Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já bych asi taky v podstatě řekla, že je pro mě důležitější rodina, než vztah. A tím nechci říct, že by pro mě nebyl vztah důležitý nebo že by mi bylo jedno, s kým si děti pořizuju. Ale když si dám na misky vah variantu být svobodná matka a být v bezdětném vztahu, tak to radši budu svobodná matka. Naštěstí teda nejsem ani jedno z toho. Navíc pokud tvůj partner cekal na dítě tak dlouho, tak jeho vyjádření docela chápu.
Příspěvek upraven 20.06.21 v 21:03
Zakladatelko, myslím, že tvůj partner je starší a tak cítí, že má poslední šanci být aktivním otcem. Jasně, chlapi se můžou množit do stáří, ale pak už moc jako tatinci nefungují. Takže tě bere jako poslední šanci mít tu vysněnou rodinu, kterou roky zkoušel mít s ex.
Ty jsi po pár měsících známosti těhotná, tak nemůžeš čekat, že dvacet let předchozího života a plánů hodí hned za hlavu.
Buď šťastná, splnila jsi mu sen, těšíte se na mimčo a jaký bude život dál, to teprve uvidíte. Často představy bezdětné o rodině vypadají hodně jinak, než potom realita, když se dítě narodí.
@Anonymní píše:
Snad mas pravduje jasný ze tu ex miloval, 15 let je hodně a vytrpeli si oba strašně. Do mě se zamiloval, to vím, ale dokazu i pochopit to, ze rok neprebije 15 let celkem pohodoveho partnerství, byť mu snad dám děti a rodinu, po které toužil už od 20ti let. Ono je to cely těžký, věřím ze kdyby se jim povedlo mít děti tak spolu budou šťastný a my se nikdy nedáme dohromady - a ani asi nepotkáme. Občas je to ale těžší než vědět, ze se hádali a rozešli se kvůli nesouladu.
víš co, já si myslím, že si tímhle přemýšlením, co by - kdyby
, hrozně ubližuješ, nerýpej se v jeho minulosti, nevymýšlej scénáře - žijeme tady a teď - užívej si těhotenství, užívej si partnera, který tě má rád a na dítě se těší - a nenič si život jakýmsi planým teoretizováním ![]()
@Santa Juana píše:
To ho přejde…Ještě teda je taková kategorie mužů, kteří sice „upřednostňují rodinu“, rodinou se chlubí, dětí by chtěli pět, ale ve výsledku dělá všechno kolem dětí ženská.
Jo,tohle byl přesně můj ex. Rodinu strašně chtěl, tvrdil že to je priorita a ideál a kdesi cosi, dětmi se chlubil,ale skoro nic o nich nevěděl, byl úplně mimo. Dost mimo je i dneska,ale stará se.
@Anonymní píše:
Zatím anoAle věřím že i ona se dočká, myslím, že já jsem důkazem toho, že minimálně on byl zdravý a ona dle doktorů taky, takže až někoho potká, třeba to bude taky hned. Strašně bych ji to přála
Možná jo. Manželova ex se snažila s předchozím partnerem o dítě dva roky. S mým byla dva měsíce a byla v tom. S dalším partnerem se snažili roky a nakonec mají dítě z ivf. Jsou to záhady.
Můj brácha je se ženou 25 let a děti bohužel nemají.
@Jahru píše:
@mackA159 U nás tedy od malička startuje a zachraňuje otec dřív než já
U nás taky. Třetí dítě má tři roky a pořád mu musím říkat, ať je pořád neobskakuje, ať se naučí poradit si samy. U nás jsem já rodič s požadavky a on ten rozmazlující. Možná je to tím, že já jsem byla že sourozenců starší a musela jsem se o sestru hodně starat, on byl nejmladší a sourozenci pecovali o něj..
@mackA159 píše:
K tomu pudu…já si myslím že chlap má půd tak akorát se mnozit. Ne fakt.. kdyz děti rvou tak je prostě nechají rvat. Aspoň tak to vidím v okolí, vlastně i doma. Když jedna z holek rve, tak on si dodělá v poklidku svoje věci (blbosti, vyměňuje koš, utírá linku, nádobí..klidne víc věcí najednou - umývá nádobí a následně zdima hadr a otírá linku.,dítě v postýlce hystericky křičí) a pak teprve je jde utěšit, podívat se co se děje. Ve mě to mezitím trne, vře, mám pocit že musím jít okamzite. Bavím se o malým bezbranným miminku, ne staršímu ujecenymu decku co teď nutně něco potřebuje. Nechá roční holku před garáží, a jde si pro nějaký harampádí, holka mezitím už běhá po vedlejší cestě kde občas jezdí auta… Veze holku na Tatře kterou drží za šňůru, jdou z kopce, pod kopcem hlavní silnice a on tatrovku drží jen za to lano..co když se lano přetrhne, holka sjede rovnou do hlavní silnice???.nevím, jsou hrozně laxní
tak to rozhodně není pravidlo, že ty máš takového muže, že jsou takoví všichni - nejsou,
a u toho mimina má pravdu - mimino je v postýlce, řve - co se mu asi tak může stát, jestli k němu půjde za 10 minut? nic nebezpečného miminu nehrozí,
to s tou tatrovkou je už horší
@stinga píše:
tak to rozhodně není pravidlo, že ty máš takového muže, že jsou takoví všichni - nejsou,
a u toho mimina má pravdu - mimino je v postýlce, řve - co se mu asi tak může stát, jestli k němu půjde za 10 minut? nic nebezpečného miminu nehrozí,
to s tou tatrovkou je už horší
No nehrozí..většinou se buď vyloženě dusi dekou, nebo včera se přetočila na břicho, a zasekla se hlavou o sprusle, ne přímo v díře, ale byla tak blbe otočena a zahakla hlavou… Nejde o to že nejde hned, ale že to s ním vůbec nic nedělá. Taky nebezim na první zaknourani, ale mám pocit že musím. Jak jsem psala, prostě to ve mě trne že mám jit. On ten pocit nemá…a mimino deset minut řvát nenechám, to mi přijde víc dost.
