Chodníky mezi záhonky

97
29.8.14 23:59

chodníky mezi záhonky

Začínám s pěstováním a hospodařením. Ráda bych se dozvěděla, jestli někdo z vás nějak chytře vyřešil cestičky mezi záhonky. Mám celkem dost s pletím záhonů, na chodníčky mi fakt nezbývá čas (mám 2 děti a ještě nějaká ta zvířata, znáte to). Dláždit to nechceme, spíš něco mobilního, co by šlo případně posunout. Máte někdo nápady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
30.8.14 00:16

Taky jsem si letos řekla, že už mě to nebaví a ráda bych to příští rok vyřešila…kamarádka vždy na jaře vezme kyblík s roundapem a malířskou štětkou a prostě cestičky „natře“ a má pokoj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.8.14 00:27

Dědeček je míval normálně jako trávník, záhonky měly nizoučké obrubníčky, chodníčky mezi nimi na šířku sekačky, celé to navazovalo na trávník, kde rostli jabloně.
Pokud nechceš, aby tam něco rostlo, tak základ je netkaná textilie. Já mám například část zahrady zakrytou tou textilií a na tom mulčovací kůru (a sem tam je v textilii díra a z toho roste rododendron :lol: ). Když už tam náhodou něco vyroste, jde to snadno vytrhnout, protože to roste jen na povrchu a není to zakořeněné do země, takže i pampelišky na mini zatáhnutí vylezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
30.8.14 00:52

http://img.ceskyinternet.cz/…-1_02_07.jpg :palec:
Nevim, zda je to presne to co myslim, nevim totiz jak se to jmenuje, ale je to takova,,guma"-zitra,resp.rano napisi vice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.8.14 08:21

@kaja00 Cosi podobného jsem viděl udělané z gumy z pásového dopravníku… Akorát je dobré nařezat ten dlouhý pás na obdélníky asi 1 metr dlouhé - guma je těžká a špatně se přemísťuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.8.14 08:56

@majav Já mám širší pěšinky, které projedeme sekačkou. Takže vpodstatě bez práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.8.14 08:57

@Jura007 Ale pozor určitě se pod gumou bude dobře schovávat a množit slimákům :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
30.8.14 09:35

Slimáky neřeším - chovám kachny a když je tak navečer vypustím na zahrádku, je to pro ně ráj na zemi a se slimáky je v mžiku ámen. Ty chodníčky z gumy vypadají dobře, ale asi to bude drahé… Ale nápad dobrý. Něco takového jsem si představovala. To je fotka přímo z vaší zahrádky @kaja00?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
30.8.14 12:10

@majav No z nasi ne, babicky ;) Akorat nevim jak se to jmenuje a kde se to da koupit :( Ale je to super, babicka uz to tam ma dlouho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
30.8.14 12:12

@Jura007 No ono to je neco podobnyho ;)
Ale ja fakt netusim jak se to co myslim jmenuje.. :? Ale jeste zkusim zjistit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
30.8.14 12:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.8.14 12:55

Neuvolňují se z toho chemikálie do půdy, když do toho praží slunce? V zeleninové zahrádce by mi to asi vadilo :think: Z čeho je to vlastně vyrobené? Něco jiného je asi krátkodobá expozice, ale tohle je docela dlouhodobé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
30.8.14 14:17

@Amys Ja o tom nic nevim :nevim: Jen vim, ze je to fajn a vypada to docela pekne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
30.8.14 14:56

Ja jsem proste cesticky mezi zahonky „vyslapala“… ;) poradne udupala a deti mi s tim s nadsenim pomahaly a fakt se ty cesticky drzi a i bez plevele (coz je divne), ale to bude asi tim, jak tam chodime porad a neco otrhavame (a plejeme plevel) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí