Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jsem mimo meze, tak že to rovných 5. Což by odpovídalo i dřív, co si pamatuji pro řízení do AČR.
Jasně. Ale ne když se hlásí někam, kde jsou přísně limity a já osobně vždycky byla v mezích
Není to nic dramatického, jak píšou ostatní a hormony štítné žlázy hladinu cholesterolu ovlivňují. Takže dáš do pořádku šž a srovná se ti i cholesterol. Hlavně nepanikařit.
Je naprosto prirozene, ze v zimnich mesicich je cholesterol vyssi. Nejvyssi byva prave v lednu.
Příspěvek upraven 27.01.21 v 17:53
Mimo meze znamená, že je zvýšený. Nevím o tom, že by s tím štítná žláza něco dělala - máme v rodině hypo i hyper, a cholesterol je v pohodě.
Nemáš to z toho, že jsi moc osekala tuky? Ty zdravé totiž cholesterol snižují… Neříkal ti doktor nějaké tipy na stravu?
@listento píše:Že u vás to je v pořádku neznamená, že to platí. ŠŽ ovlivňuje cholesterol. Byla jsem na to upozorněna lékařem - internistou.
Mimo meze znamená, že je zvýšený. Nevím o tom, že by s tím štítná žláza něco dělala - máme v rodině hypo i hyper, a cholesterol je v pohodě.Nemáš to z toho, že jsi moc osekala tuky? Ty zdravé totiž cholesterol snižují… Neříkal ti doktor nějaké tipy na stravu?
Ne, lékař mi neřekl nic ![]()
Dál mi výsledky a doporučenku na endokrinologii. Nic víc.
Že sona štítné žlázy vím, že tam mám dva uzlíky, že je překrvená a závěr autoimunitní zánět ![]()
Samozřejmě, že vím prd o co jde ![]()
@listento nic jsem neodolala. Nehlídam si jídlo. Nemám proč. Spíš potřebuji přibrat o 106
Anonymní, důležité je před odběrem naposledy jíst okolo 17h - tak mi to říkala sestřička.
@Evkad děkuji za radu ale to umřu do odběru ![]()
Navíc mám rychlý metabolismus, když se najím naposledy takhle brzo ráno mám o 1-2 kg méně
@Anonymní píše:
@Evkad děkuji za radu ale to umřu do odběruNavíc mám rychlý metabolismus, když se najím naposledy takhle brzo ráno mám o 1-2 kg méně
Rada to byla správná, opravdu se má lačnit, ráno si můžete dát suchý rohlík a hlavně napít. Máte jen lehce zvýšený cholesterol (ne nmol, ale mmol/l).
Jinak zvýšený cholesterol mívají i hubení lidé, viz můj manžel.
Dobrý den, je tu prosím někdo, kdo pracuje ve zdravotnictví nebo se vyzná??? Nikdy jsem neměla zdravotní problémy, ale teď mi našli něco se štítnou žlázou - teprve půjdu na endokrinologii. Dneska jsem si šla k lékaři pro výsledky z krve a docela mě zarazil cholesterol: vyšel mi mimo meze celkový 5.17nmol/l
Chci se zeptat, co je to to mimo meze, prosím?
Mám trochu obavu, protože můj poslední cholesterol byl 4.51 a teď taková to hodnota. Čeká mě znovupřijetí do AČR a nerada bych, abych skončila kvůli krvi
přitom nekouřím, nepiju, hodně sportuji, jsem spíš podvýživa - proto asi ten problém se žlázou, kde jsem vyčetla, že mám dva uzlíky a je překrvená.
Stravují se pořád stejně - jen jsem teď po době zase zapojila proteiny a gainery, ale ne nic pravidelného
Děkuji za rady