Chování mé matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
517
30.4.20 20:24

Je to hnus, snaží se v tobě vyvolat pocit viny, že ty můžeš za všechno a za to jak „trpí“. A ještě si vymýšlí, aby rozeštvala všechny okolo - ty jsi ta zlá a oni ti chudáci.
Promiň, ale tvůj manžel tě nepodpoří? jak ať neblbnete? jemu nevadí, jak se k tobě chovají a vlastně i k němu?
Já osobně nevidím důvod, proč by ses měla starat o matku i bratra, pokud nejsou nesvéprávní nebo postižení. Jsou schopni se obléct, najíst, dojít na WC, do obchodu. Pokud ano, tak opravdu nevidím důvod, proč se nechat dobrovolně ponižovat. Vím, že některé rodinné vztahy jsou velmi dobré - ale jako že si pomáhají, navštěvují a je jim spolu dobře. Tak se vídají denně. Ale to u vás není.
Naše vztahy v rodině jsou takový normál, žádné terno a já naše navštěvuji tak 1× za 14 dní a to se spolu smějeme, říct mi něco takového mamka, tak už tam nepáchnu - proč taky, když bych podle ní byla tak hrozná a strašná. Tak bych ji vlastně udělala službu, aby se nemusela rozčilovat. A ty tam chodíš na „nášup“ nadávek a plivanců. Jen tak. Nikdo to neocení, naopak si fakt řeknou, že jsi… trdlo :mrgreen: :srdce:

Nedej se!!! Nepotřebuješ je… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4650
30.4.20 20:55

Já spíš nechápu, jak je možné, že jí ty její hysterické výstupy pořád tak žerete. To ani ten ex nepochopil, že je to hérečka a lhářka? Ona vypustí takové hnusné pomluvy, určitě ne poprvé, a všichni jí to věří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
1.5.20 08:22

To si jeste s takovymhle clovekem uzijes. Priprav se na to, ze ta to pozene do extremu a mozna se od ni budes muset odstrihnout uplne. A co to mas za partnery, ze se ji jeste zastavaji? Chapu, ze soucasny, je to same?
No asi budes muzet sbe okoli naucit, ze uz odmitas po zbytek zivota delat ostatnim sluzku a ze si na tobe nikdo nebude vylivat sve mindraky a problemy a zneuzivat te.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
1.5.20 09:26

@Jana525, opravdu mě to připravilo o všechny iluze. Vzd jsem měla v sobě něco, že se postarat musím, ale já i chtěla. Prostě jsem viděla co by si máma přála a nemohla si to dovolit tak jsem ji pomohla a i moji muži! Jenže pak už to byla samozřejmost. Tohle se jí nelíbí a, když chci někomu udělat radost tak u dám vybrat, ale to vše je pohoda. Byla jsem ji nablízku, aby ji bylo dobre, ale bohužel nebylo. Jo občas mě to zamrzí.. 😪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
1.5.20 09:33

Nezmění se, bohužel. Zpřetrhej kontakty, šancí už jsi jim dala dost. Krev není vše, zvláště když je zlá. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
1.5.20 10:03

@Jeans Ty tak strašně plýtváš energií na lidi, kteří za to nestojí. Vydrž a neponižuj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
1.5.20 11:54

Ach jo, takhle jsem si to nemalovala. Co nadělám už se vnucovat nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
1.5.20 14:48
@Jeans píše:
@Monchichik, budu si to muset také tak nastavit! Opravdu, když se nad tím zamyslím tak mi máma za poslední roky nic dobrého neřekla. Shazuje mě přede všemi. Špatně vařím, uklízím, pracuji, jsem neschopná, utrácím za blbosti. Když si něco koupím pro sebe tak mi řekla, že už jsem stará kráva, že to nepotřebuji! Počítá kolik si asi cca tak vydel a co s tím mám udělat. Vyčítá mi, že ona má malý důchod a já si ziju dle ní jako prase v zite. Za celý život se mi nestalo, že by se mi omluvila. Včera ji chlap volal a slušně ji řekl proč do té hádky pletla i jeho a co jako měl kde a s kým dělat? A ona mu řekla, že to myslela jinak.. Doslova mi řekla já bych to také něco řekla a já co tak řekni a ona, kdyby ti chlap sukal za rohem tak ty to nevidíš, protože to přinese prachy, aby jsi to mohla sežrat. 😪

Tvoje matka je de-bilní rozmazlený spratek. Jako ta moje. Pošli jí do prd-ele. Ona si to zaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21428
1.5.20 20:34
@Jeans píše:
Ach jo, takhle jsem si to nemalovala. Co nadělám už se vnucovat nebudu

No to vis, ze to nebude bezbolestne :nevim: Ocividne maji ale maslo na hlave, kdyz e bombarduji vzkazama pres bratra, dceru, exmanzela… pak prijdejeste sousedka, starosta, farar…vydrz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
1.5.20 21:13

Mně to docela zní jako toto: https://psychologie.cz/…sky-komplex/

Prostuduj si o tom něco. Najdi si třeba terapeuta, klidně rodinného - i pro tvého muže, peníze očividně máte, takže PROSÍM, investuj je do tohoto, pomůže ti to uvědomit si, že to v čem žiješ a jak se k tobě matka chová opravdu není normální a v žádném případě si to nezasloužíš.

Já měla s mámou složitý vztah během období puberty, pak se to ale postupem času zlepšovalo a s příchodem mých vlastních dětí se to výrazně zlepšilo - tzn, byly v čase vidět změny k lepšímu, nikoliv k horšímu - to je ta podstatná věc.

Něco je určitě stáří - ale pokud se k tobě takto chovala vždycky, vždycky protěžovali bratra a pro tebe neměli dobrého slova, matka si z tebe dělala rohožku, služku, uklizečku, sponzora a ještě boxovací pytel. Hele, máš svatou trpělivost (která pochází z naprosto neskutečně pochroumanýho sebevědomí, dětství).

Jinak, k tomu, co jsi psala na úvod, mi to přišlo ještě docela OK. I když fakt nepochopitelné, kolik toho prarodičům kupujete. A bratrovi, to mi přijde šílené. Nicméně, konec to dodělal a pokud by mě takto nazval někdo jednou, dlouho by mě neviděl - ještě při takové příležitosti, jako když něco koupím/dovezu. Pokud by se to opakovalo, poslala bych daného člověka kamsi a prostě se s ním nestýkala.

Je strašné, že se sebou takto necháš zametat. Co mě ale fascinuje, že sis našla muže, vlastně dva, co tohle trpí. Z jaké rodiny pochází současný partner, že ti toto trpí - nebo jim. Nepřijde mi to vůbec normální.

Takže pokud je tohle celé reálné. Prosím, opravdu to vydrž. Nenechej s sebou dál vorat, věř, že máš právo na klid, na to, aby ti někdo za jakoukoliv službu upřímně PODĚKOVAL a vážil si toho - což tohle se u matky nestane, myslím si, že ani jednou na smrtelné posteli nebude vděčná a nebude zpytovat svědomí, takovíhle lidé se nepoučí nikdy, je to v nich příliš dlouho.

A rozhodně bych nepodporovala bratra, ne dospělého, co dostal byt, prodal ho, koupil ruinu a zbytek peněz prošustroval. Toto podporování bych utnula, podporovat se mají nemohoucí rodiče/prarodiče. Tak, aby nemuseli žít v nevhodných podmínkách, aby měli na léky, adekvátní jídlo, případně zájem (což ty sis tuto podporu rodičů už vybrala na dalších 15 let dobředu, u nich se, prosím, taky neangažuj).

Takhle to v životě opravdu nefunguje. Slušný člověk nikomu druhému nenadává - slušný šéf tě taky nepošle přeci do prd.le a nebude ti nadávat. A už vůbec by se to nemělo dít v rodině.

Takže za sebe, držím palce, bojuj. Zasloužíš si klid a spokojenost. A vyhledej prosím odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
2.5.20 11:56

Já to nemohu pozrit a je mi to líto, také se za to stydím. A nejhorší je, že i potom všem ji mám ráda, ale je to jiné.. 😪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
2.5.20 12:04

@Jeans Ale ty ji nemusíš přestat mít ráda. Jen se s nimi nestýkej a nepomáhej na úkor vlastní rodiny. Jsou to dospělí, svéprávní a soběstační lidé. Ty nemusíš nic. Máš vůbec nějakou kamarádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
2.5.20 12:06

@divine woman, ano mám kamarádku i kamaráda, ale každý má svou rodinu a už to není co bývalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
2.5.20 12:07

@Jeans A můžeš se aspoň vypovídat? Co ti radí oni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
2.5.20 13:00

@Jeans

Prosím - dva týdny, měsíc se zkus u matky neangažovat, nic nenakupovat, nezařizovat. U bratra to samé, tomu už opravdu nikdy nic. A za ušetřené peníze si prosím zaplať psychologa. Opravdu ti to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!