Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nedá mi to se nevyjádřit.NIKDY bych svou dceru které bude brzo 6 let nenechala samotnou v nemocnici!!!K nočníku asi jen tolik že povinnost to není ale slušnost a ochota pomoct by měla k sestrám patřit.a k tomu že měla čekat že na wc nebude papír řeknu jen tolik že já jak jsem byla naposledy v nemocnici tak jsem musela kousek papíru vyškemrat od paní co ležela semnou.hold taky by mě ani ve snu nenapadlo že za 60kč mi na záchod ani nedají nic do čeho bych se mohla utřít.
Baslerinda píše:
Tak zakladatelko, regulační poplatky s tím nemají asbolutně co dělat ( navíc 250,– + 180,– dneska nejsou žádné peníze, že ne). Že sestra neodnesla nočník, no proč by měla, od toho tam opravdu není, navíc, když sis vydupala pobyt v nemocnici s dítětem, tak jsi nočník měla vynést ty. Nemáš na co si stěžovat.
Vydupala? ![]()
No nevím, některé názory tady…
Vůbec se zakladatelce nedivím. Kdybych šla s dítětem k lékaři a odeslali nás k hospitalizaci, tak jdu okamžitě. Pokud nemám hlídání, tak tedy musím vzít i zdravé dítě. Vzhledem k tomu, že máme rodinu 50 kilometrů daleko, tak bych asi hlídání taky urychleně neměla.
Myslím, že sestře by ruka neupadla, kdyby nočník vynesla, opravdu by měla jít pracovat chvilku na jiné oddělení, aby si vážila své práce.
To se mám bát sestru o něco požádat? Na co tam tedy jsou?
Nedávno jsem byla s dcerou hospitalizovaná (nočník jsem jí vynášela sama), záchody byly na chodbě pro všechny pokoje, toaleťák si musí každý přinést.
No - a upřímně - sestry kolem malé neudělaly vůbec nic. Jo, přinesly léky. Tak nevím.
Podotýkám, že jsem zdravotník, tudíž bylo cítit, že se k nám přistupuje jinak (zvlášť po návštěvě šéfové).
Poplatky se platí normálně - za dítě i dospělého.
Jo - k tomu, žes chtěla domů a že pediatr se na to dívá skrz prsty - to se nedivím.
Zakladatelka holt prožila srážku s naším zdravotnictvím… Příště bude připravena.
Chtěla jsi domů a důmu jsi se dostala, dcerka je v pořádku, tak se nic tak hrozného nestalo. Pediatr asi není zrovna rád, protože žádný lékař nemá rád komplikace a už vůbec ne matky, které si myslejí, že vědí víc než lékaři. Jestli je to dpbrý pediatr, tak ho to časem přejde a bude pohoda, pokud ne, tak budeš muset změnit pediatra. Z mého pohledu je důvěra mezi pediatrem a rodiči zásadní.
To, co se dělo v nemocnici tu rozebírat nebudu, nebyla jsem tam, takže nevím. Nicméně jestli jsi tam startovala tak jako tady (když si přečteš úvodní příspěvek, tak z něj čiší naštvání ještě teď), tak se nediv, že ochotní nebyli. Ono je pěkné po někom vyžadovat milé vstřícné chování, ale je třeba se tak i chovat.
A propos, jak jsi to nakonec s tím nočníkem vyřešila?
Tak ten toaleťák tam možná není, protože jsou lidé, co si je při náštěvách fasovali do tašek a odnášeli domů. Mimochodem, co bys za těch 60,– Kč nechtěla - stravu, teplo, elektrika, voda, hygienické potřeby.....
Bajča píše:
nedá mi to se nevyjádřit.NIKDY bych svou dceru které bude brzo 6 let nenechala samotnou v nemocnici!!!K nočníku asi jen tolik že povinnost to není ale slušnost a ochota pomoct by měla k sestrám patřit.a k tomu že měla čekat že na wc nebude papír řeknu jen tolik že já jak jsem byla naposledy v nemocnici tak jsem musela kousek papíru vyškemrat od paní co ležela semnou.hold taky by mě ani ve snu nenapadlo že za 60kč mi na záchod ani nedají nic do čeho bych se mohla utřít.
No, ja docela chapu, proc na zachodech neni toaletak
neni to chyba personalu, ver mi… nam nedavno na zachode ukradli kliku, zarovku(nebo zarivku, ci co to tam bylo) jeste k tomu i vypinac… za bileho dne… neprijit pacientka, ze misto vypinace koukaji ze zdi draty, tak to tam jeste mozna nekoho i zabilo… nestalo se to poprve… vzhledem k tomu, ze i pridel toaletaku je na oddelenich omezen, predpokladam, ze pri shanclivosti pacientu vydrzi na zasoba tak na par dnu a zbytek mesice maji pacienti smulu…
Radunka píše:
o.k. nečetla jsem poslední stránku, páč už mě to nebavilo, ale zakladatelka se ptala co jako teda měla dělat, když sestra odmítla vynést nočník. Tak tohle bych udělala já v naší nemocnici, takže budu popisovat to, co je tam:
Malé (píšeš roční) dítě bych zavřela do postýlky, dá se zavřít tak že nejde přelézt, starší by musela počkat třeba s pokaděným zadkem (ve 4 letech už počká a neotře si ho do postele), vynesla nočník na WC, tam si nabalila toaleťák, pokud by tam nebyl tak bych použila vlhčené ubrousky bez kterých se s dětmi nehnu, případně papírové kapesníky, tím otřela starší zadek, oblékla a potom vysvobodila mladší z postýlky.
