Chlebová střídka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
17.4.11 20:01

chlebová střídka

ahoj holky,prosím můžete mi někdo poradit jak se chlebovou střídkou zahušťuje? jestli musí být sušená nebo se má nejdříve namočit a pak zahustit?chtěla bych zkusit takhle zahustit guláš podle jednoho receptu, ale jako absolutně nezkušená kuchařka nevím jak… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
17.4.11 20:10

Ahoj. Já jsem to párkrát udělala tak, že jsem chleba nadrobila najemno (nesmí být moc čerstvý, jinak to jde v pohodě třeba nastrouhat). Pak se mi ale mnohem víc osvědčilo zahušťovat pohankovou instantní kaší, takže chlebem jsem nezahušťovala ani nepamatuju :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
17.4.11 20:42

Můj taťka někdy zahušťuje guláš chlebem - nechá chleba usušit, pak z něj namele strouhanku a tu nasype do guláše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
17.4.11 20:49

Já to taky používám na zahušťování. Většinou nakrájím chleba na kostičky a rozvařím v polívce, guláši. Jednou jsem starý suchý chleba pomlela na strouhanku a tou jsem pak zahušťovala, to bylo lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
17.4.11 21:11

Chlebová strouhanka je lepší, líp se rozvaří. Ale když nemáš, tak stačí i ta měkká střídka, ale je potřeba ji pořádně rozvařit. Guláš mám taky ráda zahuštěný chlebem, mňam :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
17.4.11 21:36

Buď chlebovou strouhanku, nebo když nemám suchý chleba, tak ho namočím do horké vody a až se trochu rozmočí, tak to rozmuxuju a naleju do guláše. Asi by to šlo i nakrájet na kousky a rozvařit přímo v pokrmu jak píšou holky, ale já tam dávám i kůrky a ty se nerozvaří úplně a není to ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
17.4.11 22:28

ja to tam proste hodim v kuse, ono se to rozvari :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
18.4.11 12:20

Hlavně musíš vytrvat a vařit to tak 5-10min, trvá to totiž trochu dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fesstt
3.5.12 13:26

taky to tam hodim v kuse ono se to fakt krásne rozvaří

• Citovat
  • Upravit
14
5.5.12 21:42

A výborná je i chlebová polévka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martuskal
8.5.12 12:49

Je mozné to hodit v kuse, ale trva to o hodne dele a miva to tendenci zustat jako oslizle kousky a to mi moji zrouti vzdycky vycitali. lepsi je to rozdrobit - jinak gulas uz ani moukou nezahustuju, chlebovej ma jinej smrnc (z domaciho chleba)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii