Chování mé matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3911
28.4.20 08:41

Mamka si vás vychovala k obrazu svému. Jako každé dítě se zoufale snažíte zavděčit, aby konečně uznala, že jste zlatá, ale k tomu nikdy nedojde. Takhle má co potřebuje: člověka, který se o ně postará, všechno zajistí a fackovacího panáka, který si nechá všechno líbit. Takže si na vás pravidelně vylívá veškerou svou špatnou náladu, protože si je naprosto jistá, že druhý den tam budete zase.
Tady už nepomůže nic, prostě tam přestaňte chodit a najděte si nějakého terapeuta. Protože tohle nemůže dlouhodobě vydržet žádný vztah. Za chvíli na tom bude zdravotně špatně i vaše matka a bude trvat na tom, aby jste si ji vzala domů. A potom už je to jenom otázka času, než vám rozbije rodinu.
Váš bratr má taky asi dost psychických problémů, když se prolévá alkoholem. Taky si je jistý, že se o něj někdo (vy) postará.
Vysosají vás z peněz, energie a chuti do života. A vaše dcera, která to všechno vidí z první řady, se pak taky v životě nechá takhle hnusně manipulovat, protože maminka to přece taky zvládla…
Místo aby jste rvala veškeré své finance a úsilí do nich, obraťte to a investujte to do sebe a své rodiny. Tam se ty investice vyplatí stokrát víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.20 08:42

Bohužel máte pravdu všechny, já se snažila, ale to nikam nevede. Jen si ubiram z kapsy a pro mou mámu je to samozřejmost. Stále mi vyčítá, že co máme peněz a bratr nemá, když ji řeknu, že já přece nemohu za to, že se mu nechce dělat.. Tak je sprostá a zla. Pořád diriguje co komu mám dát apod. Ona je pak ta hodná, že to zařídila. Říká mi ať si dáváme peníze k ní a, že nám je bude vydávat a uvidím kolik ušetřím. Hm no nejsem blázen, abych to udělala. Ona je i na tátu kolikrát zlá, že se pohadaji. Jde ke kamadovi na pokec a ona mu ztropi scénu, že jde za omlouvám se za picou, to je žena toho kamaráda. Pořád do někoho ryje. Nikdo ji není dost dobrý. Je zlá až tak moc, že to nechápu. Ona je dost obézní a od táty si nechá navlekat i ponožky. Můj chlap ji říká, že musí chodit nebo zatuhne a už nebude chodit vůbec a to jí tak naštve, že zase je zlá. Pak sedí a brečí a lituje se. Jo je to hrůza

• Citovat
  • Upravit
1590
28.4.20 08:45

...

Tomu se snad ani nedá věřit :pocitac: Fakt se o ně starat nemusíš! Ba co víc, za těchto okolností bys ani neměla…a zakázat bys to měla i svému muži. Vykašli se na ně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.20 08:48

@LilyJane ano přesně jste to vystihla.. Je to tak jsem fackovaci panák a ještě moje sebevědomí je na bodu mrazu. Ona mě srazí na kolena kdy se jí zamane. Říká, že se nediv, že mě chlap nechal (exmanzel). My spolu s ex máme skvělý vztah. Byli jsme manželé 17 let a byl to opravdu hezky vztah, ale manžel onemocněl rakovina. 😪 Opustil mě, protože měl strach, že opustim já jeho. Hrozně mě to trápilo a trvalo dlouho než jsem se z toho dostala a i dnes, když si na to vzpomenu je mi do breku. On se tehdy úplně pomatnul a rok se nestykal s dcerou.. Ta z toho mela ve 14 letech žaludeční vředy. 😪

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.20 08:51

@Tecumseh já vím, že nemusím, ale pořád jsem měla v sobě to, že jim musím pomáhat, aby jim bylo dobře. Dnes vím, že to byla chyba a moje dobre já stejně nikdy neoceni! Já mám hrozně blbou povahu všechny lituji a snažím se pomoct, ale moje očekávání bylo jen to, že je třeba ráda, že mě má!

• Citovat
  • Upravit
Kettlery
28.4.20 08:52

Já bych tě chtěla litovat, fakt že jo. Ale akorát mě ten tvůj výčet, co všechno děláš pro lidí, kteří tě otitulují sv. ně a krá. o, vnitřně naštval. Kde je tvoje hrdost? Jaký příklad je tohle pro dceru? To si nezaslouží, aby se tě ona musela zastávat. To je tvoje zodpovědnost. Dovolila jsi sama, aby situace došla takhle daleko. Máš na vašem nastavení také určitý podíl viny.

Potřebuješ odbornou pomoc (a nemyslím to zle). Tvůj vztah k rodičům je naprosto nezdravý. Divím se, že ti tví chlapi s tebou v tomhle drží basu. Přece jen by mohli mít větší nadhled…

• Citovat
  • Upravit
1322
28.4.20 08:56
@Anonymní píše:
Bohužel máte pravdu všechny, já se snažila, ale to nikam nevede. Jen si ubiram z kapsy a pro mou mámu je to samozřejmost. Stále mi vyčítá, že co máme peněz a bratr nemá, když ji řeknu, že já přece nemohu za to, že se mu nechce dělat.. Tak je sprostá a zla. Pořád diriguje co komu mám dát apod. Ona je pak ta hodná, že to zařídila. Říká mi ať si dáváme peníze k ní a, že nám je bude vydávat a uvidím kolik ušetřím. Hm no nejsem blázen, abych to udělala. Ona je i na tátu kolikrát zlá, že se pohadaji. Jde ke kamadovi na pokec a ona mu ztropi scénu, že jde za omlouvám se za picou, to je žena toho kamaráda. Pořád do někoho ryje. Nikdo ji není dost dobrý. Je zlá až tak moc, že to nechápu. Ona je dost obézní a od táty si nechá navlekat i ponožky. Můj chlap ji říká, že musí chodit nebo zatuhne a už nebude chodit vůbec a to jí tak naštve, že zase je zlá. Pak sedí a brečí a lituje se. Jo je to hrůza

Ma matka cukrovku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.4.20 08:58

No ja se spis divim, ze jak tvuj ex manzel tak stavajici manzel jsou ochotni kolem nich litat, pokud to je tedy pravda.

Cele to na mne pusobi jako fejk. Ano, jsou lidi, kteri si nechaji na hlavu srat z mrakodrapu, ale tohle je moc i na takove, nedovedu si predstavit, ze kdybych se doma priznala, ze mi nadavaji do tlustych prasnic a nevim ceho, ze pak manzel rodicum priveze sedaci soupravu a bratrovi zatepli barak.

Tudiz tomu neverim. Tohle je smysleny pribeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.4.20 08:58

Přestat stýkat a nezvedat ani telefon. Blokovat si její číslo a začít chodit na terapie, jinak jsi zase za chvíli zpátky u ní. Po těch letech bude těžké se vymanit. Celkem se divím, že máš v pořadí druhého chlapa, který ti v tomhle nejen že nepomůže, ale nechá orat i sám se sebou. Máte vy dva vůbec nějaký život, když neustále kmitate kolem zlého, sobeckého, panovačného a neustále vydírajícího člověka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.20 08:59

@Kettlery, ano je to pravda já mám asi v hlavě blok, který mi nastavil si tohle nechat líbit. Máma mi stále říká jak jsem neschopná, hrozná a já nevím jaká. Cítím se špatně, ale nějak jsem to pojala, že asi taková jsem. Moje chlapi semnou hráli basu, ale už také jsou proti, třeba můj ex doteď k našim jezdí a pomáhá jim též (ne už jako dříve, ale stále pomáhá.

• Citovat
  • Upravit
9918
28.4.20 08:59

Okamzite s nimi ukonci kontakt, najdi si psychologa a zacni pracovat na sebelasce a na zvysovani sebevedomi.
Sileny pribeh! To co delas pro ostatni, zacni delat pro sebe. kde je nejaka laska k sobe same?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.20 09:01

@Mika.ella1 ano má cukrovku a ještě k tomu nedrží dietu, ale naopak zblajzne všechno co může. 😪

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.20 09:02

@Jana525 jo jsem blbec bohužel až v takových letech jsem se snad doopravdy probudila.

• Citovat
  • Upravit
21317
28.4.20 09:03

Úplně mi připomínáš jednu postavu z knihy :think: Také žila s narcistní matkou, která upřednostňovala nějakého sourozence. Když si vzpomenu, napíšu ti název, třeba to pro tebe bude ozdravné :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
28.4.20 09:06

Chápu, že je těžké se z toho vymanit, kor když si představím reakce, kdy to uděláš, zahrnou tě lítostí, pak vztekem a vyčitkami a asi i nadávkami..jenže musíš to udělat, máš svoji rodinu, vztahy máte pěkné, zaměř se na ně, případně jdi za nějakým odborníkem, z tohohle se opravdu musíš dostat, nejsi za ně zodpovědná a nemusíš trpět to jak se k tobě chovají, hlavně matka..manžel s tím souhlasí, že ti dovoluje to přijímat a ještě jim sám pomáhá? to mi přijde divné..on přece určitě žádný blok v sobě nemá a ani touhu se jim zavděčit, že dovolí tobě se takhle ponižovat? můj už by mě tam nepustil a ještě by se do toho vložil a udělal by pořádek..jen to člověk čte, je naštvaný, natož kdyby to byl můj protějšek, ke kterému se takto chovají, vždyt to už vnímá i tvá dcera, proboha? kolik ji je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!