Pokud by mladší nešel nikde odložit, všechno bych to udělala s ním na ruce, nočník, utírání starší, atd. jednou rukou, problém to není.
jo jo co bych za těch 60 kaček chtěla.do zákroku jsem nesměla jíst takže na večeři 2 housky s máslem,jedno osprchování,elektřiny fakt kupa-večer k televizi a hyg.potřeby nulové.ty brďo,bych jim to tam ještě měla jít doplatit
![]()
mroe píše:
No, ja docela chapu, proc na zachodech neni toaletakneni to chyba personalu, ver mi… nam nedavno na zachode ukradli kliku, zarovku(nebo zarivku, ci co to tam bylo) jeste k tomu i vypinac… za bileho dne… neprijit pacientka, ze misto vypinace koukaji ze zdi draty, tak to tam jeste mozna nekoho i zabilo… nestalo se to poprve… vzhledem k tomu, ze i pridel toaletaku je na oddelenich omezen, predpokladam, ze pri shanclivosti pacientu vydrzi na zasoba tak na par dnu a zbytek mesice maji pacienti smulu…
No u nás vporodnici mizí ve velkém aventky,teploměry,látk. pleny…asi si myslí,že když platí 60kč tak to mají v ceně,nebo co?
aleachimka píše:
Tak ten toaleťák tam možná není, protože jsou lidé, co si je při náštěvách fasovali do tašek a odnášeli domů. Mimochodem, co bys za těch 60,– Kč nechtěla - stravu, teplo, elektrika, voda, hygienické potřeby.....
Co bych za to nechtěla?Strava nestojí za nic,tu ať si klidně nechají,teplo pouze v zimě a ještě žádný zázrak,elektrika-pouze za světlo večer a hygienické potřeby chci pouze toaleťák,voda se musela asi více jak 10minut odpouštět,aby začala téct trochu vlažná a ne ledová(poučení od sestry).
Jinak si dovolím podotknout,že nejde jen o 60kč,ale že si každý platíme také zdravotní pojištění,z kterého hromadu let nečerpáme pokud nejsme nemocní.
Já to klidně zaplatím,není problém,doma si taky ubytování a stravu platím,ale ať to za něco stojí,ono se totiž to doma a v nemocnici nedá vůbec srovnávat!
Příspěvek upraven 09.11.11 v 14:36
jak tady někdo psal, že tam měla zakladatelka nechat samotnou 4-letou nemocnou dcerku a jet si domů přichystat toaleťák, to jako fakt?? ![]()
No myslím,že my situaci v našem zdravotnictví nevyřešíme. Vláda na něj leta kašlala a ted to podle toho vypadá.
Enoulik píše:
jak tady někdo psal, že tam měla zakladatelka nechat samotnou 4-letou nemocnou dcerku a jet si domů přichystat toaleťák, to jako fakt??
Možná by nebylo od věci číst pozorněji.
Jaké „nechat samotnou“??? Vždyť je to pořád dokola, šlo o pár hodinek. Ne o celý den, ani o noc, natož o celý pobyt - pár hodin. A ani ne kvůli toaleťáku, ale především kvůli zdravému ročnímu dítěti, které tam mimochodem chytlo bacil.
A nikdo tady nepsal, že to MĚLA UDĚLAT - konkrétně já jsem psala, že SE SAMA ROZHODLA TO NEUDĚLAT. Takové rozhodnutí děláme každá podle sebe - ale se všemi důsledky, které to přinese.
Já teda nevim ale kde jste vzali že dítku byli 4 roky??? jinak já když dcera upadla a museli jsme zůstat v nemocnici taky jsem jí tam nechala 2 hodiny samotnou abych mohla domu zajet sobě pro věci a podobně. co jinýho jsem mohla dělat a to jí byl rok nechápu proč by to nemohlo vydžet 4leté dítě???? oni jí v tý nemocnici neukousnou,možná mně ukoušete ale podle mně se tet spousta věcí hrootí uplně zbytečně však oni i malé děti musí vědět že to občas jinak nejde nebo musí být trochu jinak nebo ne???
Petra1239: Zakladatelka to píše na konci strany 2.
Víš, tohle si přece musí každá máma rozhodnout sama, podle vlastního nejlepšího svědomí a momentální situace. Těžko to zobecňovat.