Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Romanetka Ahoj! Vrátili jsme se před týdnem. Vyjížděli jsme v pátek 1.7. před 19.hodinou z Mikulova a ráno v 5 jsme byli v Omiši. Všechny silnice poloprázdné, žádné kolony, těžká pohoda. Zpět jsme jeli v 17 hodin z Omiše a v 6:30 jsme byli doma (Kladensko). Opět zcela plynulá cesta, poloprázdno a bez kolon. Jeli jsme klasicky přes Vídeň, Slovinsko jsme objížděli mimo dálnici (na Ptuj a Maribor), jeli jsme se dvěma dětmi - 3 a 8 let, takže jsme dost často stavěli a dělali pauzy a i tak jsme tam byli za super čas. A to manžel fakt jezdí podle pravidel, žádných 160 po dálnici
.
@Romanetka píše:
Ahoj, nechci zakládat novou diskuzi o Chorvatsku, je jich tu asi dost. Mate někdo aktuální info jak vypadá klasicka cesta přes Vídeň a Slovinsko z patku na sobotu? My jezdíme přes Maďarsko a jiné dny než patek, ale jedem se znamyma a pro ne je jedina možnost dovolena od soboty do soboty kvůli dovolene a hlídání deti… Pořád u nás převažuje cesta přes Maďarsko a jet sami, ale pokud se to přes noc da, pojedem s ostatníma…Jedem za týden. Děkuji moc všem za případne odpovědi…
Ahoj, my jsme jeli na začátku léta z pátka na sobotu a naprosto v pohodě, u Vídně jsme asi deset minut popojížděli, protože se tam opravuje nějaká silnice, ale nic zásadního, byl to jen kousek. Jinak nikde žádný zádrhel. A v sobotu přes den zpět a taky v klidu, to jen zhruba půl hodiny kolona v Rakousku v takovém malém městě kvůli semaforu. Jinak nic, ale je fakt, že Slovinskou dálnici jsme neobjížděli, ale koupili jsme předraženou známku. Ale za to jsme to projeli jak nic ![]()
@alien21 Jj to jsem zapomněla napsat, určitě je dobré jet přes Mikulov a ne přes Hatě, ty jsou prý nyní zacpaný kolonama kvůli semaforům. Mimochodem to jsme jeli ve stejnou dobu
a byli jsme kousek od Omiše, jeden den jsme tam byli na výletě ![]()
@Romanetka jeli jsme pred tydnem autobusem, vyjizdeli jsme asi ve dvě z Prahy, přes Slovinsko jsme jeli v noci (Ptuj, Maribor) a dobry, vubec zadny kolony nebyly.
Jedeme taky k Omisi
Stanici nebo jak se to jmenuje:-) Děkuji moc za názory, ještě budem přemýšlet, ale docela jste mne uklidnili, že i v patek večer bychom to mohli jakžtakž projet. My máme deti 2 a 4 roky, tak bych nerada stala hodiny na jednom miste…
U nás jen ten průjezd Vídní byl zdlouhavý, ale ne zas nějak moc. Pokud jedete z Moravy, doporučuju nejet z Brna na Mikulov (klasika), ale jen kousek si zajet do Břeclavi a překročit hranici tam a pokračovat směr Vídeň. U Mikulova bývají někdy kolony kamionů, i při cestě zpět.
Naprosta pohoda. Jezdime az v sobotu rano, nehonime se jako cokli pres noc kvuli jednomu dni dovolene a mame predplacene mytne, takze jsme necekali v kolonach na mytnici (nemuseli jsme ani pribrzdit)
@Poison Eve ENC krabičku mame taky, Chorvatsko neresim, to prostě projet musíme, jde mi hlavně o to, jestli nestravime hodiny v kolonach v Rakousku nebo Slovinsku… a přes noc jedem kvůli tomu, že děcka nám tak většinu cesty prospi. My autem moc nejezdime, takže by přes den moc dlouho nevydrzely a manžel by z nich silel…
@Romanetka Oboji v pohode a bez kolon. Ovsem, vyrazeli jsme az c so rano, hlavni vlna uz to turovala smer Jadran hodiny pred tim, nez jsme vubec vyjeli. Mrkni na diskusni forum chorvatsko.cz, je tam primo sekce doprava. Najdes tam aktualni prispevky na toto tema ![]()
@Poison Eve píše:
Naprosta pohoda. Jezdime az v sobotu rano, nehonime se jako cokli pres noc kvuli jednomu dni dovolene a mame predplacene mytne, takze jsme necekali v kolonach na mytnici (nemuseli jsme ani pribrzdit)
Mohu se zeptat na to předplacené mýtné? Vůbec netuším oč jde? ![]()
@Lucy 21 taky jsem se teď chtěla zeptat. Počkám si na odpověď, možná by to stalo za to pořídit
@Evelína91 Přesně tam jsme teď byli - jsem naprosto nadšená, hlavně s malými dětmi je to ideální místo! Užijte si to tam!
@Romanetka píše:
Jedeme taky k OmisiStanici nebo jak se to jmenuje:-) Děkuji moc za názory, ještě budem přemýšlet, ale docela jste mne uklidnili, že i v patek večer bychom to mohli jakžtakž projet. My máme deti 2 a 4 roky, tak bych nerada stala hodiny na jednom miste…
Jee, moc si to tam užijte, tam jsme byli loni první týden v září a přijeli jsme nadšeni
, určitě se tam ještě někdy vrátíme
.
@alien21 už jsme tam byli, tentokrát jedeme s prckem tak si to snad užije ![]()