Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nechápu na co se ptáš. Vadí Ti chloupky na bradě nebo to že nemůžeš otěhotnět? Chloupky nemusis mít jen z pcos.
@janickaIII píše:
Nechápu na co se ptáš. Vadí Ti chloupky na bradě nebo to že nemůžeš otěhotnět? Chloupky nemusis mít jen z pcos.
Vadí mi samozřejmě do budoucna to otěhotnění, ale teď se ptám, jeslti inositol dokáže snížit hladiny volného testosteronu, nebo je jen na inzulin, respektive, jestli si ho neberu zbytečně, protože můj cíl je momentálně snížit testosteron
Zakladatelka
Tak pokud máš jen chloupky na bradě a nikde jinde, tak to jsi šťastná žena.. Víš kolik žen má chlupatý celý obličej a trápí se tím? ![]()
Já např. trpím na jemné chlapky na celém obličeji, vždy jsem z toho měla mindrák.. Teď používám obličejový depilátor a kašlu na to
Předmět jsem měla epilátor na obličej, ale po něm se mi dělaly pupínky.. ![]()
Inositol je potřeba brát déle, aby to mělo viditelný efekt. Ideálně tak 6 měsíců. Akorát když s tím přestaneš, je problém zpět. Za mě IPL.
@Anonymní píše:
Tak pokud máš jen chloupky na bradě a nikde jinde, tak to jsi šťastná žena.. Víš kolik žen má chlupatý celý obličej a trápí se tím?
Já např. trpím na jemné chlapky na celém obličeji, vždy jsem z toho měla mindrák.. Teď používám obličejový depilátor a kašlu na toPředmět jsem měla epilátor na obličej, ale po něm se mi dělaly pupínky..
Jemné chloupky mám po celém těle od narození a taky mě to štve, jenže teď se mi z těch jemných začaly dělat tvrdé a černé a to prostě na psychiku nepůsobí dobře, kor, když stres je nejhorší na pcos. Všude se píše, že třeba keto dieta nebo low carb funguje, jenže já mám ještě do toho podváhu, tudíž se bojím, že bych s tím zhubla ještě víc. Nevím, co mám dělat, jsem divný případ…
![]()
Dobry den, nevim zda jsem tady s timto problemem “spravne”, ale uz nevim co delat
. Ja jsem napul arabka a jsem tmavsi pleti…tudiz jsem temi chloupky docela dost obdarena.. Od mala se mi deti smali kvuli chloupkum, ale loni to bylo horsi.. byla jsem na stredni a cela trida se mi zacla smat, kvuli tomu ze mam tmave ochlupeni na obliceji a na cele.. tak jsem hledala na netu, jak se toho, nasla jsem ruzne beleni..Ale to nevim zda by mi pomohlo, kdyz jsem tmava
. Tak jsem si koupila takove malinke ziletky na oblicej, protoze jsem videla, ze holky si takto chloupky casto sundavaj. Tak jsem s tim zacla taky a tim, jak mam to “chlupate celo”, tak jsem si to celo trochu vytrvarovala, chtela jsem hezky kulaty oblicej bez chloupku..jenze na tom cele kdyz si to nedelam kazdy den, tak mam takove “tmave tecky” po holeni a ty vlasy mi tam rostou a je to “tmavy flek”. Kdyz si dam na to makeup, tak to nejde videt..ale bez to jde videt strasne a skoro kazdy se me pta, zda si holim celo.. nevite prosim co s tim? Nejake laserove odstraneni, kdyz je tam zjevne “korinek vlasu”, a nebo nejaka jina varianta? Predem moc ![]()
@anonym615 uplne jednoducha odpoved - zajit ke svemu koznimu lekari/lekarce a poradit se s nim, jake bude nejlepsi reseni ![]()
myslim si, ze holeni neni dobry napad. oboci se taky vetsinou vytrhava, takze bych zkusila nejaky maly pristroj na jemnou depilaci nebo laserovou depilaci
pripadne by ti mohla jeste poradit nejaka kosmeticka a doporucit nejakou specialni proceduru ![]()
@Mandarinka104 Dobre..dekuju moc! Ano, holeni nebylo uplne nejlepsi reseni, ale bohuzel jsem nevedela v situaci co delat, klasicka pubertacka
. Urcite mam v planu to resit nejakou lepsi procedurou, dekuju moc za rady a neagresivni odpoved! ![]()
Ahojky,
Mám syndrom pcos a jedním z příznaků jsou chloupky na bradě. Mátový čaj nepomáhá. Beru inositol, cca 2 měsíce, pomáhá? Nebo kdy zabere? Nebo co zabralo vám, jsem zoufalá. Taky přemýšlím, zda má cenu brát Inositol, kdyz jsem hubená… O mimčo se nesnažím + beru Duphaston