Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Alušáček píše: Více
Typický victim blaming. Kdyby ti ve vlaku někdo někdo víckrát sáhl na zadek, taky bys nechtěla slyšet, ze je problém v tobě
@PavelChytry Tak minimálně bych se zamyslela, zda nějak nemohu na jistý okruh lidí působit a zda se nějak na tom nepodílím. Případně co mohu z mé strany udělat, aby se ta situace již neopakovala.
V situaci se psem bych přemýšlela zda nějak nepůsobím na psa, nebo proč mě má tendence cizí pes napadat a skákat na mě v nějaké frekvenci, která je častější než je obvyklé.
Případně bych vyhodnotila své chování a reakci a poučila se z ní pro příště.
Vzhledem k příspěvkům které jsi tu různě na téma pes měl neberu ale ani Tvůj úvodní dotaz jako otázku k informaci jak správně a co nejefektivněji řešit situaci, ale jako zábavu na webu. A klidně se schovej za chytrého pane moudrý.
@Snopy123 Na druhou stranu i kdyby @PavelChytry opravdu měl v sobě něco, co psa dráždí, tak pořád je to MAJITEL/VENČITEL psa, kdo nesmí dopustit, aby jeho pes běžel obtěžovat někoho cizího. Pokud psa nezvládá, má ho mít mezi lidmi na vodítku.
@sysi Jo to souhlasím. Netvrdím, že neexistují nezodpovědní majitelé a souhlasím, že majitel by měl svého psa mít plně socializovaného a neměl pes otravovat cizí lidi.
@Snopy123 píše: Více
Tak údajně na psy působí už jen to, když vycítí, že z nich máš strach. To klidně může být za tím, že na někoho jdou víc.
Jo, ta hrůza z psů asi šla z mého staršího syna, protože ti psi se na něj opravdu snažili skákat ve vyšší frekvenci, než je obvyklé. U mladšího syna si nevzpomínám, že by se to kdy stalo, ten strach ze psů neměl.
Ale co já s tím, já jsem jen chtěla, aby nás žádný cizí pes neměl šanci otravovat. To má zajistit páníček, což by se nejspíš podařilo, kdyby neměli ty psy na volno.
@kyslík Pes se dá vychovat, aby se lidi / dětí nevšímal. Pokud psa neovládám, nemám ho na volno. Jinak i pes na vodítku může otravovat, jen ho človek specifikuje dříve než mu to dovolí 10 m flexina.
Ale já tedy asi mam kliku, ale žádné nadměrně nevychované psy nezažívám.
Nebo tedy takové, které touží povalit děti.
Problém registruji při hře na volno a tak si naše psy korigují povelem po zkušenosti.
S cizími to někdy je problém.
Jo ale zažíváme takové ty uštěkané psy na vodítku, kdy majitel má v očích smrt, pes málem infarkt a zažila jsem i situaci, kdy psa vazal ke sloupu, aby byla jistota že to dají oba.
U nás chodila paní o berli s JRT, který se snažil i na vodítku sežrat všechno živé. Ten kousal kliďme i na něm. O strach je potkat bylo vždy.
Mně se taky do nohy zahryzl jezevčík na vodítku. majitel si myslel, že nás mine ok. Pes byl rychlý a byla to vteřina. Jen se mi u nohy otočil. Bez varování.