@Dobrej_tym píše:
Me by spis prislo divne, kdyby pro nekoho byl vetsi prioritou vztah nez deti. Ale u tveho muze si myslim, ze to chtel nejak zahrat do autu. Je to fakt blba otazka a co mel rict? Ze kdyby mel tehdy dite s ex, ze by byl stastny? No asi byl, ale tebe by to zranilo
Já vím, ta otázka byla dementní, ani nevím jak mě to napadlo. Vím ze by byl šťastný, kdyby s ni tehdy měl děti, kdyby nebyla fajn tak spolu nejsou 15 let. I když posledních 5 let si myslím, ze je držela jen ta touha a snahy o dítě a možná tak trochu patová situace. Ale to je fuk. Každopádně jste mi docela otevřeli oči a já bych asi taky odešla z bezdětného vztahu, protože rodinu chci a na adopci sw necitim.
@mado zas tak stary není
je mu 38, ale rikal ze proste od nějakých 18ti věděl ze chce velkou rodinu a 3 děti. S ex byl od svých 22 a z toho 13 let se snažili o dítě a nic. Já když ho poznala, tak mi řekl ze nevěří ze někdy bude mít rodinu a děti.
@stinga já vím
j jsem v tomhle strašná, porad nad něčím přemýšlím a analyzuju to
A dekuju ![]()
Tady soused (senior) prohlašuje, že jeho děti byly jeho celoživotní chybou. Takže buďte ráda za toho vašeho, za to, co řekl a že to tak cítí.
@Anonymní píše:
Já vím, ta otázka byla dementní, ani nevím jak mě to napadlo. Vím ze by byl šťastný, kdyby s ni tehdy měl děti, kdyby nebyla fajn tak spolu nejsou 15 let. I když posledních 5 let si myslím, ze je držela jen ta touha a snahy o dítě a možná tak trochu patová situace. Ale to je fuk. Každopádně jste mi docela otevřeli oči a já bych asi taky odešla z bezdětného vztahu, protože rodinu chci a na adopci sw necitim.
Kdyby byla lepsi nez ty, byl by ted s ni, ne s tebou ![]()
@Anonymní píše:
@mado zas tak stary neníje mu 38, ale rikal ze proste od nějakých 18ti věděl ze chce velkou rodinu a 3 děti. S ex byl od svých 22 a z toho 13 let se snažili o dítě a nic. Já když ho poznala, tak mi řekl ze nevěří ze někdy bude mít rodinu a děti.
To můj bratranec taky. Akorát měl jiné zájmy ( kariéra, cestování, vázat se moc nechtěl). Nakonec v 37 poznal slečnu, do tří let měli domek, dítě, svatbu. Ono to pak jde kolikrát rychle.
@mackA159 píše:
K tomu pudu…já si myslím že chlap má půd tak akorát se mnozit. Ne fakt.. kdyz děti rvou tak je prostě nechají rvat. Aspoň tak to vidím v okolí, vlastně i doma. Když jedna z holek rve, tak on si dodělá v poklidku svoje věci (blbosti, vyměňuje koš, utírá linku, nádobí..klidne víc věcí najednou - umývá nádobí a následně zdima hadr a otírá linku.,dítě v postýlce hystericky křičí) a pak teprve je jde utěšit, podívat se co se děje. Ve mě to mezitím trne, vře, mám pocit že musím jít okamzite. Bavím se o malým bezbranným miminku, ne staršímu ujecenymu decku co teď nutně něco potřebuje. Nechá roční holku před garáží, a jde si pro nějaký harampádí, holka mezitím už běhá po vedlejší cestě kde občas jezdí auta… Veze holku na Tatře kterou drží za šňůru, jdou z kopce, pod kopcem hlavní silnice a on tatrovku drží jen za to lano..co když se lano přetrhne, holka sjede rovnou do hlavní silnice???.nevím, jsou hrozně laxní
Jojo, u nás totéž.
@Dobrej_tym píše:
Kdyby byla lepsi nez ty, byl by ted s ni, ne s tebou
Viditelne pro neho lepsi nebyla.