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.12 23:19
@ivuska.h píše:
Tak já jsem toho psa neviděla, ale pokud se např. nedokáže napít, tak zřejmě trpí minimálně tou žízní :nevim: Já jsem své psy musela uspat už 3, takže vím, o čem toto je a je opravdu potřeba se oprostit od sentimentu.

Napít se nedokáže ale samozřejmě ho o žízni nenechávám. Pít muže to přijímá ale jak ho neudrží paciny tak padne do nádoby z vodou. V noci teda k němu nevstávám mám dvě maličké děti sem ráda když mu dám napít akorát při kojení tak pije po té 12 té když s ním jdu ven a pak kolem 5 když jdu kojit a pak zase až ráno, ale přez den mu dávám pít pořád. Kromě kočárkování se od něj nehnu proto že muž musí chodit do práce to nejde aby byl doma takže o žízni opravdu není ale to jídlo to do něj dostat nejde a lékař mu už nechce nic píchat že to je jen zbytečné prodlužování.
Hodila bych fotku jak je pes vyhublí ale bojim se že bych se prozradila. Už takle mám vubec výčitky že na to myslim i když vim že muž s tím nesouhlasí.
Asi bych s těma výčitkama po celej život ale nedokázala žít.

• Citovat
  • Upravit
23847
10.8.12 23:21

Tak já netvrdím, že je špatné nebo dobré psa utratit, já to prostě nevím. :nevim: Ale určitě vím, že je špatné v tomto směru nerespektovat přání partnera, zvlášť pokud se jedná původně o jeho psa. Myslím, žes nakonec dospěla ke správnému rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný