Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Berousik píše:
Ne, nikdy. Ja radsi nevarim ani doma a jidlo si nechavam dovazet rovnou z Motola, prisnou dietu pro rizikove tehotne.
Ty jsi zlá
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj navštěvujete v průběhu těhotenství restaurace? Dávate si tam jídlo?
Chodím a nechápu dotaz anonymně, co je na tom citlivého ![]()
Chodím, ale jen do dobrých, kde vím, že mají hodně hostů a je předpoklad, že mají čerstvé suroviny. ![]()
Nedivím se, že tohle někdo řeší. Nezesměšňovala bych ho. Nedávno jsem tu četla příspěvek, kde maminka, která přišla v těhotenství o miminko psala, že důvodem byla nejspíš listerie a že při příštím těhotenství si bude hlídat stravu víc a nebude chodit do restaurací. Já to chápu, nechápu, proč má někdo potřebu zesměšňovat ostatní jen proto, že řeší to, co by jeho samotného nenapadlo.
@Berousik píše:
Ne, nikdy. Ja radsi nevarim ani doma a jidlo si nechavam dovazet rovnou z Motola, prisnou dietu pro rizikove tehotne.
Tak ale doufám, že to není z tamější jídelny.
To by snad i rizikové bylo. Myslím, že absolutně nejlepší pro chytré a kvalitní miminko je strava objednávaná rovnou z NASA. ![]()
Osobně jsem to neřešila, chodila si po hospodách a teď mám dvě děti lehce mdlého rozumu, já husa! ![]()
Juj, tak než jsem to dopsala, objevila se tu výtka, tak to si lepím na hubu pásku
![]()
Vic nez normalne, jelikoz jsem vic lina varit, a skrz leto jsme dost jezdili po dovolenych. Tatarak bych si asi nedala, ale jinak me nenapadlo ze je to taky zavadne ![]()
Ne, dostavam prisne eko bio nitrozilku, vsak nebudu riskovat mimiska, vime? Radsi jen lezim, nebudu otresy z chuze riskovat mimiska, vime? Ctu pouze cizojazycnou odbornou literatůru, neb nechci blbe dite a bez Nutrilónu a Pampersek ani ranu.
@Anonymní píše:
Ahoj navštěvujete v průběhu těhotenství restaurace? Dávate si tam jídlo?
Ano, vymetala jsem po všech pajzlech a pozrala všechno nač si vzpomenes. Hlavně smazeny, tatarak a sýry na 100 způsobu.. Jeste nějak inteligentní dotaz??
Ps: nechápu ten anonym ![]()
@majki.r píše:
Nedivím se, že tohle někdo řeší. Nezesměšňovala bych ho. Nedávno jsem tu četla příspěvek, kde maminka, která přišla v těhotenství o miminko psala, že důvodem byla nejspíš listerie a že při příštím těhotenství si bude hlídat stravu víc a nebude chodit do restaurací. Já to chápu, nechápu, proč má někdo potřebu zesměšňovat ostatní jen proto, že řeší to, co by jeho samotného nenapadlo.
Tak stát se může opravdu ledasco, ale to bych nesměla ani na ulici, protože určitě někdy někde nějakou těhotnou srazilo auto. Třeba syn měl v létě salmonelu, celou inkubačku před prvními projevy jsme byli doma a hygienu samozřejmě dodržujeme, jídlo zpracovávám dostatečně, nikdo netuší, z čeho to měl - jsou prostě věci, kterým se 100% zabránit nedá.
K dotazu: ptáš se na „restauraci“, takže ano, do restaurací jsem chodila běžně, nedala bych si třeba tatarák nebo jiné rizkové potraviny, které bych si ovšem nedala ani doma.
Nehroť to tolik, těhotenství si užívej a hlavně užívej klidu, pak už se ho pár let nedočkáš ![]()
@ixule Je to pravda, za „rizikové“ se může považovat skoro všechno. Já taky říkám „hlídat si to, ale nepřehánět“. Ale jsem z těch úzkostlivějších, takže mám pochopení ![]()
@Berousik píše:
Já nevěřim ani Motolu a nejim radši nic, žiju ze vzduchu. Jistota je jistota ![]()