Chôdza o barlách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
76
27.11.25 00:27

Chôdza o barlách

Ahojte som po operácii nohy a učím sa chodiť o barlách a vôbec mi to nejde. Zatiaľ neviem preniesť váhu na operované nohu. Nemám dobrú fyzickú kondíciu ( mám hendikepované obe nohy) Prejdem vždy max pár krokov a mám neustále pocit, že spadnem. Ako sa naučiť správne chodiť na barlách? Mám pocit, že sa to nikdy nenaučím a tým pádom nohu nerozchodim. Videá o správnom chodení o barlách mám už pozriete no aj tak mi to nejak nejde 😌

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11770
27.11.25 05:18

Trénovat, trénovat a trénovat…klidně jenom stát a zkoušet přenášet tu váhu…a až pak to zkoušet za chuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
27.11.25 05:56

Mě to na berlích treba nikdy neslo, mela sem vzdy za chvili uplne bolavé podpaží a zebra, ale lip se mi chodilo s francouzskýma holema, tam se dala lip využít sila v rukou. Jinak holt trénovat no, doktor ti neukázal jak na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22791
27.11.25 06:40

Já měla teď berle pár dní, byla jsem na zákroku na chodidle, vezl mě manžel. Druhý den jsem musela na prevaz a myslela jsem, že tam nedoskacu, zpátky totéž, kus jsem našlapovala patou/ řezali mi do palce/
Druhý den jsem měla natažený prsní svaly, ramena, ruce a o víkendu radši nikam nesla a jen si doma chodila pomalu po pate.
Jestli to máš na dýl, nezávidím :roll: určitě to bude o tom tréninku a fyzicke kondici, tu teď nedozenes. Šetří se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13705
27.11.25 09:05

Vždyť při chůzi o berlích nemusíš přenášet váhu na operovanou nohu… místo toho máš ty berle… Měla jsem berle několik měsíců jako malá, když jsem si zlomila nohu a zpočátku jsem vůbec na sádru nedošlapovala (ani jsem nemohla). Největší problém byl zapojit ty správné svaly, abych nohu zvedla nad zem (měla jsem sádru nad koleno), zpočátku to skoro nešlo a za pár dní už to bylo v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
27.11.25 17:45
@Kate680 píše: Více

Jenom, jenom cvik. A nebát se pádu. Budeš pak dřevěná, a můžeš spadnout tím dřív. Svůj způsob najdeš. O berlích to není zas tak jednoduché, jak se lidem často zdá. Dokud si to nemusejí sami vyzkoušet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
27.11.25 17:50

Mně to učili v nemocnici a bez zvládnuté chůze by mě domů nepustili. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
27.11.25 22:07

@AnastazieB Ja už mám zaťažovať nohu, čiže dávať na ňu váhu.
Ukázali mi ako chodiť na barlách ale tým, že aj druhu nohu mam vlastne (hendikepovanú) tak sa mi veľmi ťažko chodí. @Popeladym Neviem či ja práve môžem padať. Na nohe mi robili osteotomiu a prenášali šľachy, mam ju celu zaskrutkovanú a takmer nehybnú. Nerada by som si tam niečo pokazila. Pretože to opraviť vie len jediny doktor. Ktorý teda nie je v mojom bydlisku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13705
27.11.25 23:54

@Kate680 ono je to i psychické, člověk se zatěžovat tu špatnou nohu bojí. Já jsem třeba po té zlomenině ještě několik týdnů kulhala a nezvládla jsem běhat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
27.11.25 23:59

@AnastazieB Ano mam v hlave stale pochybnosti, hlavne to, že keď stupim na nohu tak spadnem. Mam ešte stale bolesti, keď dostupim na nohu a je pomerne ešte dosť slaba. Asi mi neostáva nič iné, len trenovať a trenovať aby som postupne taťažovala nohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák