Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bajča píše:
Petro,neříkala jsi že už tě to tu neba??![]()
nedáí mi to
ale psát už vám asi nebudu protože to už neni k tématu. každá jsme jná a děti též
![]()
kvaček píše:
Je no, ale tam když na tebe někdou houkne tak ti to tak nevadí, jak když jsi někde sama a je ti smutno.. teda děti no..
Bohužel je pravda, že za ten rok co jsem s malým byla v nemocnici tak na každém oddělení nějaká taková byla..
Já vím, taky mám pár kolegyň, který si ventilovaly svoje problémy v práci, ale fakt je dost těch, který se snaží.
Kvaček, ale to je právě ono - sestry tě nechají starat ještě o další dítko, prostěspoléhají, že ho řvát nenecháš… ![]()
A nad čím mi opravdu zůstává rozum stát - chodím docela často na různá oddělení pracovně a sestry se zrovna na dětském přede mnou (v podstatě cizím člověkem) bavily stylem: „Přeložíme ty sračky z jedničky na pětku…“.
Hrůza. Mít tam hospitalizované dítě a slyšet toto, asi se neudržím.
No je o tak no
Neměly místo blízko sesterny a ta jedna říká, když jsem byla na wc.. Dáme ji tady i když je malá s nočníkem , je tady maminka kdyby něco ![]()
Bohužel to bylo tak, že jsem měla zabluté svoje dítě a průjem i ona, rotaviry, takže jsem měla svojého dost, takže jsem zvonila za ni já.. Nepřidržovala jsem ji na blití a nebo vodila na záchod
..
Podala pití, zazvonila, přikryla, ale toto ne.. měla jsem toho dost u svého dítěte..
Ale taky jsem ji v tom nenechala, když byla vyzvracená, tak jsem sestry volala, protože jsem s všimla, že čekaly ode mně všechno…
Takže v tomto zakladatelku chápu, já bych v tomto přpadě taky nenechala, protože jsem si pomalu týden zažila s 4 letou holkou a nevím, kdyby tam byla sama
Během hodinky se pozvracela 4 krát - asi tak nějak, takže nevím no
Příspěvek upraven 09.11.11 v 17:29
Alichi píše:
A nad čím mi opravdu zůstává rozum stát - chodím docela často na různá oddělení pracovně a sestry se zrovna na dětském přede mnou (v podstatě cizím člověkem) bavily stylem: „Přeložíme ty sračky z jedničky na pětku…“.Hrůza. Mít tam hospitalizované dítě a slyšet toto, asi se neudržím.
tak to je síla teda
já se teda nštěstí setkala se super přístupem i ochotou každý ěm tam litoval že tam mám obě děti a každé jinde(starší musel na jipku)takže mi tma pomáhali sestřičky zabavovali staršího když jsem nemohla i na wc s ním chodili .....kdybych se setkala se hororovým přístupem asi by si jen tak nedali za rámeček co bych řekla
Terrad - zažila jsem docela ošklivé věci. Chodila jsem v Motole jako fyziotarapeut na internu a tam vzádu na jipu ležela samotná miminka. U jednoho miminka jsem si sedla a nebyla jsem vidět. Nebudu psát, jak sestřička nad jedním plačícím miminkem mluvila a jak ho nehezky brala, když mě neviděla.
Nebo jsem se starším ležela 11 dní v roce a něco v Krči s laringitidou a to bylo vůbec něco. Vedle v pokoji ležela asi 11tiletá holčička a moc dobře jsem slyšela, jak na ní byly sestry hnusný. A tahle holčička mi říkala, že tam je často a sama. Jednou prý brečela, že se jí stýskalo a sestra jí vzala, že jí vyhodí z okna, když bude brečet. Jo, mohla bych jí nevěřit. Ale ty sestry byly děsný všechny. Třeba schválně budily maminkám děti, když si povídaly na chodbě. Mají být přece zalezlé na pokoji.
Upozorňuju, že si maminka dovolila vylézt po celém dni z pokoje před pokoj a ještě měla dítě na chůvičce.
V Nových lázních v Teplicích jako studentka na praxi jsem zažila, jak fyziotarapeutky hulákají na děti, aby změnily cvik - od stolu, kde dvě tři kecaly a na dítě ani nesáhly. A byly na děti fakt hnusný. Jedno jsem viděla přetáhnout dřevěným pravítkem. A to prosím od člověka, který je celkem často vidět na různých akcích - např. paralimpiáda atd. Kluk dostal za to, že nechtěl zalézt na správnou cvičební kabinku - protože se tý fyzioterapeutky bál. ![]()
Mám hodně živé děti. Vím, že by nebyly klidné. Já bych je prostě samotné nenechala.
byla jsem s malou v nemocnici, kdyz nemela ani mesic. Od narozeni pila Bebu.Chtela jsem si vse privest z domu, ze ji budu mlicko delat sama. Ale u prijmu mi rekli, ze mi budou UM pripravovat v centralni kuchyni, ze se o to nemusim starat a ze mi to budou vozit. jen chteli vedet kolikrat za den krmim (tehdy jsme jedly ve dne v noci po trech hodinach). Vse se zdalo v poradku. Akorat druhy den jsem zjistila, ze v kuchyni uz predem pripravi UM do vsech osmi flasek na celych 24 hodin, nechaji to v sesterne v lednici a sestra mi to vzdy akorat ohreje v mikrovlnce. ![]()
Makin píše:
byla jsem s malou v nemocnici, kdyz nemela ani mesic. Od narozeni pila Bebu.Chtela jsem si vse privest z domu, ze ji budu mlicko delat sama. Ale u prijmu mi rekli, ze mi budou UM pripravovat v centralni kuchyni, ze se o to nemusim starat a ze mi to budou vozit. jen chteli vedet kolikrat za den krmim (tehdy jsme jedly ve dne v noci po trech hodinach). Vse se zdalo v poradku. Akorat druhy den jsem zjistila, ze v kuchyni uz predem pripravi UM do vsech osmi flasek na celych 24 hodin, nechaji to v sesterne v lednici a sestra mi to vzdy akorat ohreje v mikrovlnce.
To je v pořádku mlíčko si můžeš připravit dopředu a hned ho v ledničce zchladit jen se nemá na dvakrát ohřívat nebo chladit pomalu tim myslim třeba nechat stát někde venku.bavila jsem se o tom i s naší obvodačkou a prej uplně v pohodě.
K tomu UM, někdy do porodnic to vozí už hotové, je to speciálně děláné pro porodky, prostě se to tam nemíchá. Jen se to pak ohřeje, setkala jsem se s tím na neonatologii.
Makin píše:
byla jsem s malou v nemocnici, kdyz nemela ani mesic. Od narozeni pila Bebu.Chtela jsem si vse privest z domu, ze ji budu mlicko delat sama. Ale u prijmu mi rekli, ze mi budou UM pripravovat v centralni kuchyni, ze se o to nemusim starat a ze mi to budou vozit. jen chteli vedet kolikrat za den krmim (tehdy jsme jedly ve dne v noci po trech hodinach). Vse se zdalo v poradku. Akorat druhy den jsem zjistila, ze v kuchyni uz predem pripravi UM do vsech osmi flasek na celych 24 hodin, nechaji to v sesterne v lednici a sestra mi to vzdy akorat ohreje v mikrovlnce.
To se dělá běžně, jen teda příprava bývá častěji na 12 hodin.
Aladina píše:Říkám, je to o lidech. Když jsem byla v porodnici s malou, tak jsem tak špatný chování ještě nezažila, až když za mnou přišly kolegyně v uniformách, tak se chování lehce změnilo, ale opravdu jen lehce. Péče byla kapitola o sobě, ale víc mi vadilo jak se mnou jednali, co říkali, no děs.
Terrad - zažila jsem docela ošklivé věci. Chodila jsem v Motole jako fyziotarapeut na internu a tam vzádu na jipu ležela samotná miminka. U jednoho miminka jsem si sedla a nebyla jsem vidět. Nebudu psát, jak sestřička nad jedním plačícím miminkem mluvila a jak ho nehezky brala, když mě neviděla.Nebo jsem se starším ležela 11 dní v roce a něco v Krči s laringitidou a to bylo vůbec něco. Vedle v pokoji ležela asi 11tiletá holčička a moc dobře jsem slyšela, jak na ní byly sestry hnusný. A tahle holčička mi říkala, že tam je často a sama. Jednou prý brečela, že se jí stýskalo a sestra jí vzala, že jí vyhodí z okna, když bude brečet. Jo, mohla bych jí nevěřit. Ale ty sestry byly děsný všechny. Třeba schválně budily maminkám děti, když si povídaly na chodbě. Mají být přece zalezlé na pokoji.
Upozorňuju, že si maminka dovolila vylézt po celém dni z pokoje před pokoj a ještě měla dítě na chůvičce.
V Nových lázních v Teplicích jako studentka na praxi jsem zažila, jak fyziotarapeutky hulákají na děti, aby změnily cvik - od stolu, kde dvě tři kecaly a na dítě ani nesáhly. A byly na děti fakt hnusný. Jedno jsem viděla přetáhnout dřevěným pravítkem. A to prosím od člověka, který je celkem často vidět na různých akcích - např. paralimpiáda atd. Kluk dostal za to, že nechtěl zalézt na správnou cvičební kabinku - protože se tý fyzioterapeutky bál.
Mám hodně živé děti. Vím, že by nebyly klidné. Já bych je prostě samotné nenechala.
Makin píše:
No a co?
Normálka… přece to nebudou pokaždé míchat pro každé dítě extra podle jeho potřeb. To se dělá i v porodnicích a klidně to tak můžeš praktikovat i doma, když je nejhůř. Připravit, co nejrychleji vychladit a pak jednou ohřát.
Aha, tak to jsem nevedela, ze maji specialni smesi. Ktere muzou pripravovat dopredu a ohrivat v mikrovlnce. Otazka pak je, proc se me teda ptali, jakou znacku davam? Ale to je vedlejsi.
Ja jsem si stejne radeji pak vse nechala donest z domu.
ahoj, no co se týče těch poplatků, myslím, že to není nic hrozného. Moje babička bydlí v zahraničí, v blízkosti bydliště má jen obvodačku, na všechny další vyšetření (gynekolog, zubař,atd.) musí jezdit 130 km ! Jako my máme tady poplatek 30,– oni tam mají poplatek v přepočtu na koruny 500,– a péče tam se nedá porovnat s tou tady, takže budme rádi za to, co máme ! A to chování zdravotníků je jak kdy a jak jde, můj syn musel ve třech letech do nemocnice na neurologii pro podezření na epilepsii a že tam s ním někdo musí být, jennže manža si nemohl vzít v práci dovolenou a já jsem byla doma s párměsíční dcerkou, ptala jsem se na nějaký hostinský pokoj, kde bych mohla být s malou,protože jí kojím, ale řekli mi že ne, že by tam malá něco chytla. Ale zároven tam musel s malým někdo být. Nakonec jsem s ním byla já, malou hlídala chůva,kterou jsem si sehnala. V nemocnici ležel týden, malej je dost hyperaktivní, byla jsem tam s ním celý den, na noc chodila dom, nesměl lítat po chodbě, jen být na pokoji, což bylo těžké ho udržet, ale sestry to zakazovali a večer jsem nemohla odejít, dokud neusnul, ale on kolikrát plakal třeba do desíti a nechtěl usnout
jednou se mě stalo, že jsem uvízla v dopr. zácpě a dojela za ním o hodnu později, byl stále v pyžamu neměl vyčistěný zuby nic a sestry řekly, že nemají na toto čas, přitom jich tam bylo dost na pět pokojů
pořád malýmu dělali vyšetření, pořád dokola to stejné výsledek mě nikdo nedokázal říct, jeden den došla přimářka s tím, že malej má jakési prázdnoty na mozku, vyděsila mě k smrti, druhý den mi řekli, že mu vlastně nic není a pustili nás domů
za tři měsíce kontrola ta vypadala tak že se dr. zeptala jak se má řekla jsem že fajn a ona že máme jít domů a aza tři měsíce znovu žádné vyšetření neudělala
tolik mé zkušenosti s nemocnicí a dětma !