Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No prostě už tě nechce. Před rokem tě chtěl, ale vzdal to a šel dál. Našel si přítelkyni a ty si teď najednou vzpomeneš, že ho chceš zpátky. Na mě to působí trochu jako uražené ego.
Nech ho na pokoji a soustřeď pozornost na něco rozumnějšího..
@eylaoe bylo to z důvodů na jeho straně a on to věděl a uvědomoval si to
@Anonymní píše:
@OpportunityNox napsala jsem to, jak to teď cítím, protože bych pak celý život žila s pocitem, že jsem mu nestihla říct co jsem měla.
No vidíš, tak jsi mu to řekla a můžeš to uzavřít a jít dál. ![]()
@Anonymní píše:
@unuděná nemyslím si, že jsem ho uháněla osudovými zprávami, napsala jsem to jak to nyní je a i to co celou dobu chtěl slyšet. A chápu, že mě tady odsuzujete, ať se mu nemíchám do života, ale někdy si člověk uvědomí, že něco byla chyba a asi přirozeně se ji ještě pokouší napravit.
Akurát že ty myslíš len na seba a ospravedlňuješ si to, že to je úplne v pohode. Áno, samozrejme, že si si mohla uvedomiť, že to bola chyba a je legitímny pocit chcieť mu to povedať, dokonca mu to aj povedať. Ale tá tvoja ďalšia reakcia na to, že on nesplnil tvoje očakávania - že ťa má na háku - ťa vytáča a tancuješ tu tanečky ako si zaslúžiš nejakú odpoveď. Nič ti tvoj ex nedlhuje, žiadnu odpoveď, žiadnu reakciu. To len tvoje ego nevie ustáť, že nie je po tvojom.
@Dr.Amphibian není pravda co říkáš, mě jen zarazilo, že doposud odpovídal a na to co chtěl slyšet již neodepsal. Proto jsem se ptala na Vaše názory. Nevidím, že bych někde dělala scény, že neodepsal, jen mě zaráží proč.
@anonym452 píše:
@Dr.Amphibian není pravda co říkáš, mě jen zarazilo, že doposud odpovídal a na to co chtěl slyšet již neodepsal. Proto jsem se ptala na Vaše názory. Nevidím, že bych někde dělala scény, že neodepsal, jen mě zaráží proč.
To si myslíš, že si taká výnimočná, že po tom, čo ho pošleš do kelu, on sa otrasie, nájde si novú priatelku, tak sa pokaká z toho, keď na neho vyvalíš ako ho chceš späť? Alebo že sa dá zatiahnuť do toho, že ťa začne utešovať? Koľko máš rokov?
@Anonymní píše:
@eylaoe bylo to z důvodů na jeho straně a on to věděl a uvědomoval si to
Kdyz pominu, ze nekoho ma, kde mas zaruku, ze to nebude delat dal, i kdyby jste se k sobe vratili? Vim, ze je to tezke,6 let zivota clovek nemuze vymazat, ale rozchod po takove dobe je velke rozhodnuti a nedela se ze dne na den. Nikdo vam do talire nevidi, ale pokud je mozne, ze duvod rozchodu pretrvava, tak se nevracet. A navic nekoho ma, pro me by to bylo tim tuplem zavrhnute.
Po roce sis vzpomela, ze asi bude ten pravy… neboli za ten rok sis nedokazala najit nekoho jineho. Nechapu vubec co po nem chces a proc by on mel na tvoje dotazy jakkoliv reagovat. Skoncila jsi to ty on se s tim vyrovnal a sel dal a ty ocividine ne, smolicek pro tebe, priste se rozmysli nez zacnes jednat. Problemy ve vztahu se maji resit v danou chvili kdy se vyskytly, rozchod je posledni moznost kdyz uz neni jineho vychodiska a dojdes k narozu, ze vam nebo aspon tobe bude bez toho druheho lepe. Dat nekomu kopacky a pak ocekavat, ze ten druhy bude na tebe rok cekat az mu napises ze se k nemu chces vratit je opravdu hodne hloupy napad.
@Corttez píše:
Po roce sis vzpomela, ze asi bude ten pravy… neboli za ten rok sis nedokazala najit nekoho jineho. Nechapu vubec co po nem chces a proc by on mel na tvoje dotazy jakkoliv reagovat. Skoncila jsi to ty on se s tim vyrovnal a sel dal a ty ocividine ne, smolicek pro tebe, priste se rozmysli nez zacnes jednat. Problemy ve vztahu se maji resit v danou chvili kdy se vyskytly, rozchod je posledni moznost kdyz uz neni jineho vychodiska a dojdes k narozu, ze vam nebo aspon tobe bude bez toho druheho lepe. Dat nekomu kopacky a pak ocekavat, ze ten druhy bude na tebe rok cekat az mu napises ze se k nemu chces vratit je opravdu hodne hloupy napad.
To co popisujes je racionslni uvazovani a zni logicky, jenze hodne lidi toho neni schopna. Rozhoduji se na zaklade emoci a psk to tak vypada, taky chybi vic empatie a podivat se na vec i jinyma ocima, udelat si nadhled.
@Corttez nemáš pravdu. Já si rozhodně nikoho nehledala, potřebovala jsem být sama, vlastně celý ten rok jsem se z toho dostávala, na jiné chlapy jsem neměla ani pomyšlení. Kdo si prošel těžkým rozchodem určitě toto chápe. A pokud si někdo z vás po 6 letém vztahu dovede do roka zařídit nový život, tak má můj obdiv
@Anonymní píše:
@Corttez nemáš pravdu. Já si rozhodně nikoho nehledala, potřebovala jsem být sama, vlastně celý ten rok jsem se z toho dostávala, na jiné chlapy jsem neměla ani pomyšlení. Kdo si prošel těžkým rozchodem určitě toto chápe. A pokud si někdo z vás po 6 letém vztahu dovede do roka zařídit nový život, tak má můj obdiv
Po 6 letech se hlavně nemáš rozchazet, ne? Když jsi teď najednou schopna jeho chyby přijmout, to jsi mohla zjistit i ve vztahu. On už teď nemůže vědět, jestli to uděláš znovu, s nynější přítelkyni se tak může cítit jednodušeji. Tak ho nech být a přej mu at je šťastný, když ho mas tak ráda.
Holt sis myslela, že ho máš na gumičce a on už se posunul dál. Už to tady padlo, ale pro jistotu ještě jednou: dej mu pokoj.
@Anonymní píše:
To je ale ciste tvuj boj, ze se chovas jako hystericky blazen. Jemu uz davno do tvych psychickych problemu nic neni.
Iniciujes naprosto bezduvodne rozchod, on to vubec nechape, tezce to nese, komunikuje s tebou a ty si ho zablokujes. Po roce ti opet preskoci v hlave, otocka o 180 stupnu zjistis, ze to byla tva chyba.
On je uplne jinde, ma zenskou a k tobe se potom vsem vracet nechce a nikdy nebude.
Od takovych lidi jako ty, je treba se drzet dal, protoze se chovas jako egoista a druzi te vubec nezajimaji. Tady v diskuzi uplne vsichni chapou, proc se s tebou nebavi, jen ty jedina ne ![]()
@Anonymní píše:
Jestli mam nebo nemam pravdu na tom vubec nezalezi, proc se s nim teda rozchazis kdyz ho chces zpatky. On uz ma jinou smir se s tim, cekala jsi snad ze on bude taky rok sam a cekat az si to rozmyslis a pak te uvita v naruci. Svet se holka netoci jenom kolem tebe a vztahy nekonci jako v romantickych filmech. Ze si nasel tvuj vyvoleny jinou za to muzes jen ty sama. Nemela ses s nim rozchazet ale snazit se vas vztah dat dokupy.
Psal, že na mě nikdy nezapomene, pořád budu v jeho srdci - toto je odpoveď, nic si o tom nemysli. Konec, tečka…