Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, my byli v r. 2014 na ostrově Rab v hotýlku s polopenzí-švédské stoly-, na Rabu je pláž písčitá s pěkným pozvolným vstupem do moře a hned vedle kamenitá i s kameny na začátku vstupu do moře, jeli sme vlastní dopravou, ale ubytování, stravu, popř. výlety, delegáta sme měli přes cestovku Jana Kalvodová Semily-ckjk Semily-,až na ošklivé počasí to tam bylo fajn, byli sme tam teda se šestiletým dítětem, až nám povyroste miminko, tak si dovedu představit tam být i s ním, před 12 lety sme byli v Bašce a tam to bylo s mořem také fajn, tam byli teda kamínky, ale dobré
Já jako malá (teda naposledy v 19 XD ) byla několikrát na Makarské rivieře, je to tam krásné. čisté moře, pláže různé od písku až po skály, spousta krámečků a trhy na prolézání a i hezká místečka na procházky
ale hotel přímo nedovedu doporučit, ten už nevím jak se jmenoval ![]()
@leník91
Ahoj ponukam apartmany v meste Umag ale apartmany su vo vzdialensoti 800 m od centra mesta 1000 od mora a 1300 m od piesk. plaze ![]()
@Black Cat Tak máme rezervováno ubytování. Bez cestovky, přímo po domluvě s panem majitelem. Už máme zaplacenou i zálohu, ale zajímalo by mě, když zaplatím zálohu, neměl by mi pan majitel poslat třeba nějakou smlouvu o ubytování nebo prostě aspoň něco, abych to měla na papíře? Pán mi akorát napsal, že záloha dorazila a to je všechno. Bojím se, že tam přijedem a ubytování třeba nebude. Máte nějakou zkušenost jak to ti chorvatští pronajímatelé dělají? ![]()
@veerunk.aa píše:
@Black Cat Tak máme rezervováno ubytování. Bez cestovky, přímo po domluvě s panem majitelem. Už máme zaplacenou i zálohu, ale zajímalo by mě, když zaplatím zálohu, neměl by mi pan majitel poslat třeba nějakou smlouvu o ubytování nebo prostě aspoň něco, abych to měla na papíře? Pán mi akorát napsal, že záloha dorazila a to je všechno. Bojím se, že tam přijedem a ubytování třeba nebude. Máte nějakou zkušenost jak to ti chorvatští pronajímatelé dělají?
Jsem přesvědčen, že to bude v pohodě..kór, když napsal, že záloha OK..asi to nechce přiznávat, aby nevykrmoval stát…ten je tam velký otesánek, však se tam Babiš s účtenkama inspiroval..jiná věc je, že pro ně jsme vždy až 2.kategorie po „zápaďákách“, kteří mají zcela jinou kupní sílu, takže za mě do Chorvatska néé…
@veerunk.aa Ale vždyť ty máš doklad o zaplacení. Vytiskni si potvrzenku o zaplacení zálohy, vezmi s sebou.
Vaše emaily jsou jsou něco jako smlouva. Ty sis rezervovala a zaplatila zálohu, on to potvrdil. Nemusíš se bát. Soukromý ubytovatelé nejsou žádná cestovka, takže ti žádnou ofiko smlouvu nepošlou. Tou je ta rezervace na emailu.
@ontar Na místě si od tebe vezmou pas a musí do druhého dne vyplnit formality o pobytu osob. Ještě se mi nestalo, že by mi na konci pobytu nevyplnili účtenku za pobyt a narozdíl od nás, normálně číslovanou, platnou…
Jinak situace, že jsem si rezervovala a ubytování na místě nebylo, se mi stalo paradoxně už několikrát PŘES CESTOVKU a v HOTELU. Nikdy se mi to nestalo, když jsme jeli do Chorvatska na soukromý apartmán. To vždycky všechno proběhlo skvěle. ![]()
Zdravím ![]()
ráda bych se zeptala někoho kdo má zkušenosti s ubytováním v Chorvatsku bez cestovky
Popřípadě kde se shání tyto pobyty? Moc děkuji všem za odpovědi ![]()
@Mojarnika Ahoj, no my letos už podruhé jedeme přes ubytovánívchorvatsku (UVCH.cz). Je to super stránka, jelikož jsou tam apartmány přímo od majitelů, takže žádná cestovka, žádné poplatky navíc… Navíc, když je nějaký problém, tak ti rádi pomůžou a přeloží do chorvatštiny…
Ahoj, my máme zkušenosti se vším - přes české webovky s nabídkou, přes booking i na místě. Osobně mě to na místě hledat a dohadovat se na ceně moc nebaví, ani mi to pak ve finále nepřišlo extra výhodné. Ceny i místa jsem popsala v článku
Ráda poradím. iva
Ahojte všichni, nemá někdo prosím tip na ubytování u moře v soukromí-s kuchyni a dva pokoje, případně možnost pračky a Wi-Fi..rada bych s detma na měsíc někam k moři, já trpím na eksem a deti na dýchací proˇlěy, tak bych jim rada dopřála před nástupem
Do skolky kůru…jedeme do lazni, ale
I tak je
Potřeba trochu more
Mic Dekuji závadě zkušenosti, rady a odkazy