Choroba nebo škůdce zeleniny?

10004
17.5.22 19:32

Choroba nebo škůdce zeleniny. Prosím o radu.

Ahoj holky, moc prosím o názor zkušené zahradnice. Co to může být? Kedlubny i papriky jsou ve skleníku. Tohle se nám stalo poprvé a nikde nemůžu dohledat, co a proč se to děje. Děkuji za jakoukoliv radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4072
17.5.22 20:27

Podle me nedostatek zivin. Tipuju bud mangan nebo draslik ale to uz dost strilim, na tohle odbornik nejsem. Davam kazdej rok čerstvej kompost, takže tim mam pokryto vse. Dalas jim pred výsadbou neco, nebo sly do lonske pudy bez hnojeni?
Zkusila bych prihnojit.
Ještě koukam na ty zkroucene listy. Zadne skudce jsi tam neviděla? Tohle se podle fotky blbe střílí, no. To mas na všech? Zkusila bych fakt prihnojit a pokropit koprivovou jichou, to pomuze jak rustu, tak na skudce. A pak uvidis. Kdyby se to razantne zhorsovalo, bud uz tam uvidis něco lezt a sat, nebo to bude bakterialni/virove a proti tomu tezko bojovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13097
17.5.22 21:02

Pri nedostatku drasliku listy zloutnou od kraju… Ty papriky mi spis prijdou jako nedostatek horciku, tam se ty skvrny objevuji podel nervatury. Tak si vyber :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27934
17.5.22 21:03

Skontroluj rastliny, hlavne zo spodu listov, prípadne pavučinky. Mne to pripadá ako roztoče, sú malinké a sajú šťavu rastlín až uschne. Ak nič nenájdeš, bude zrejme problém v hnojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
18.5.22 09:01

@Villanelle @větvička1 @ekira5 Holky, díky moc. Asi budete mít pravdu. Prohlížela jsem ty papriky a jsou na nich mšice. Ne moc, ale sem tam jo. A v petrželi, kterou mám taky ve skleníku jsou molice.. A taky přihnojíme. Snad se to trochu srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27934
18.5.22 09:16

@Paoloska na molice použi postrek čím skôr, rýchlo sa množia a nezbavíš sa ich už. Mne skoro zlikvidovali papriku a bazalku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí