Chlap týrá psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.8.12 16:14
:srdce:
@nagari píše:
Nečetla jsem celou diskuzi a tak nevím zda, už to někdo nepsal.Zda by nebylo možné, že by jsi šla i s miminkem na týden k mamince a na muži nechat celou péči o psa?
Já jsem též odmítala se rozloučit se svou první fenkou, měla jsem též od dětství. Ačkoliv byla prolezlá rakovinou skrz na skrz odmítala jsem jí dát uspat. Nepřemluvil mě ani veterinář a rodiče, ale nakonec ona sama, kdy se začala ode mne odvracet a nechtěla ke mně ani po zavolání přijít. Jen se schovávala po tmavých koutech :( už prostě chtěla být sama a… :,(.

Taky sem o tom přemýšlela že odjedu k otci nebo na chalupu. Já to ale nedokážu. Vim že jakmile odjedu ten pes tady chcípne žízní proto že chlap chodí do práce. Něco jiného je pro mě když umře po injekci než když si představim že tady celej den leží a má žízeň a nikdo mu nedá napít a navíc bych měla pak ještě ty výčitky větší. :( :( :(
Myslim že brzo skončim kvuli tomu na práškách. Ještě se mnou cloumaj porodní hormony a hned mě vše rozpláče :?.Opravdu tahle situace nemá východisko.

• Citovat
  • Upravit
3165
11.8.12 16:27
@Anonymní píše: :srdce:
Taky sem o tom přemýšlela že odjedu k otci nebo na chalupu. Já to ale nedokážu. Vim že jakmile odjedu ten pes tady chcípne žízní proto že chlap chodí do práce. Něco jiného je pro mě když umře po injekci než když si představim že tady celej den leží a má žízeň a nikdo mu nedá napít a navíc bych měla pak ještě ty výčitky větší. :( :( :(
Myslim že brzo skončim kvuli tomu na práškách. Ještě se mnou cloumaj porodní hormony a hned mě vše rozpláče :?.Opravdu tahle situace nemá východisko.

Ale je východisko. Jsou jen dvě možnosti. Buď to přijmeš, jak to je a budeš jen sledovat, jak pes za velkého trápení umírá a budeš ještě se o chudáčka starat a nebo se k tomu postavíš čelem a ještě dnes zavoláš veterináři, ať ho přijede uspat i přes nevoli sobeckého muže. Tady v tomto případě jde kompromis stranou! Jde tu o týrání zvířete. Ku všemu psala jsi, že tam máš malé dítě, když to vezmu z druhé strany, to dítě necháš taky vnímat tu „posmutnělou náladu“? Nezapomeň, že Tvá nálada se přenáší i na dítě. Musí to u vás být strašně psychicky náročné. Rozlouskni to, všem se uleví a uděláš službu nejen psovi, pomůžeš i sama sobě, kdy nebudeš mít starosti na víc a můžeš si pogratulovat, že jsi udělala dobrý skutek. A neměj strach o muže, on to jednou pochopí. Hned sice ne, ale po čase určitě a bude rád, že má statečnou ženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
11.8.12 16:29

Mě tak napadlo, možná je to paranoidní představa, aby ho tu s té diskuze někdo nepoznal a nenaprášil Tvému muže Tvůj záměr. Přeci jen 19 r. pes je docela rarita. Psa by mi bylo líto, ale nezvládla bych nechat ho odejít po tajnu. Bála bych se ještě několik let, že se to provalí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5664
11.8.12 16:35

Vůbec Ti to nezávidím a rozhodně Tě chápu. I Tvé myšlenky. Jsi tady ta zodpovědnější a citlivější. A hlavně ta nesobecká. Bohužel, jsi taky ta, která to odnáší krom pejska víc. Chlap by potřeboval nakopat. Ale řádně. Strašně Ti držím pěsti. Tedy hlavně pejskovi.
Ono je pitomý, že i když je to fajn chlap (jinak by jsi a ním nebyla, to jasný), je vidět, že je sobec a ješita. Tudíž by Tvou akci s tajným uspáním psa opravdu nejspíš nevydýchal a už jen ze zásady by to mohl řešit extrémně. A Ty jsi v tom hrozně sama, oslabená dětmi, atd.
Jeho chování je nefér nejen vůči psovi, který v tomto přiípadě pro něj tak důležitý není, ale je nefér k Tobě. Ach Jo. Já sama nevím, co bych dělala. Ale tak lehce by mu to neprošlo, to vím. Nemohla bych se dívat na trpícího psa. Muž by se mnou měl vážně problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
11.8.12 18:12
@Anonymní píše: :srdce:

Já tě úplně chápu, tvůj chlap zřejmě teží ze starého známého „co oči nevidí, to srdce nebolí“, zřejmě si ani úplně nepřipouští, co všechno už pes nezvládá a s čím mu musíš pomáhat, uklízet atd. Je to fakt otřesné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
11.8.12 19:28

Nemate doma nejake opiaty nebo benzodiazepiny (neurol, lexaurin, diazepam, DHC), nebo alespon neco s kodeinem? Psa bych prtlumila, nebude se trapit a urychli to konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
11.8.12 20:53
@Pudloslava píše:
Nemate doma nejake opiaty nebo benzodiazepiny (neurol, lexaurin, diazepam, DHC), nebo alespon neco s kodeinem? Psa bych prtlumila, nebude se trapit a urychli to konec.

taky řešení a myslím docela logocké ty ho nezabiješ jen mu pomlžeš ůstojně rychle odejít a chlap ať už si psa nepořizuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
11.8.12 20:53
@Pudloslava píše:
Nemate doma nejake opiaty nebo benzodiazepiny (neurol, lexaurin, diazepam, DHC), nebo alespon neco s kodeinem? Psa bych prtlumila, nebude se trapit a urychli to konec.

možná i veterinář by poradil s nějakou formou „domácí eutanazie“… :nevim:
zakladatelko - hodně sil, s pejskem i chlapem. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.12 21:57

@Pudloslava takové léky nevlastním i když možná brzo budu pokud to takle pujde dál. Je to volně prodejné? Ten diazepan má myslím v tubě na uklidnění proti bolestem. Jaká je tak dávka abych ho nezabila a pokud bych zabila myslíte že nebude mít náké halucinace a umírat ještě ve větších bolestech? :think:
@NiKina veterinář mi nabídl že psa přijde uspat na tajno, ale jinou možnost mi neporadil. Přesto bych se bála že to praskne. Víte jak to chodí. Bude sedět v hospodě a přidá to k dobru a ví to celá dědina :x.
Jinak se prozrazení nebojim že by to prasklo s internetu. Chala internet nezajímá a nikdo mě tu osobně určitě nezná a kdo ano tomu duvěřuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4705
11.8.12 22:07

Malý chlapec se zeptal mámy: „Proč pláčeš?“ „Protože jsemžena,“ řekla mu. „Nerozumím!“ řekl syn. Jeho máma ho jen objala ařekla: „A nikdy ani neporozumíš.“ Později se chlapec zeptal svého otce: „Proč se mi zdá, že máma pláče bez důvodu?“ … „Všechnyženy pláčou bez důvodu,“ bylo všechno, co mohl otec odpovědět. Malý chlapec vyrostl a stal se mužem, avšak stále nerozuměl, proč ženy pláčou. Nakon......ec zavolal Bohu a když se dovolal, zeptal se: „Bože, proč se ženy rozpláčou tak lehce?“ Bůh odpověděl: "Když jsem stvořilženu, musela být výjimečná. Udělal jsem její HRUĎ dost silnou na to, aby unesla váhu světa, ale natolik jemnou, aby poskytovala pohodlí. Dal jsem jí vnitřní SÍLU, aby vydržela porod dítěte a odmítnutí, které mnohokrát zažije od svých dětí. Dal jsem jí TVRDOST, která jí pomůže stále pokračovat, když se všichni ostatní vzdávají a starat se o svoji rodinu navzdory chorobám a únavě, bez stěžování si. Dal jsem jí CIT milovat svoje děti za všech okolností, dokonce i tehdy, pokud ji její dítěhluboce zraní. Dal jsem jí SÍLU přijmout svého manžela navzdory jeho chybám a zformoval jsem ji z jeho žebra, aby chránila jeho srdce. Dal jsem jí MOUDROST, aby věděla, že dobrý manžel nikdy nezraňuje svou ženu, ale někdy zkouší její sílu a rozhodnost stát vedle něj bez výhrad. A nakonec jsem jí dal SLZU, kterou uroní, která je výlučně její, aby ji použila kdykoliv ji bude potřebovat, aby to zvládla. Na tu slzu má opravdu právo, nikdo nevydrží bez slova tolik jako žena! " Krása ženy není v šatech, které nosí, v postavě, kterou má, ani ve způsobu jakým sičeše vlasy. Krása ženy musí být v jejích OČÍCH, protože ty jsou bránou k jejímu srdci, místu, kde sídlí láska. … Dejte si velký pozor, abyste nerozplakali ženu, protože Bůh počítá její slzy! Žena vyšla z mužova žebra, ne z jeho nohou, aby byla pošlapána, ne z jeho hlavy, aby byla povýšená, ale z jeho boku, aby mu byla rovnou … Z místa pod ramenem, aby byla CHRÁNĚNA, a vedle srdce, aby byla MILOVÁNA… ♥

asi tak, milá zakladatelko. Asi máme větší srdce a tady na to své asi dej. Tvůj muž se chová jako malé dítě, které nechce, aby mu maminka ještě do koše definitivně vyhodila pokaženou hračku.
Tohle je ale situace daleko za hranicí dětinského chování. Škoda, že veterinář neporadil, co zkusit nějakou netovou poradnu při veterinární nemocnici? Třeba poradí něco z lidských léků, aby pejsek byl alespoň přispaný a v klidu, pokud bude mít největší zdravotní propad. Snažit se mu ulehčit konec. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
11.8.12 22:18

Bohužel jak to čtu, tak by to chtělo přispat manžela, třeba by se mu rozsvítilo. To je tak kouzelné, on něco chce a musí to tak být, ale odpovědnost a starost na sebe nevezme :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.12 22:34

@NiKina moc krásné. :srdce:
@JanaK88 také mám chuť to občas udělat :?

• Citovat
  • Upravit
43057
12.8.12 06:53
@Anonymní píše:
@Pudloslava takové léky nevlastním i když možná brzo budu pokud to takle pujde dál. Je to volně prodejné? Ten diazepan má myslím v tubě na uklidnění proti bolestem. Jaká je tak dávka abych ho nezabila a pokud bych zabila myslíte že nebude mít náké halucinace a umírat ještě ve větších bolestech? :think:

nesezenes, praveze bys to musela mit doma nasysleny z drivejska. Mozna se sezenou nejaky kapky na kasel s kodeinem, vic ani tuk. Poptej pribuzenstvo.
Prosimte ale konzultuj MVDr, ja takhle segre doporucila dat psovi ibalgin a malem to nedopadlo dobre, cural pak krev. Preci jen psi metabolismus je jiny. Pro lidi je to velmi milosrdne, zejmena opiaty. Primo nezabijou, ale odstrani bolest a tlumi dychaci centrum. Clovek se sice drive „udusi“, ale netrapi se, protoze zadny pocit duseni nepocituje, proste nepotrebuje dychat. Opiat ale sezenes dost tezko, to je na modrej pruh, nejakej benzodiazepin by mohl nekdo doma mit, to zobe spousta lidi jak lentilky (bohuzel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
12.8.12 08:09

