Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@AniNevim píše:
Jako na miste zakladatelky bych to resila urcite. Kdyby muj doktor jen naznacil, ze zpochybnuje moje postupy/usudek, nevim jak to pojmenovat… proste, kdyby ze me delal blbce, ze neumim merit, tak se durazne ohradila. To jsou ale leta praxe a odrikani, protoze vim, ze cloveku nalozi jen tolik, kolik on sam dovoli. Ohradila bych se a pokud by to nepomohlo k reseni, tak bych ho hledala jinde. Urcite to neni normalni stav. @MišelkaX
Kdyby se to stalo jednou, jako v nasem pripade, tak bych to neresila. Kdyby se to stavalo opakovane, pak bych take chtela nejake vysvetleni.
@Sanlitun
Co je to za šílený blábol. Děti mají úplně jinak nastavenou termoregulaci, to co popisuje zakladatelka je častý jev u dětí, které mají za sebou virózu s horečkou, mělo by vždy do týdne odeznít, pokud ne, určitě zajet k Dr. ![]()
Ja taky nekde cetla ze pod 34je uz klinicka smrt. Ale to jsou jen povídačky..
Ja tu noc volala na pohotovost a kdyz jsem ji rekla ze si zrovna hraje, tak se taky divila.
Chapu kdyby to mel ty 3dny po tech silenych horeckach, tak si necim prosel. Ale opravdu sem tam je to i vecer..
Kasi na noc davam, mrknu jeste na ten cukr co pisi..ale to by mel asi kazddy vecer ne? A ne jen nekdy.
Ja dr i rikala ze nejsem blba, ze teplotu merit umim.. staci mi na pohmat a citim i kdyz maji lehce zvysenou..
Ja taky nekde cetla ze pod 34je uz klinicka smrt. Ale to jsou jen povídačky..
Ja tu noc volala na pohotovost a kdyz jsem ji rekla ze si zrovna hraje, tak se taky divila.
Chapu kdyby to mel ty 3dny po tech silenych horeckach, tak si necim prosel. Ale opravdu sem tam je to i vecer..
Kasi na noc davam, mrknu jeste na ten cukr co pisi..ale to by mel asi kazddy vecer ne? A ne jen nekdy.
Ja dr i rikala ze nejsem blba, ze teplotu merit umim.. staci mi na pohmat a citim i kdyz maji lehce zvysenou..
@Pizlam píše:
MiselkaX: muj syn to mel take. Take po odezneni tak vysokych teplot. Jak pises, bylo to znat i na omak. Takovy az studeny pot. Bavily jsme se o tom s kamoskou ( zdravotni sestra ), tak jeji nazor byl ten, ze je to jeste doznelka te nemoci. Nevim, jestli to bylo tim, ale cca po peti dnech, se to srovnalo.
Ano jak pises takovy studeny pot.. ja teplotku merim na omak za zatylkem, krcek, hrudnicek..a byva krasne teplunky..takze kdyz byl studeny tak me to vyděsilo. A namerene teplote verim.
Uvidim za jak dlouho to bude mit a premerim i kdybych ho mela v noci budit. Zatim 3-4 den klid..
@MišelkaX píše:
Ano jak pises takovy studeny pot.. ja teplotku merim na omak za zatylkem, krcek, hrudnicek..a byva krasne teplunky..takze kdyz byl studeny tak me to vyděsilo. A namerene teplote verim.
Uvidim za jak dlouho to bude mit a premerim i kdybych ho mela v noci budit. Zatim 3-4 den klid..
Tak uvidis. Treba to byla opravdu jeste doznelka k tem horeckam. My to tak tedy meli. Ale jen jednou. Kdyby se to opakovalo casteji, tak radeji konzultovat s dr. At jste fit ![]()
@Pizlam píše:
Tak uvidis. Treba to byla opravdu jeste doznelka k tem horeckam. My to tak tedy meli. Ale jen jednou. Kdyby se to opakovalo casteji, tak radeji konzultovat s dr. At jste fit
On ty horecky mel prave tak mesic a pul zpet..coz uz je docela delsi doba..
3dny horecky, 3noci okolo 35. A cca jednou za tyden je vecer a v noci studeny.
Jdeme v utery na 10m kontrolu tak se ho poptam.
@MišelkaX píše:
On ty horecky mel prave tak mesic a pul zpet..coz uz je docela delsi doba..
3dny horecky, 3noci okolo 35. A cca jednou za tyden je vecer a v noci studeny.
Jdeme v utery na 10m kontrolu tak se ho poptam.
V tom pripade, bych se na to urcite poptala. Kdyby ti to neumela oduvodnit, nebo by nad tim mavla rukou, zeptala bych se jineho dr.