Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zvládám to úplně v pohodě a po očkování žádný problém a to ani nikoho koho znám. Děkuji za optání.
Já to teda nezaznamenávam. Lidi na sebe byli hnusni vždy, i bez covidu si najdou něco, za co lyncovat menšinu apod. V mém okolí se to neřeší. Očkovaná teda nejsem, ale jako nelehké to nevnímám, zatím mě to nijak neomezuje.
Je mi to líto, někdy mám z toho i depky, ale co se dá dělat… snažím se soustředit na rodinu a koníčky
![]()
Nepřijde mi, že by se lidi nějak změnili. id*otů bylo vždycky dost.
Děkuju za reakce holky. Klidně pište co vás napadne, s čím se chcete svěřit vy ![]()
Příspěvek upraven 05.01.22 v 21:31
1. Handrkovačky mezi lidmi vnímám především na internetu, v reálu jsou kamarádi pořád homogenně kamarádi, ne družstva vax a antivax.
„Chmurnou dobu“ zvládám dobře, jakkoli je mi líto často zbytečných obětí pandemie.
Loňský rok byl pro mě osobně jeden z historicky nejšťastnějších.
![]()
2. Očkovaná 3×, po vakcinaci žádné následky já ani nikdo z okolí (široké spektrum od náctiletých až po 80+)
Tohle je téma, který se může rozebírat donekonečna. Poslední dobou jsem si všimla, zvlášť tady, že je spoustu potíží s psychikou. Jsem na emiminu, tuším, necelý tři roky. Před covidem tu ohledně psychických problémů moc nebylo. Vesmírný kecalky, kdyžtak mě opravte.
Očkovaný, neočkovaný, je to každého věc. Jsme sveprání a rozhodnutí je na každém z nás.
Já očkovaná jsem. Bylo to mý rozhodnutí. Moje dvě dospělé děti patří mezi tzv. antivaxery-jejich rozhodnutí.
Bůh ví, jak to všechno vlastně je a co bude. Radši moc nepřemýšlet.
Ahoj, blbě, opravdu blbě
dělají se blbosti a už mě to neba
2: očkovaných pacientů mám opravdu hodně, jedna paní měla velice závažnou alergickou reakci, / mmch u ní tomu předcházel velice brutální stres doma, dlouhodobý /
jinak nikdo z těch opravdu mnoha očkovaných žádné obtíže po očkování nemá a nic se nikomu neděje
sama očkovaná jsem a samozřejmě nelituju…v pohodě
psychika dělá hodně, kolikrát úplně všechno, to bez debaty
Tak vzhledem k tomu, že jsem očkovaná, následky žádné nemám ani já, ani nikdo z mé rodiny a z práce (očkovaní skoro všichni), tak to zvládám dobře. Díky očkování žádné omezení nepociťuji, chodím kam chci, jezdím do zahraničí a mám se dobře
.
Asi mám kolem sebe normální lidi, ale žiju stejně jako před covidem. Nikdo kolem mě nešílí a lidi se chovají normálně. Mám pocit, že to spousta lidí prožívá úplně zbytečně.
Já se teda potýkám s velkou psychickou krizi.. cely covidovy silenstvi me stve, hon na neockovany, ockovany, cele tohle tema.. vnimam mezi lidmi hodne velkou nevrazivost a to ze stran obou taboru, ale tak myslim ze tohle pouze dokresluje charaktery. Mne osobne je uplne sumak, kdo je a neni.. kez by tak kazdy cinil pouze z vlastniho presvedceni. Letos me teda i stve, ze ani neplanujem dopredu dovolenou, normalne jsme vzdy uz v lednu cestovali aspon prstem po mape a vybirali..
a to teseni se na dovcu mi taky vzdy ukracovalo ty sedy zimni mesice… taky ta nejistota, kdy vlitne dite do karanteny
a nejak mi dochazi ze svetlo v tunelu je zatim v nedohlednu… ke druhemu bodu se vyjadrit nemohu, neb nejsem….
Tak hlavně tyto chmury mají asi jen neočkovaní, protože plno věcí nemůžou, nemůžou nikam jít, zajít ani do hospody, nebo hledat hospody, kde se v ilegalitě můžou najíst a napít a ještě se stresem, aby je nevyhmátli, nemůžou si naplánovat dovolenou, vyjet ani do sousedních států atd., ale to je jejich volba.
Očkovaní nejsou omezení vůbec v ničem, tak z čeho by měli mít chmury?
Ahoj holky, opravdu se nezlobte jestli jste na tato témata alergické, ale já si potřebuji s někým pohovořit a vypsat se.
1 Jak zvládáte nynější nelehké období, zejména mezi lidmi se projevující. A to mám na mysli pochopitelně kolem COVIDU a očkování
2 Vy ockované, pokud se u vás vyskytly nějaké zdravotní potíže a připisujete to právě tomu očkování, případně zda zpětně nelitujete. U mě druhá v červenci a nyní po novém roce nestálá slabost a bolest srdce, místy i na omdlení.
Pokud mě považujete za hypochondra tak nereagujte, alespoň se přesvědčíme že psychika hraje svou roli.