Zakladatelko, promiň, nevím co tady s námi teda řešíš, když na vše řekneš, že to nedokážeš, že to nejde apod. Jako sbalit se a odejít je opravdu úctyhodné řešení. A co to nebohé zvíře? Manžel se o něj zjevně nepostará a TOBĚ se divím, že toho chudáka pejska v tom necháš. Manželovi bych řekla, že naložím pejska a jedu ho nechat uspat at bud jede se mnou nebo ne, ale nenecháš ho už dál trápit. Manžel je srab a takového bych si já nedokázala vážit at by byl jakýkoli. Promiň, ale podle mě pejska rád nemá, když po něm nedokáže ani uklidit, je to snom a egoista, kterej potřebuje přes držku a ty brzo taky. Promiň, nemyslím to zle, ale tvůj přístup mě zvedá hodně ze židle a toho pejska je ni tak strašně líto, že obdivuji tebe, že ho necháš trpět. Promiň, ale měla bys dospět v tomto směru a tvůj přítel nebo manžel, teď nevím taky. Takhle se postavit k našemu pejskovi můj manželm nevím nevím, jak by jeho přístup nezamával s mým vztahem k němu. Co když já skončím na vozíku, co když budu nepohyblivá, budu potřebovat posazovat na mísu nedej bože aby mě manžel přebaloval. Dokázal by to tvůj manžel se takto o tebe postarat? Já si myslím, že ne, prootže by se mu to eklovalo. A takový přístup by mi tedy hodně vadil. Láska není o tom hrát si se psem, když je zdraví, brát ho ven, když chodí, ale uklidit po něm, když to neudrží, pohladit ho, ikdyž je cítit, dát mu volnost a možbost odejít na druhý břeh, když trpí a to zjevně manžel ani ty nejste schopni jen prootže bys měla výčitky?? Bože, doufám, že budeš mít výčitky, žes to neudělala už dřív a nechala ho takhle trápit. Omlouvám se za svůj asi tvrdší příspěvek, ale jen si představím jak tu takhle trpí moje cherrynka, chce se mi brečet a vás dva profackovat do ruda. :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
Caty
12.8.12 08:10
:srdce:
@NiKina píše:
Malý chlapec se zeptal mámy: „Proč pláčeš?“ „Protože jsemžena,“ řekla mu. „Nerozumím!“ řekl syn. Jeho máma ho jen objala ařekla: „A nikdy ani neporozumíš.“ Později se chlapec zeptal svého otce: „Proč se mi zdá, že máma pláče bez důvodu?“ … „Všechnyženy pláčou bez důvodu,“ bylo všechno, co mohl otec odpovědět. Malý chlapec vyrostl a stal se mužem, avšak stále nerozuměl, proč ženy pláčou. Nakon......ec zavolal Bohu a když se dovolal, zeptal se: „Bože, proč se ženy rozpláčou tak lehce?“ Bůh odpověděl: "Když jsem stvořilženu, musela být výjimečná. Udělal jsem její HRUĎ dost silnou na to, aby unesla váhu světa, ale natolik jemnou, aby poskytovala pohodlí. Dal jsem jí vnitřní SÍLU, aby vydržela porod dítěte a odmítnutí, které mnohokrát zažije od svých dětí. Dal jsem jí TVRDOST, která jí pomůže stále pokračovat, když se všichni ostatní vzdávají a starat se o svoji rodinu navzdory chorobám a únavě, bez stěžování si. Dal jsem jí CIT milovat svoje děti za všech okolností, dokonce i tehdy, pokud ji její dítěhluboce zraní. Dal jsem jí SÍLU přijmout svého manžela navzdory jeho chybám a zformoval jsem ji z jeho žebra, aby chránila jeho srdce. Dal jsem jí MOUDROST, aby věděla, že dobrý manžel nikdy nezraňuje svou ženu, ale někdy zkouší její sílu a rozhodnost stát vedle něj bez výhrad. A nakonec jsem jí dal SLZU, kterou uroní, která je výlučně její, aby ji použila kdykoliv ji bude potřebovat, aby to zvládla. Na tu slzu má opravdu právo, nikdo nevydrží bez slova tolik jako žena! " Krása ženy není v šatech, které nosí, v postavě, kterou má, ani ve způsobu jakým sičeše vlasy. Krása ženy musí být v jejích OČÍCH, protože ty jsou bránou k jejímu srdci, místu, kde sídlí láska. … Dejte si velký pozor, abyste nerozplakali ženu, protože Bůh počítá její slzy! Žena vyšla z mužova žebra, ne z jeho nohou, aby byla pošlapána, ne z jeho hlavy, aby byla povýšená, ale z jeho boku, aby mu byla rovnou … Z místa pod ramenem, aby byla CHRÁNĚNA, a vedle srdce, aby byla MILOVÁNA… ♥asi tak, milá zakladatelko. Asi máme větší srdce a tady na to své asi dej. Tvůj muž se chová jako malé dítě, které nechce, aby mu maminka ještě do koše definitivně vyhodila pokaženou hračku.
Tohle je ale situace daleko za hranicí dětinského chování. Škoda, že veterinář neporadil, co zkusit nějakou netovou poradnu při veterinární nemocnici? Třeba poradí něco z lidských léků, aby pejsek byl alespoň přispaný a v klidu, pokud bude mít největší zdravotní propad. Snažit se mu ulehčit konec. :|

Krásné. Asi si to vytisknu a nechám zarámovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný