Jak má ideálně zareagovat partner, když na dítě skočí cizí pes?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
496
25.11.25 18:19

Reakce na psa na volno

Jdeš s dítětem a partnerem parkem, najednou na dítě skočí pes. Jak má ideálně zareagovat tvůj partner?
1. Odkopnout psa až odletí, majitele seřvat
2. Křičet fuj, seřvat majitele, postavit se mezi psa a dítě i za cenu pokousání
3. Kašlat na dítě a tvůj strach, nechat psa, ať si hraje
4. Ještě lépe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5935
25.11.25 18:28

Rozhodně teda neodkopávat psa, pes za nic nemůže - navíc to by ho právě mohlo vyprovokovat k agresi.
Jako moje první reakce by byla asi vzít dítě do náruče, pokud by to šlo a nebo tedy zablokovat toho psa, aby se k dítěti už nedostal.
Pokud by se nic dítěti nestalo a pes vypadal neškodně, tak bych tedy ani neřvala na majitele. Jen bych mu vysvětlila situaci a poučila o tom, že pes má chodit na vodítku. Řvaním ničeho nedocílíš…

Hlavně tedy tam není přesně popsaná ta situace. Zareaguješ jinak, když na dítě pes skočí a vrtí ocasem a nebo skočí a cenní zuby.

Příspěvek upraven 25.11.25 v 18:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
25.11.25 18:29

Odkopnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
25.11.25 18:35
@PavelChytry píše: Více

Chytnout dítě a zvednout jej mimo dosah psa. Dát psovi dávku z pepřáku, jak doběhne dementní majitel, tak dát i jemu. Pokud jsi držitelem legálně držené zbraně. Tak varovný výstřel do vzduchu a pokud majitel nereaguje a nechá psa dál útočit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
25.11.25 18:38

Ideálně nehysterčit. Tím vyděsí dítě i psa. Jinak dost by se to odvíjelo od velikosti psa. Nejlepší je zvednout dítě, když má o něj strach. Ne kopat do psa. S takovým agresorem bych se rozešla. Ale je rozdíl, jestli pes vrčí a cení zuby. To se to dá pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
25.11.25 18:40

U nás by jeden chytil dítě - nejspíš manžel a druhý chytal psa, nejspíš já. Naše výhoda je, že většinu psů v okolí známe, takže víme, že se jdou jen pomazlit a spíš je občas i odlapíme majiteli, podrbeme a oni si ho pak připnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
25.11.25 18:41
@Cenarius píše: Více

Dobrá rada, tedy kromě té zbraně. Už jsem přemýšlela také o pepřáku. Nesnáším agresivní psy a jejich agresivní majitele. Bohužel Praha jich je plná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
25.11.25 18:43

Zaznamenat všechno na telefon a arogantního, nezodpovědného čoklistu tahat po soudech. Chudák dítě má určitě doživotní psychické následky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
25.11.25 18:45

Pokud je pes agresivní, tak odkopnout. Fakt bych si nenechala pokousat dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11376
25.11.25 18:46

Já četl Reakce na prsa navolno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41053
25.11.25 18:53
@malachi píše: Více

jakože místo řešení situace, tedy chránění dítka a zamezení v pokračování útoku, je řešením začít hledat mobil a natáčet? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
25.11.25 19:00
@Keyllah píše: Více

Jakože křičet na majitele, ať si tu bestii okamžitě zpacifikuje, se dá i s mobilem v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5386
25.11.25 19:02

Je rozdíl, jestli na něj skočil lovící cane corso, nebo bišonek v dobré náladě. Do bišonka bych prosila nekopat.

Preferovala bych variantu, že mi partner podá dítě a stoupne si mezi mě a psa. Pokud bude pes agresivní, tak ať ho kopne a klidně ne jednou, já uteču s dítětem na bezpečné místo a zavolám policii. Nebo ať se prostě jakkoliv ochráníme, hlavně dítě. Kdyby po nás jen hravě skákal, tak bych ho maximálně chytila za obojek a počkáme na majitele. Pro řvaní na majitele agresivního psa mám plné pochopení. Majitel psa, co skáče hravě na děti, by si taky mohl svého „nebojtevonnekoušeho“ lépe hlídat, co si budeme povídat.

Stejně, nemáš tam ani jednu normální možnost. To sis jen tak vymyslel situaci, nebo se vám něco stalo a někdo se naštval, že jsi reagoval, jak jsi reagoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41053
25.11.25 19:02

ale i tak ztratíš dulezité vteřiny než najdeš mobil a začneš nahrávat…takže mineš čas, co jsi to mohla vyřešit a ochránit dítko a stejně tam nemáš nahraný začátek konfliktu, takže k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10594
25.11.25 19:06

Tak to bych tě chtěla vidět, frajerko :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...