Chodí po špičkách vs. autismus

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.1.15 10:05

Chodí po špičkách vs. autismus

Krásné ráno všem, předem se omlouvám za anonym, ale považuji to za citlivé téma. Moje dcera 14 měs. chodí po špičkách, chodí již asi od 10 měsíce. Když chodí po zadu, našlapuje na paty, bokem také po celé nožičce. Nechávám ji teď běhat v bačkorách, ale stále po špičkách. Je strašně aktivní, nevydrží chvilku na zadku. Zvládne dokola obíhat třeba 15× za sebou jídelní stůl. Může to značit určité znaky autismu? Na kontrolu jdeme až za měsíc. Jinak je malá docela šikovná, napodobuje, staví komín z kostek, ukazuje části těla. Moc toho akorát nenapovídá (máma, táta, bába, děda, teta, haf, čiči, ham/mnam, auo /auto, buuu, brmbrm). Večer vydrží než usne si povídat třeba i 20-30 minut stále něco mele.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
26.1.15 10:09

Pokud tak chodí pořád, tak bych s ní už dávno byla u ortopeda či fyzioterapeuta. Spíš bude mít jen zkrácené achilovky nebo nějaký špatně osvojený pohybový vzor. Čímm dřív to začnete napravovat, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Keish-Keish
26.1.15 10:15

Proč proboha čekáš na další kontrolu?

• Citovat
  • Upravit
5826
26.1.15 10:21

V tom případě mám doma 2 autisty :mrgreen: Syn chodil po špičkách asi do 5 let, malá tak chodí pořád, jsou jí 2. Je to normální ;) Neznám dítě, které by nechodilo po špičkách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.15 10:23

Naše doktorka je v tomhle strašně divná, většinou nad vším mávne rukou, jsou to děti, každé má jiný vývoj a chce to čas, bla bla bla, bouchne dveřma a je raz dva hotová.

• Citovat
  • Upravit
8142
26.1.15 10:25

A to chodi 4 mesice po spickach? To se mudr. neptala, jak chodi? Nas se v roce ptala, jestli nechodi po spickach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
26.1.15 10:26

Taky neznam dite, co by nechodilo po spickach. Nas tak chodil par mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
26.1.15 10:26

@krtek7489 Nas teda po spickach nechodi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.15 10:27

Nás se na roční kontrole ptala, jestli leze, tak jsem jí řekla, že už chodí a na víc se neptala, ani jestli povídá, nic, naše mudra je na tohle lempl :-( bohužel tu nemám na výběr. Dělá to až poslední měsíc, teď mě na to právě upozornila teta, jestli prý nemá náhodou malé boty, že baletí, ale nemá, jsou jí akorát.

• Citovat
  • Upravit
3681
26.1.15 10:30
@krtek7489 píše:
V tom případě mám doma 2 autisty :mrgreen: Syn chodil po špičkách asi do 5 let, malá tak chodí pořád, jsou jí 2. Je to normální ;) Neznám dítě, které by nechodilo po špičkách :nevim:

Ani nase tak nechodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28688
26.1.15 10:35

Myslím si, že autistické dítě by vypadalo jinak a hlavně, v tak nízkém věku se to těžko rozeznává. Nicméně bych šla k ortopedovi na kontrolu. Mé dítě chodí občas po špičkách, ale většinou dupe patama jako slon :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
26.1.15 10:37

@Gorlami @Levandulina Nikdy vživotě nešly vaše děti pi špičkách? :think: Nemyslím pořád. Ani nepředpokládám, že by dcera zakladatelky chodila pořád,10 hodin denně po špičkách. My chodíme na ortopedii kvůli třmínkům, které děti nosily kvůli kyčlím a dle ortopedů je chůze po špičkách normální, dokonce se naopak na něco doporučuje, ale zaboha si nemůžu vzpomenout na co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.1.15 10:38

Budu asi jediná, ale některé děti to tak mají. Můj syn chodí po špičkách, protože ho to prý baví. Achilovky zkrácené nemá, chodíme k fyzioterapeutovi s jiným problémem. Autistický prý není. Běhá přes léto bos po zahradě, jinak kupujeme jen kvalitní obuv a stejně tak prostě běhá a běhat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
26.1.15 10:41

@krtek7489 Ne nikdy. Male teda bylo 13m a chodi cca 2 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
26.1.15 10:47

@Gorlami aha, tak si počkej. Tvoje dítko se spíš zatím asi batolí, až začne běhat, uvidíš jak rádo bude běhat po špičkách ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí