Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@alisekR Právě jsem to objednala na tom UVCH.cz. Je to stránka, kde mají nabídky přímo majitelé těch apartmánu, tedy neplatíš nic navíc cestovce, agentuře. Jediná nevýhoda je, že komunikuješ přímo s nimi, tedy chorvatsky… Ale s Googlem překladačem to snad zvládne každý
a když napíšeš přímo na ten veb, rádi ti to přeloží, doporučí, ověřím majitele… My objednávali už v únoru a byl problém už něco pořádného sehnat… Takže na blind určitě s dětmi asi nee… A nebo jo, ale na úkor pozitiv (pro mě nejdůležitější ubytko přímo u moře…).
No ta cesta přes Slovensko (dál. známka na měsíc 400 Kč) a to samé i Maďarsko. Tam kolony opravdu nehrozí! Jinak ještě tip, lepší jet mimo sobotu, minule jsme tak jeli a mimo sezonu a hodně jsme stáli ve frontách… Známí jeli taky tak a v sezóně a stáli 4 hod.
@TKovalova Tak mi musíme platit rakouskou, slovinskou 2X, protože na jednu se nestačíme vrátit a pak poplatky v chorvatsku, v rakousku asi tunel. ![]()
Itálii jezdíme na poplatkách líp, tam jen rakouskou na 10 dní + tunel a pak dálnici v Itálii, tam se neplatí známka, ale jedeš na mítnice.
Do Itálie odjíždíme teď v pondělí na 14. A pak bychom chtěli právě od 22.7. ješně na týden někam…já jsem na to chorvatsko koukala na nějakých stránkách. Nejlevnější apartmány - se to asi jmenuje, ale nerada bych kecala. Psala jsem tam na dvě ubytka, jedno bylo šíleně drahý a druhý zas neměli už termín. Tak to nechám koňovi, až se vrátíme s Itálie. Teď už to stejně nedořeším. ![]()
Ahoj, příští tyden vyrážíme poprvé na blind do Chorvatska. Prosím, poraďte..ubytováni se plati v eurech? Děkuji
My platili v eurech a budeme tak platit i letos. Cenu nám rovnou řekli v eurech.
@pinguin11 ubytko chtějí platit jen v eurech, jinak vše se platí v kunách, v obchodech i v restauracích se dá platit kreditkou…
Ahoj,
byl někdo z vás v CHorvatsku letos na slepo? Už jste se vrátili?
Byli jsme tam na dovolené před 2 roky, našli jsme až na místě překrásné ubytko za dobrou cenu. Bydleli jsme v Podgoře, v novém apartmánu primo u more s výhledem na přístav
Chtěli jsme na stejné místo, ale domácí podražil téměř o 50%. Co jsem se tak dívala po airbnb i booking šly ceny docela nahoru…
uvažovala jsem o Primoštenu, nebo ostrově Krk
ale trochu se bojím zda si přeci jen něco nenajít předem, nebo zda radši nevyrazit na last inute třeba někam do Řecka???
![]()
@vopičkaa předevčírem jsme projížděli Primostenem, byli jsme cca 30 km od něj..a u silnice jsme potkaly 3 baby a všechny tam seděla s cedulkama, že nabízí apartmány..
Gargamelinko - to zní optimisticky
líbilo se vám tam?
to ubytko nabízeli primo v Primoštěnu? nebo v nějakých vesničkách poblíž?
@vopičkaa ty paní seděly přímo v Primostenu u silnice..s cedulema..od silnice je vidět krásná pláž, nevim jestli není třeba k hotelu nebo tak, ale uchvátila mě..my byli v Ražanj-vesnicka, kde nic není..na pláž jsme jezdili autem, byli jsme ubytováni v domku u známých a oni k tomu mají svou pláž, no pláž-sve betonové plato se schůdky a to s 15.mesicni nešlo..takže jsme jezdili na veřejnou..větší město je Rogoznica, kam se dá z Ražanj dojet taxi loďkou za 15 min. jezdi každou hodinu od 16-22 hod. takze když jsme chtěli do města večer, tak jsme jeli lidí za 15 kn..v Rogoznici je oblázková pláž, voda čistá, ale nelíbilo se mi, že ta pláž je metr úzká a přímo u silnice, takže lidí seděli na chodníku a opakovali se ![]()
@vopičkaa ale i v okolních vesničkách byste ubytko našli..třeba na parkovišti stalo auto s cedulí na střeše Free Apartman..
Právě jsme v Chorvatsku na slepo, letos poprvé a ve čtvrtek fičíme domů. Neměli jsme vybráno ani město. Chtěla jsem být hned u more blizno centra města kvůli trhům a restauracím. Když jsme projížděli Jesenici, každých 100m stal někdo s ceduli. Nakonec jsme zastavili u pána v Omiši, podívali se 40€ za noc pro dvě osoby v pokoji bez balkonu a moc schodů od pláže, to jsem nechtěla, pak jsme se šli podívat na Brzet tam měli volno, ale 100€ za noc. Nakonec nám pán ukázal naše stávající bydlení. Klima, wifi, výhled na moře, na pláži jsem hned a v centru taky, za 40€ pro oba. Majitelka tady má 3 apartmány, ze začátku byli vedle němci, ale už odjeli. Takže určitě se tu místo chyte. Fotky můžu poslat ![]()
Holky, a co vzit s sebou do Chorvatska, myslim treba za leky nebo neco specialniho? Nikdy jsem tam nebyla.
My měli endiaron, ale nebyl třeba, potom paralen, někdo říká kapky do uší (kdyžse člověk potápí), panthenol, víc mě nenapadá
@kila32