Cholesterol mimo meze

Anonymní
27.1.21 16:32

Cholesterol mimo meze

Dobrý den, je tu prosím někdo, kdo pracuje ve zdravotnictví nebo se vyzná??? Nikdy jsem neměla zdravotní problémy, ale teď mi našli něco se štítnou žlázou - teprve půjdu na endokrinologii. Dneska jsem si šla k lékaři pro výsledky z krve a docela mě zarazil cholesterol: vyšel mi mimo meze celkový 5.17nmol/l

Chci se zeptat, co je to to mimo meze, prosím?

Mám trochu obavu, protože můj poslední cholesterol byl 4.51 a teď taková to hodnota. Čeká mě znovupřijetí do AČR a nerada bych, abych skončila kvůli krvi 8o 8o 8o přitom nekouřím, nepiju, hodně sportuji, jsem spíš podvýživa - proto asi ten problém se žlázou, kde jsem vyčetla, že mám dva uzlíky a je překrvená.

Stravují se pořád stejně - jen jsem teď po době zase zapojila proteiny a gainery, ale ne nic pravidelného

Děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65205
27.1.21 16:36

Já nevím, jak je to teď, ale dřív byl limit 5,4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.21 16:42

Jsem mimo meze, tak že to rovných 5. Což by odpovídalo i dřív, co si pamatuji pro řízení do AČR.

• Citovat
  • Upravit
9994
27.1.21 16:43

Teď je limit 5,0. Máš ho trošku vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
27.1.21 16:51

To není nic dramatického, má to dneska kdekdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.21 16:53

Jasně. Ale ne když se hlásí někam, kde jsou přísně limity a já osobně vždycky byla v mezích

• Citovat
  • Upravit
2776
27.1.21 16:54

Není to nic dramatického, jak píšou ostatní a hormony štítné žlázy hladinu cholesterolu ovlivňují. Takže dáš do pořádku šž a srovná se ti i cholesterol. Hlavně nepanikařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
27.1.21 17:20

Je naprosto prirozene, ze v zimnich mesicich je cholesterol vyssi. Nejvyssi byva prave v lednu.

Příspěvek upraven 27.01.21 v 17:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
27.1.21 17:30

Mimo meze znamená, že je zvýšený. Nevím o tom, že by s tím štítná žláza něco dělala - máme v rodině hypo i hyper, a cholesterol je v pohodě.

Nemáš to z toho, že jsi moc osekala tuky? Ty zdravé totiž cholesterol snižují… Neříkal ti doktor nějaké tipy na stravu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
27.1.21 17:58
@listento píše:
Mimo meze znamená, že je zvýšený. Nevím o tom, že by s tím štítná žláza něco dělala - máme v rodině hypo i hyper, a cholesterol je v pohodě.Nemáš to z toho, že jsi moc osekala tuky? Ty zdravé totiž cholesterol snižují… Neříkal ti doktor nějaké tipy na stravu?
Že u vás to je v pořádku neznamená, že to platí. ŠŽ ovlivňuje cholesterol. Byla jsem na to upozorněna lékařem - internistou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.21 18:00

Ne, lékař mi neřekl nic :mrgreen:
Dál mi výsledky a doporučenku na endokrinologii. Nic víc.

Že sona štítné žlázy vím, že tam mám dva uzlíky, že je překrvená a závěr autoimunitní zánět :think:
Samozřejmě, že vím prd o co jde :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.21 18:01

@listento nic jsem neodolala. Nehlídam si jídlo. Nemám proč. Spíš potřebuji přibrat o 106

• Citovat
  • Upravit
11771
27.1.21 18:04

Anonymní, důležité je před odběrem naposledy jíst okolo 17h - tak mi to říkala sestřička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.21 18:11

@Evkad děkuji za radu ale to umřu do odběru  :mrgreen:

Navíc mám rychlý metabolismus, když se najím naposledy takhle brzo ráno mám o 1-2 kg méně

• Citovat
  • Upravit
864
27.1.21 21:52
@Anonymní píše:
@Evkad děkuji za radu ale to umřu do odběru :mrgreen:Navíc mám rychlý metabolismus, když se najím naposledy takhle brzo ráno mám o 1-2 kg méně

Rada to byla správná, opravdu se má lačnit, ráno si můžete dát suchý rohlík a hlavně napít. Máte jen lehce zvýšený cholesterol (ne nmol, ale mmol/l).
Jinak zvýšený cholesterol mívají i hubení lidé, viz můj manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí