Chlap týrá psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Táta Pavel
10.8.12 23:24
@Anonymní píše:
Ano máte pravdu. Nechám to na něm. Trochu mě mrzí že v tomto neduvěřuje ani lékaři ale nechám to na něm.
Pejsky miluju ale po tom co ted prožíváme sem zatím rozhodnutá ani žádného už nepořizovat proto že momentálně ten strach a z mé strany i bezmoc je silnější a přebije i tu radost co nám naši psí miláčkové dávají.

Fajn, myslím, že si zasloužíš uctivou poklonu, že jsi v tak těžké situaci, která výrazně více dopadá na tebe, dokázala najít pevnou půdu pod nohama a odolala pokušení v dobré víře a pod tlakem udělat chybu. Jen dej svému manželovi trochu pocítit to, co pes prožívá, pokud ho vídá jen sporadicky, nech mu si ten konec s ním prožít i po té stránce péče o umírajícího psa.
A pejska si určitě zase pořídíte, jen si asi dáte chvilku pauzu.
:kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.12 23:25
@Gina108 píše:
Jak víš, že trpí? Je košer nechat lidi dožít a zvířata zabíjet??? Já to nevím, ale přijde mi to divný dělat takový rozdíly, když už je to zvíře jako člen rodiny. Už ten název diskuze, že chlap týrá psa - jsem myslela buhvíco že mu nebude dělat. :roll: A není vet jako vet. Znám jich pár, kteří prostě nejsou takoví nadšenci do eutanázie zvířat.
Já s tebou souhlasím, že je třeba jednat v zájmu toho zvířete, ale zná ho někdo, ten zájem??? :nevim:
S nevěrou nesrovnávám, myslela jsem to tak, že nevěra je proti tomu prd a i tak ji někteří nedovedou odpustit, tak což teprve zabití psího přítele. :think:

gino jasně že jsme navštívili více veterinářu ale dva nám řekli co chceme když psovi bude za chvilku dvacet :roll: a ten náš alespon dojížděl psovi píchat vitamíny než řekl že to nemá smysl. Myslím si že kdyby si ho viděla tak sama vemeš pistoli a zastřelíš ho. Že nesouhlasíš s tím aby byl muj muž podveden tomu naprosto rozumim a proto sem tuhle diskuzi založila, ale to že zde napadáš to že pes třeba netrpí a neumírá když je to na něm jasně zřetelné to je prostě už přespříliš. :roll: .To opravdu není fér proto že pokud tohle není trpění tak už nevím co. :?.
Nemyslím si že by nežral, neklepal se a nekousal se do krve a nemohl se postavit a spoustu dalšího jen z roupu.
Máš vubec psa? Já svého psa totiž opravdu miluju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.12 23:28
@Táta Pavel píše:
Fajn, myslím, že si zasloužíš uctivou poklonu, že jsi v tak těžké situaci, která výrazně více dopadá na tebe, dokázala najít pevnou půdu pod nohama a odolala pokušení v dobré víře a pod tlakem udělat chybu. Jen dej svému manželovi trochu pocítit to, co pes prožívá, pokud ho vídá jen sporadicky, nech mu si ten konec s ním prožít i po té stránce péče o umírajícího psa.
A pejska si určitě zase pořídíte, jen si asi dáte chvilku pauzu. :kytka:

já myslim že né. Tohle už nechci nikdy zažívat :?.Pokud budou chtít jednou psa děti tak tomu asi nezabránim ale dokud jsou maličký budu se tomu vyhýbat :zed: a poklonu určitě né. Myslím že nikdo kdo psa má by ho nenechal jen tak umřít o žízni. ;)

• Citovat
  • Upravit
Caty
10.8.12 23:32

AHoj, předně mě moc mrzí, že pejsek tak moc trpí. A myslím si, že opravdu trpí. Náš první pejsek, když začal umírat, přestal žrát, když se postavil, hned se mu podlomili nohy, selhávalo mu srdíčko. Nemohli jsme se na to dívat. Chovali jsme ho, hladili, ale jak se s ním víc hlo, vždy jsme ho vytrhli z jeho odchodu. Nakonec jsme jeli na veterinu, tam ho nejdříve uspali a pa teprve dali poslední injekci. Pamatuju si ten den jakoby to bylo včera a je to 10 let. Byla to sobota, 2 hodiny odpoledne, když jsme si ho vezli domu, neviděla jsem přes slzy na cestu, bylo mi hrozně jako vše nám a vše co milují své pejsky ale vím, že jsme pro něj udělali to nej, aby se netrápil. Náš druhý pejsek zemřel vklidu ve spánku a to bych přála každému. Za sebe ti můžu doporučit, pokud přítel nechce, rozdrtit léky na spaní, hodně a dát mu to. Podle toho co píšeš, bude mít už slabé srdíčko, tohle nepřežije. Usne a už se neprobudí a to bych přála našemu prvnímu pejskovi. Máme ještě tři a doufám že taky jednou usnou a nebudu stát před rozhodnutím zda já nebo příroda. Hodně síly přeju. A neboj, časem budeš vzpomínat s úsměvem, ikdyž někdy se slzama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.12 23:38

@Caty díky. :srdce:

Všem děkuji. Jak sem řekla budu se s tim muset srovnat sama a odprostit se od toho.Budu preferovat to jak to chce manžel i když mi to přijde od něj sobecké i vuči mě proto že pokud nezemře pes ve spánku tak u toho budu muset být proto že samotného bych ho nenechala i vuči pejskovi, ale odprostím se od toho a nechám to na něm.
Všem děkuji. Bylo mi jasné že se to stejně nerozhodne, ale alespon vim že se před některýma nemusim stydět za své myšlenky. :kytka:
Snad bude k němu ten nahoře milostivej a zemře v klidu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.12 23:41

Gino a ano ten nápis si možná někdo muže vyložit tak že někdo bije psa, ale já to tak prostě cítím že ho týrá a možná sem měla zvolit spíše slovo trápí. To at si v hlavě obhajuju chlapovo lásku jakkoliv tak to tak cítím že to je trápení

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
10.8.12 23:42
@Anonymní píše:
alespon vim že se před některýma nemusim stydět za své myšlenky.

Stydět se nemusíš před nikým, tvé úvahy byly naprosto pochopitelné.

• Citovat
  • Upravit
23847
11.8.12 00:00
@Anonymní píše:
@Caty díky. :srdce:Všem děkuji. Jak sem řekla budu se s tim muset srovnat sama a odprostit se od toho.Budu preferovat to jak to chce manžel i když mi to přijde od něj sobecké i vuči mě proto že pokud nezemře pes ve spánku tak u toho budu muset být proto že samotného bych ho nenechala i vuči pejskovi, ale odprostím se od toho a nechám to na něm.
Všem děkuji. Bylo mi jasné že se to stejně nerozhodne, ale alespon vim že se před některýma nemusim stydět za své myšlenky. :kytka:
Snad bude k němu ten nahoře milostivej a zemře v klidu. :kytka:

Nemusíš se bát, smrt je přirozenou součástí života, žádné tabu. Moje máma umřela a já jí při tom držela za ruku. Nebylo to nakonec tak strašné, i když jsem se bála toho okamžiku, horší byl ten strach předtím. Dnes jsem moc ráda, že jsem mohla být s ní. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
11.8.12 00:03

@Táta Pavel Úcta ke zvířeti se projevuje tak, že ho nechám vědomě trpět jen proto, že se s ním nedokážu rozloučit a ulehčit mu to? No tak to jsou tedy skvělé myšlenkové pochody 8o
Mimochodem, až zakladatelka zažije tu smrt psa, co já, tak věřím, že zalituje s rozhodnutím upřednostnit názor svého muže. Já měla psa od svého dětství. V jeho 16ti letech se mu zhoršil zdravotní stav, přestal žrát, občas se neudržel na nohách. Ano, stáří se tak projevuje. Zatím to bylo únosné. Pak to zašlo dál.. chudák měl problém si občas dojít k misce, začal se počůrávat a nemohl se z toho místa hnout - pro psa opravdu úžasné ležet ve vlastních výkalech (ten, kdo tomu přihlíží a nechá ho tak, by zasloužil facku, protože pro toho psa to musí být hrozný pocit). Veterinář jasně řekl, že je už čas ho uspat. Jenže bohužel, jeden nejmenovaný člen v naší rodině byl posedlý svou láskou k tomu psovi, že ho chtěl raději mít u sebe déle, než aby mu to ulehčil. Během 14ti dní ten pes chytl kdejakou nemoc „starých“ až to došlo do stádia, kdy i ten rodinný příslušník se rozhodl v noci, že ho teda vážně jedeme utratit. To už ten pes dýchal tak zhluboka, kdy měl oči skoro venku, bylo evidentní, že se asi dusí. Najednou nahlas kvičel, lehl na bok, začala mu z čumáčku vytékat krev, celý se pomočil, pokakal a kňučel, bylo jasné, že umírá v bolestech… nevím tehdy, jak dlouho umíral, jen už bylo jasné, že už pro injekci NA TO ABY JSME MU TO TRÁPENÍ UŠETŘILI!!! nevyjde čas, nakonec se za přítomností třesavky udusil. I teď po tolika letech při psaní tohoto se mi kutálí slzy po tváři a kdybych věděla, jaké „přirozené smrti“ se ten pes dočká, kašlala bych na názor druhých a nechala ho utratit i bez vědomí toho, kdo říkal, že ho utratit nechce.
Tak prosím, jestli chce zakladatelka si to vyčítat stejně jako já celý život, je mi to jedno. Mimochodem, u starých psů, se zdravotní stav horší ze dne na den. To, že teď nemá žádnou nemoc, tak není záruka, že do týdne se mu nezavodní třeba plíce, protože mu selžou ledviny a tím pádem se začne dusit, chrlit krev. To se stalo našemu. :,(
A nemyslete si, že toto jsem si vymyslela, toto se vymyslet nedá. Proto nesouhlasím s tím, aby pes ve stáří trpěl, protože fakt může umřít kdo ví jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
11.8.12 00:06

Ještě dodám, že to je cca 7 let stará záležitost a do dnes to mám před očima. Do dnes mě to trápí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.12 00:13

Souhlasím s @Maculinkou. Je jasné, že je to těžké, strašně těžké, rozhodnutí, ale asi bych nesnesla vidět trápit našeho pejska, jen protože to manžel nechce skončit. To co popisuješ už vypadá na živoření a i kdyby měl žít ještě měsíce, nebude to žádný život :(. Vašemu pejskovi je dvacet, veterinář jasně řekl, že to nikam nevede, takže bych „uhodila“ na manžela a prostě to ukončila :,(.
:hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
11.8.12 00:17
@Maculinka píše: Úcta ke zvířeti se projevuje tak, že ho nechám vědomě trpět jen proto, že se s ním nedokážu rozloučit a ulehčit mu to? No tak to jsou tedy skvělé myšlenkové pochody 8o

To, co jsi popsala, se děje i lidem, víš? Tady nejde o to, jestli se s ním dokážu nebo nedokážu rozloučit, ale spíš o úctu k životu. A pokud někdo vnímá úctu k životu tak, že by zvíře mělo umírat přirozenou i bolestnou smrtí, je to jeho názor a není na něm nic špatného (já ho nesdílím, ale uznávám). V tomto případě ale šlo o něco jiného, zda takový názor u partnera respektovat nebo ne a prosadit proti jeho vůli názor svůj, rovněž legitimní (a dokonce shodný s mým).

• Citovat
  • Upravit
3165
11.8.12 00:30

@Táta Pavel Kdysi jsem měla stejný názor. Proto jsem ani neuvažovala nad tím, že bych udělala krok proti členovi své rodiny. Ale po mém otřesném zážitku bych už nikdy nedopustila, aby se toto stalo a bohužel bych zakročila. Už jen proto, že bych nikdy nechtěla zažít znova tu bezmoc, že před mýma očima umírá bytost, kterou jsem skoro 17 let zbožňovala (a do dnes ji mám v srdci) a vyrůstala s ní, plakala mu do kožichu, když jsem byla smutná, dávala mu tajně dobroty, když se nikdo nedíval, kuli jsme spolu kulišárny a teď jsem ho viděla, jak na zemi trpí a umírá v bolestech jen proto, že jsme mu neumožnili odejít dřív (důstojněji), když bylo jasné, že stejně těch pár dnů mu nic nedá, jen mu bude těžko. Vím, že se to stává i u lidí, proto bych i sama za sebe se rozhodla (kdybych byla nějak vážně nemocná) že bych raději odešla dřív, než se trápit v LDN (mimochodem, je to taky strašné, dělala jsem tam dva roky praxi a vědět, že ti lidé o sobě ví, ale nemohou mluvit, hnout se a musí se nechat přebalovat, krmit, umývat…). Vážně kdyby byla ta možnost, tak jak by se mi nenávratně zhoršil stav, chtěla bych odejít dobrovolně :roll: Vím, že už zacházím jinam, ale opravdu by to bylo mé svobodné rozhodnutí a věřím, že i kdyby ten pes uměl mluvit a říct si, jestli chce ještě jít takto dál, věřím, že by nechtěl. Lidé za sebe mohou rozhodovat sami, ale psi ne a jako majitelé jsme od toho, aby jsme jim jejich stáří co nejvíce ulehčili a ne přitížili. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
11.8.12 00:34

No, v tom případě, ale když umírat přirozenou smrtí jako ulidí, tak použít veškerých dostupných prostředků na utlumení bolestí a eventuelně navození umělého spánku, ne? To se u lidí děje. Mělo by tedy podle této teorie i u zvířat. Své všechny pejsky jsem milovala a miluju, úctu k životu mám velkou, ALE hlavně mám úctu k té němé tváři, která se nmůže sama rozhodnout, která mi celý svůj život dělala společníka, když mi bylo zle, byla u mě, nehla se ode mě, ale já si mohla vzít prášek na bolest, když mi bylo zle, ten pejsek ne a o tom to je. Trápení není dle mého úcta k životu, Je to srabáctví a sobectví nenechat odejít to zvíře důstojně. Vždyt za co lidi bojují? Proč lidi chtějí eutanázii? Právě proto aby neuírali jako ta zvířata, ale u zvířat kterým ten důstojný odchod můžeme dopřát, nedopřejeme, protože jsme sobci a neumíme si představit, že nebude, tak ho necháme trpět? Nesouhlasím a přijde mi to hodně sobecké a nelidské. Takový člověk nemiluje opravdu a bojí se toho, že bude sám.

• Citovat
  • Upravit
3165
11.8.12 00:36

@Caty Naprostý souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat