Chorvatsko letos/nyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15884
9.7.23 14:05

Minulý rok jsem byl v Chorvatsku naposledy. Je mi jen líto těch restaurací, které byly v pohodě, jak suprový personál, tak slušné a odpovídající ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15884
9.7.23 14:10
@Cenarius píše:
Jakože levný ne? Normální pražský ceny, i v Brně jsou podobný v centru a lepších podnicích. A spíš ten burger za takový peníze tady v Brně a i nekoupíš :mrgreen:

U nás je Praha a Brno top destinace, kde jsou obecně drahé služby. Problém Chorvatska je ten, že je dražší než např. Itálie, přitom k tomu není žádný reálný důvod - např. platy proti Itálii jsou v Chorvatsku 3×-4× nižší.

Příspěvek upraven 09.07.23 v 14:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
9.7.23 14:12
@mamule42 píše:
A čemu se divíš, píšou to už jak dlouho tak jsi mohla vědět do čeho jdeš.

No právě, že ty zprávy byly na jednu stranu velice negativní (teď i má zkušenost) a pak zprávy, které to vše popíraly. Takže, čemu věřit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
9.7.23 14:15
@Zumpa píše:
Minulý rok jsem byl v Chorvatsku naposledy. Je mi jen líto těch restaurací, které byly v pohodě, jak suprový personál, tak slušné a odpovídající ceny.

Já už fakt ne. Není to o tom, že si to člověk nemůže dovolit, ale to, že tě vyloženě využívají. Fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
9.7.23 14:17
@Kelsey píše:
Aj. Takže to není jen ve Splitu. Zatím jsem o tomto problému četla jen ve Splitu. My jsme byli v Omiši a takový problém se nám nestal. To máte přes cestovkou nebo sami jste si našli?

Našli jsme sami. Idilické místo, podle mapy, alespoň. Malá destinace, kde jsme se chtěli vyhnout davům a i Lidlům😁. Realita je, že pláž je fakticky hlava na hlavě, o cenách jsem už mluvila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.7.23 14:24

My máme známého, který vlastně jezdí každý rok do Chorvatska na stejné místo. On má teda obytný vůz. Takže to jede někde do stejného kempu. Bývají tam 2-3 týdny. Jak si udělají čas. Pracují na volné noze. A nenadává, nestěžuje si, že je tam něco špatně.
Ale to bude tím, že u té polopenze člověk očekává, že nedostane oschlé zbytky atd. Jestli teda není lepší si rychlo vařit sám a spoléhat se na sebe? Toto je co říkám mému muži. Vezmu si k moři kontaktní gril a běh chvilky mám udělané různé variace. Ne. On potřebuje all in nebo nějakou polopenzi. Takže minule taky vyhrála polopenze. Ale v tom Omiši problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
9.7.23 14:29

@Kelsey my jezdivali all in, když byly děti malé, vždycky si něco vybraly a bylo to bez práce. Ale když odrostly, tak je pro nás lepší si na večeře dojít někde do města po promenádě. Letos jsem dostala strach a nabalila gril i více jídel z hotovky.cz. No a pak jsme stejně na večeře chodili, protože to bylo úplně v pohodě a hotovky mi teda zbyly na příští rok. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
9.7.23 14:32

Já se Chorvatsku už roky vyhýbám.. moc Čechů :)
Obvykle letame do Řecka nebo na Mallorku.
Ale baví mě vášně, které se kazdy rok kolem Chorvatska rozpoutaji..řeší se ceny, kam ano, kam ne.. a kazdy rok je to stejné, řekla bych..
Nekdo vyhraje..a nekdo ne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
845
9.7.23 14:35

Vrátili jsme se včera..prosím vás nečtěte to..taková věc se muže stát všude (na prd ubytko, ale proto prověřuju před zakoupením) ale ceny jak v Brně a to zmrzlina za 2 eura je 2× větší a chutnejsk než u nas..rizek s hranolkama přepočet 250,– ale porce jako prase..ubytko za 20tisic na tyden suprove :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
9.7.23 14:44
@Kelsey píše:
My máme známého, který vlastně jezdí každý rok do Chorvatska na stejné místo. On má teda obytný vůz. Takže to jede někde do stejného kempu. Bývají tam 2-3 týdny. Jak si udělají čas. Pracují na volné noze. A nenadává, nestěžuje si, že je tam něco špatně.
Ale to bude tím, že u té polopenze člověk očekává, že nedostane oschlé zbytky atd. Jestli teda není lepší si rychlo vařit sám a spoléhat se na sebe? Toto je co říkám mému muži. Vezmu si k moři kontaktní gril a běh chvilky mám udělané různé variace. Ne. On potřebuje all in nebo nějakou polopenzi. Takže minule taky vyhrála polopenze. Ale v tom Omiši problém nebyl.

Ano, možná jsme měli smůlu na destinaci a majitele apartmánu. To ale nevysvětluje znečištěné moře, totálně přepálené ceny na stáncích s ovocem, nefunkční hrací automaty pro děti (spolkne Euro a nic, obsluha není k sehnání), naprosto přecpané pláže (fakt jako v Číně, bez přehánění), což je důsledek masivní výstavby nových apartmánů v posledních letech (na mapách. cz se to ještě nepromítlo) Prostě těch věcí je víc. Jsem zkušená dovolenková cestovatelka. Každý rok jsme s dětmi jezdili do Itálie, ale toto byl šok. Itálie je proti Chorvatsku vrchol civilizované a pokrokové země. Nechci Chorvatsku křivdit, trávila jsem tu na různých místech své dětství na dovolených s rodiči, ale tento level nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
9.7.23 16:54

My jsme v Chorvatsku už víc než týden. Nic z toho co píšeš, se tu neděje (Istrie ). Možná štěstí, nevím. Ale fakt máme krásnou dovolenou za úplně v pohodě ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.23 17:33

Ohledně cen. Vrátili jsme se včera, týdenní dovolená na plachetnici. Večer zakotvení v nějakém městečku na večeři. Stavili jsme na ostrově Cres, Krk, Lošinj, Rab + atd malých. Zmrzlina 1.5-2 E, jídla která jsme měli: těstoviny s krevetama 8-10E, kalamáry 13-15 E, čavapčiči 8E, ryba velká 16E, velký burger s oblohou a hranolkama 9E…vše velké porce, výborné jídlo, všude příjemný personál. Voda všude křištálová, jen ve Splitu v marině fakt hnusná…jde o konkrétní místa. A cestou jsme viděli zejména na Rabu a Cresu nádherné malé pláže, kde bylo minimum lidí. Takže je to o výběru místa a ubytování. Jako všude. Na Makarskou bych nejela ani zadarmo.

• Citovat
  • Upravit
74217
9.7.23 18:02
@NicknackEK píše:
Vrátili jsme se včera..prosím vás nečtěte to..taková věc se muže stát všude (na prd ubytko, ale proto prověřuju před zakoupením) ale ceny jak v Brně a to zmrzlina za 2 eura je 2× větší a chutnejsk než u nas..rizek s hranolkama přepočet 250,– ale porce jako prase..ubytko za 20tisic na tyden suprove :-)

Kde přesně jste byli? Jak je velké ubytování, je tam v apartmánu kuchyň, pračka? Je to minimálně pro 5 lidí? Cena je asi jedno. Příští rok bude jiná. Uložím si to. Kamarádka posílala Žaboric fotky. Tam je to taky hezké a jsou spokojení. Tak i to jsem si uložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
9.7.23 18:07

Chorvati byli protivni už před cca 15 lety. Nechápu proč tam Češi pořád jezdí a cpou jim švy peníze :roll: doteď si pamatuju, jak je obtěžovalo v restauraci, která byla prázdná že musí oblsuhovat 2 stoly - oba obsazené Čechy. Místo aby bylj rádi, že tam na konci sezóny vůbec někoho mají :roll:

• Citovat
  • Upravit
843
9.7.23 18:13
@Pitaya1 píše:
Chorvati byli protivni už před cca 15 lety. Nechápu proč tam Češi pořád jezdí a cpou jim švy peníze :roll: doteď si pamatuju, jak je obtěžovalo v restauraci, která byla prázdná že musí oblsuhovat 2 stoly - oba obsazené Čechy. Místo aby bylj rádi, že tam na konci sezóny vůbec někoho mají :roll:

Nikdy jsem se nesetkala s nikým tak protivným, během toho týdne nás už vesměs znají a hned chystají stoly ať si sedneme všichni! Vždy milí a usměvaví. Jezdíme na různá místa. Vždycky obdivuji ty starší číšníka jak kmitají a ještě jsou schopni vtipkovat v češtině. Příští rok jedeme zase, už se těším :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí