Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím jak je to s cenami potravin letos Chorvatsku? Je to už pár let co jsem byla naposledy a tak bych uvítala info. Chystáme se v srpnu a budeme vařit. Tak nevím jestli vézt všechno nebo to nakoupím tam + - za stejný peníze. Díky za info. A pokud dáte někdo tip na ubytování blízko pláže budu taky moc ráda:)
Ted jsem tu a je to rozhodne drazsi nez u nas. Nebo spis jako u nas v turisticky proflaklych okalitach. Asi by se dalo nakoupit lip v obchodaku, my jsme bohuzel ( ted jen v ohledu na nakupy) v prdelce, kde nejblizsi supermarket je 30km. Nakupujem vetsinou cerstve potraviny - ovoce a pecivo, ryby… Jezdit pro to ob den se mi nechce, tk hod priplacime.
Dost dražší, podražilo všechno, jak potraviny, tak různé výlety. Dcera teď byla a rafty z 500 Kč na 600, výlet lodí ze 300 na 400. Melooun v červnu vyšel tak na 200 Kč a podobně.
tak koukám, že Chorvati jsou pěkně vychvaný, my jeli letos mimo sezonu (v květnu) a všechno bylo stejný jako u nás cenově…
My byli na konci června a dostalo mě trvanlivý mlíko v přepočtu za 30,–/litr
ale to jen v krámech po Medulinu. V Pule v Kauflandu bylo asi za 22,–. Pečivo je dražší a chyběl mi náš chleba. Zmrzlina všude shodně 6 kun za kopeček, benzin drahej, brali jsme ve Slovinsku, vyšel levněji. Pití v supermarketech vyšlo o těch 5 korun dráž (minerálky). Pizza zhruba na 45-70 kun, podle toho kde se kupovala.
@mmuerka píše:
My byli na konci června a dostalo mě trvanlivý mlíko v přepočtu za 30,–/litrale to jen v krámech po Medulinu. V Pule v Kauflandu bylo asi za 22,–. Pečivo je dražší a chyběl mi náš chleba. Zmrzlina všude shodně 6 kun za kopeček, benzin drahej, brali jsme ve Slovinsku, vyšel levněji. Pití v supermarketech vyšlo o těch 5 korun dráž (minerálky). Pizza zhruba na 45-70 kun, podle toho kde se kupovala.
Je to asi jak kde, my byli taky na konci června u Zadaru a zmrzka byla za 7kun všude, to mléko už nevím za kolik, to jsme nekupovali, ale taky jsem se divila že je drahé, Pizza psali že tam stojí kolem 30, ale my jsme nejlevnější měli za 40kun.
Všechno je tam o něco dražší, něco o trochu, něco o dost a jak kde. My kupovali jen pečivo, ovoce, zeleninu a pití. Meloun byl dost drahý, už nevím kolik. Co můžeš bych vzala, běžné věci v normálním množství, zbytek dokoupíte.
My tam byli loni a bylo to o dost dražší než u nás, např minerálky u nás koupím za 10 tam za 20, sušenky pro děti taky o dost víc, ovoce a zelenina taky drahé. nevím proč někdo říká že ceny jsou stejné ![]()
Nejvíc se vyplatí kupovat ve větších supermarketech. Např. v Cauflandu.
Chorvatsko sice za poslední roky podražilo, ale nepřijde mi to nijak tragické.
Vždy s sebou beru suroviny jen na dva dny, zbytek kupuju tam. A tak se mi nestane, že se mi dovolená prodraží o něco, co se pokazí nebo nesní.
Doma kupujeme teda pivo a víno. Jejich víno kupujeme, i když je dražší zkrátka na ochutnání…
Tak přesně si ceny nepamatuju, ale vim že když jsme byli tam, tak jsem si řikala, že je to víceméně stejný. Zmrzlina 6-8 kun (ale fakt obří nálož), kalamáry + příloha 40 kun (což mi přijde jako super cena), litr vína 15 kun… další ceny si nepamatuju, ale Chorvatsko mi přijde fakt hodně levná země
@Haňulík píše:
My tam byli loni a bylo to o dost dražší než u nás, např minerálky u nás koupím za 10 tam za 20, sušenky pro děti taky o dost víc, ovoce a zelenina taky drahé. nevím proč někdo říká že ceny jsou stejné
Taky jsme byli v loni a mám stejný názor. Bylo tam draho od piva - po ovoce ![]()
Holky moc děkuji za info.No raději ten základ vezmu od nás. Ať potom ta dovolená nevýjde stejně, jak kdyby jsme letěli třeba do Turecka s polopenzí:):)Chceme na ostrov Pag a tam moc nepočítám, že by byl nějaký supermarket. Lídl je třeba až u Zadaru:(:(
@vercadr Ostrov bude dražší, brácha jezdil a tím, že se tam všechno musí dovážet, tak to ještě podraží.
No já nevím, kde jste byli, ale my jsme se vrátili v sobotu z Istrie, nakupovali jsme v Pule - konkrétně Kaufland, Lidl, Billa a cenově jsem v průměru vycházela -20% oproti českým cenám…
Kupovali jsme vše, včetně masa, mléka, ryb, koloniálu, ov&ze, drogoška… Př. 1kg losos filet čerstvý 98kn, mléko čerstvé plnotučné 1,75l 8,99KN, kuře chlazené (žluté) 21KN, meruňky 1kg 4,99KN… Vezla jsem si jen základ na první dny a potraviny, bez kterých se neobjedou děti ![]()