Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
EvaG píše:
Vy v tom zase hledáte vědu. Dřív nesměla matka své dítě do 6let ani navštěvovat a zvládli jsme to. Já se snažím své tříleté dceři vysvětlovat co se děje v nemocnici co by ji čekalo, ona ví, že ji tam pomůžou.
Crystal87 píše:EvaG píše:
Vy v tom zase hledáte vědu. Dřív nesměla matka své dítě do 6let ani navštěvovat a zvládli jsme to. Já se snažím své tříleté dceři vysvětlovat co se děje v nemocnici co by ji čekalo, ona ví, že ji tam pomůžou.
dělej si na mě oči jak chceš. ![]()
Evi - mladší syn byl hospitalizovaný několikrát. Věř mi, že jemu bys to nevysvětlila, když mu tam nikdy neudělali nic dobrýho. A samozřejmě, že mu tam pokaždý pomohli. Nechodila jsem od něj ani na jídllo, jak moc se beze mě bál. Jedla jsem jeho a pro něj jsem měla z domova. Nebo jsme nakupovali na odpoledních vycházkách.
Už se vyjadřovat nebudu
mějte se krásně a dítka at jsou zdraví.
EvaG píše:Crystal87 píše:dělej si na mě oči jak chceš.EvaG píše:
žádná věda v tom neni prostě to tak musí být a hotovo takhle je to u nás a žádný scény neprobíhaji. tohle neni o dětech ale o rodičích.Mějte se tu
![]()
Tak já bych zvracící dítě v nemocnici samotné nenechala. Zažila jsem, když matka odešla od prcka a ten se poblinkal, pokajdil a sestry ho v tom nechaly ležet více jak hodinu. Nutno dodat, že to věděly (několik lidí se ozvalo), ale prostě je nikdo nehonil. Pak jsem slyšela, jak si dvě sestry mezi sebou říkají, že je dítě ještě malé, tak to nikomu neřekne.
Crystal87 píše:BohunkaP píše:svýho 4 letáka tma enchat pár hodin tak je po něm možná tovje dítě by to přežilo ale takové každé není…mojemu stačilo když viděl dr a sestřičky a řval že jsem s manželem oba ani neudrželi to je zas názor jak noha prominEnoulik píše:
jak tady někdo psal, že tam měla zakladatelka nechat samotnou 4-letou nemocnou dcerku a jet si domů přichystat toaleťák, to jako fakt??Možná by nebylo od věci číst pozorněji.
Jaké „nechat samotnou“??? Vždyť je to pořád dokola, šlo o pár hodinek. Ne o celý den, ani o noc, natož o celý pobyt - pár hodin. A ani ne kvůli toaleťáku, ale především kvůli zdravému ročnímu dítěti, které tam mimochodem chytlo bacil.
A nikdo tady nepsal, že to MĚLA UDĚLAT - konkrétně já jsem psala, že SE SAMA ROZHODLA TO NEUDĚLAT. Takové rozhodnutí děláme každá podle sebe - ale se všemi důsledky, které to přinese.
Trošku respektu a mírnějšího vyjadřování bych prosila…
Že Tvůj čtyřleťák by to nezvládl, to je možné. Jiné dítě to třeba zvládne. To musí posoudit každá máma za sebe, to je její právo a povinnost. Ale ať to posoudí a rozhodne se, jak chce, nemůže se potom rozčilovat, když jí její rozhodnutí přinese i problémy.
Aladina nám to stačilo jednou ,dr se jako malej nebál jenže od té doby co byl na ušním tak jediný dr ze tkerýho nemá strach je pediatrička,jinak bohužel vysvětlovat můžu jak chci ale jak přijde na věc vysvětlování je prostě k prdu,prostě má strach z injekcí a co mu budou dělat,.....
Jenže mě řekni, že by to nezvládl tři hodiny bez mamky, proč tam proboha tahá mladší dítě?? To nechápu. Ono pokud mi tam stojí hysterická matka tak se kolikrát nedivím těm sestrám.
Já byla od svých 4let hospitalizovaná, alespon jednou do roka, mamka za mnou nemohla ani na návštěvu, píchali mi denně penicilin, dělali bolestivé vyšetření,brali vzorky kůže, ale zvládla jsem to.
Teda holky, nevim kde jste byli v nemocnici, ale když já byla s malým v Českých Budějovicích, tak tam měli toaleták,dostali jsme plínky,kapičky na prdíky i mastičku na zadeček, malý pije Nutrilon Alergy care, nebyl problém, měli jsme tam každé 3 hodiny připravené čerstvé mlíčko,měli tam i příkrmy a několik druhů kaší, byla tam hernička a o půl páte představení klaunů, sestřičky i lékaři byli super. Když jsem si večer chtěla skočit pro kafe do jiného pavilonu, sestrička mi syna pohlídala. Každá maminka měla svůj vlastní pokoj kde byla postýlka pro miminko, vlastní sprcha a záchod. Nějak si neumím představit, že jsou jinde tak děsné rozdíly. ![]()
Petra1239 píše:EvaG píše:žádná věda v tom neni prostě to tak musí být a hotovo takhle je to u nás a žádný scény neprobíhaji. tohle neni o dětech ale o rodičích.Mějte se tuCrystal87 píše:dělej si na mě oči jak chceš.EvaG píše:
Vy v tom zase hledáte vědu. Dřív nesměla matka své dítě do 6let ani navštěvovat a zvládli jsme to. Já se snažím své tříleté dceři vysvětlovat co se děje v nemocnici co by ji čekalo, ona ví, že ji tam pomůžou.![]()
asi moc velké zkušenosti s dětma nemáš ![]()
BohunkaP píše:Crystal87 píše:BohunkaP píše:svýho 4 letáka tma enchat pár hodin tak je po něm možná tovje dítě by to přežilo ale takové každé není…mojemu stačilo když viděl dr a sestřičky a řval že jsem s manželem oba ani neudrželi to je zas názor jak noha prominEnoulik píše:
jak tady někdo psal, že tam měla zakladatelka nechat samotnou 4-letou nemocnou dcerku a jet si domů přichystat toaleťák, to jako fakt??Možná by nebylo od věci číst pozorněji.
Jaké „nechat samotnou“??? Vždyť je to pořád dokola, šlo o pár hodinek. Ne o celý den, ani o noc, natož o celý pobyt - pár hodin. A ani ne kvůli toaleťáku, ale především kvůli zdravému ročnímu dítěti, které tam mimochodem chytlo bacil.
A nikdo tady nepsal, že to MĚLA UDĚLAT - konkrétně já jsem psala, že SE SAMA ROZHODLA TO NEUDĚLAT. Takové rozhodnutí děláme každá podle sebe - ale se všemi důsledky, které to přinese.Trošku respektu a mírnějšího vyjadřování bych prosila…
Že Tvůj čtyřleťák by to nezvládl, to je možné. Jiné dítě to třeba zvládne. To musí posoudit každá máma za sebe, to je její právo a povinnost. Ale ať to posoudí a rozhodne se, jak chce, nemůže se potom rozčilovat, když jí její rozhodnutí přinese i problémy.
já na tom nevidím nic můžeš upřesnit tím mírnější co myslíš?
Crystal87 píše:Petra1239 píše:asi moc velké zkušenosti s dětma nemášEvaG píše:žádná věda v tom neni prostě to tak musí být a hotovo takhle je to u nás a žádný scény neprobíhaji. tohle neni o dětech ale o rodičích.Mějte se tuCrystal87 píše:dělej si na mě oči jak chceš.EvaG píše:
Vy v tom zase hledáte vědu. Dřív nesměla matka své dítě do 6let ani navštěvovat a zvládli jsme to. Já se snažím své tříleté dceři vysvětlovat co se děje v nemocnici co by ji čekalo, ona ví, že ji tam pomůžou.![]()
vždy je to o rodičích, u nás taky scény neprobíhají.
EvaG píše:
Jenže mě řekni, že by to nezvládl tři hodiny bez mamky, proč tam proboha tahá mladší dítě?? To nechápu. Ono pokud mi tam stojí hysterická matka tak se kolikrát nedivím těm sestrám.Já byla od svých 4let hospitalizovaná, alespon jednou do roka, mamka za mnou nemohla ani na návštěvu, píchali mi denně penicilin, dělali bolestivé vyšetření,brali vzorky kůže, ale zvládla jsem to.
no vidíš a já si třeba pamatuju když jsem byla v léčebně že máma když odcházela tak jsem vždy řvala nalepená na dveřích a to mi bylo asi 5?a to je jediný co si z téhle doby pomalu pamatuju ale pamatuju kdo ví proč že