Chování Mudr. po propuštění z nemocnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
aleachimka
9.11.11 15:00

Ze zdravotního pojištění se platí zdravotní péče a mimochodem i ten servis v nemocnici. Ono to těch 60,– Kč fakt nespasí. No, a to, že si nebyla xy let nemocná, tak to za tebe čerpali ti, kteří nemocní byli. Tomu se říká solidarita.

citace] Sunnny píše:
aleachimka píše:
Tak ten toaleťák tam možná není, protože jsou lidé, co si je při náštěvách fasovali do tašek a odnášeli domů. Mimochodem, co bys za těch 60,– Kč nechtěla - stravu, teplo, elektrika, voda, hygienické potřeby.....

Co bych za to nechtěla?Strava nestojí za nic,tu ať si klidně nechají,teplo pouze v zimě a ještě žádný zázrak,elektrika-pouze za světlo večer a hygienické potřeby chci pouze toaleťák,voda se musela asi více jak 10minut odpouštět,aby začala téct trochu vlažná a ne ledová(poučení od sestry).
Jinak si dovolím podotknout,že nejde jen o 60kč,ale že si každý platíme také zdravotní pojištění,z kterého hromadu let nečerpáme pokud nejsme nemocní.
Já to klidně zaplatím,není problém,doma si taky ubytování a stravu platím,ale ať to za něco stojí,ono se totiž to doma a v nemocnici nedá vůbec srovnávat!

Příspěvek upraven 09.11.11 v 14:36
  • Citovat
  • Upravit
970
9.11.11 15:02

sama zakladatelka psala, že jí budou 4 roky
každé dítě je JINÉ, jedno to zvládne, druhé ne! Každopádně bych někomu nepsala, že MOHLA své dítě nachat samotné, že by to zvládlo. Ano zvládlo, ale když vidíte jak vám blinká a srajdí a je mu špatně tak teda já bych neměla to srdce ji tam nechat byť jen na hodinu.
Navíc zakladatelce měla přijet tchýně, která jí ty věci možná dovezla (to nevím) takže nemusela nikam jezdit.

Už je to ale OT, zakladatelko buď ráda, že dcerka je v pořádku. Píšeš, že jsi s doktorem mluvila jenom telefonicky tak třeba to nebude tak hrozné až za ním přijdete osobně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
9.11.11 15:04

Však já jen píšu svůj názor je mi jasný že všude jinak ale nevim to teda měla zakladatelka hodně levnej nadstandart nebo jak??? za doprovod se totiš platí jenom pokud je dítě starší 6ti let 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
9.11.11 15:14

psala, že neměla nadstandart, ale platilaza to, že tam mohla s dítětem být. Já byla s dcerou ve 3 a také jsem neplatila. Zakladatelka se ale zmiňovala, že ve vedlejší nemocnici se za doprovot neplatí. Takže asi ta konkrétní nemocnice tento poplatek vybírá?? Také nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.11.11 15:25

Ahoj, no napíši svůj názor takže mě klidně ukamenujte. Ale nikdy by mě nenapadlo když moje starší dítko má nějakou virózu nebo zvrací a má průjem, abych tam tahala mladší. To se na mě nezlob. Děti to zvládnou v nemocnici i bez matky, dřív to tak bylo a nikdo v tom problém neviděl. Aby tam jěště překážela matka s prcekem, se nedivím, že byli takové a proto možná nočník nechtěli odnést. Můj názor a moje zkušenost.
A k chování tvého doktora, třeba si přečetl zprávu usoudil, že to na propuštění nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
9.11.11 15:26

Už to nechte být každý má svůj názor ano platila jsem za to že tam může sní někdo být,čekala jsem než přijde tchýně abych mohla jed s prckem dom manžel přijel až večer a jel zaní.Jinak jsem psala že do teď nebyla nemocná takže ani neznala braní krve a z jehel omdlela proto sem jí nechtěla nechat smotnou :-? je vidět že někdo to pochopí a někdo ne.a to že nemám ruce jak chobotnice abych jednou rukou držela malýho,druhou rukou mísu na zvracení a aby jí nechytl po kapačce no je to jedno už to neřežte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
9.11.11 15:29

U dětského lékaře bych odměřenost až tak neřešila, případně bych počkala na osobní kontakt - kolikrát jsi mu volala? Může být, že měl zrovna v ordianci fofr nebo blbej den, nebo nerad telefonuje :)

K tomu nevynesenému nočníku mě napadá, že vynášení nočníku je přísně vzato likvidace infekčního odpadu (zvlášť u děcka s průjmem a zvracením), což by tedy měla zajišťovat nemocnice.
A i odmítnout se dá slušně - kdyby sestra řekla „Víte, já mám fofr, pošlu vám sanitářku,“ tak by jí taky ústa neupadla.
To teda koukám, co mě čeká, pokud bude někdy malá hospitalizovaná se mnou (snad ne) - že bych jim tam třeba setřela a umyla vokna, by náhodou nemocnice nechtěla? Když to doma přece taky dělám. Ale my máme fajn nemocnici, tam by to minimálně uměli říct slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.11.11 15:30

Luci, nechci ti brát iluze, ale něděláš z ní tak trochu padavku??? Nikdy vám nebrali krev, nikdy jste nebyli u zubaře??? Neříkej, že se o tom doma nebavíte a nevysvětluješ ji co se děje při nemocech a v nemocnicích?
A opravdu tahat mladší dítě do nemocnice je nezodpovědnost. Při takovém akutním průjmu a zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
9.11.11 15:34

Necetla jsem celou diskuzi, jen dve stranky a musim rict, ze chovani personalu nemocnice a i nasledne chovani pediatra mi teda prijde SILENE! Kdyz chce rodic podepsat revers, tak at ho sakra SLUSNE a BEZ EMOCI pouci, reknou mu, na co ma davat pozor, rict, kdyz se neco zhorsi, tak nema vahat prijet a tim to hasne. Nejake naladicky si musi nechat pro sebe, nazyvaji se profesionaly a meli by toto praktikovat predevsim na svem chovani. 4 letou dceru bych rozhodne nenechala v nemocnici samotnou a sestra by mela delat svoji praci, i kdyby tam pacient mel 5 lidi jako doprovod. Hrozne mi zarazi, jak mnohe na teto diskuzi postoj personalu toleruji a berou za normu 8-o . Mam zkusenosti ze zahranici a tohoto bych se tam opravdu nedockala. V Nemecku jsme jednou podepsali revers, vsechno ve slusnosti s poucenim, podruhe jsme „vyhrozovoali“ reversem, pak nase pediatra nevidela nejmensi duvod setrvavat v nemocnici, kdyz byl problem uz vyresen, primar nas tam chtel drzet nadale, takze jsme se mu „postavili“, snazil se nas teda manipulovat, ale nakonec jsme sli bez reversu, protoze vedel, ze jeho argumenty jsou proste neadekvatni (uznal, ze vime, z reci sester jsme pochopili, ze slo nejspis o pojisteni, meli jsme nadstandard - soukrome pojisteni a to prinaselo nemocnici mnohem vetsi penize nez statni). I kdyz jsem tam byla s dcerou celou dobu, vzdy se mi ptali, jestli ji maji prebalit, nakrmit, prevleknout, okoupat nebo to chci udelat sama. Toz tak by to asi melo fungovat i v CR. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
9.11.11 15:36
EvaG píše:
Ahoj, no napíši svůj názor takže mě klidně ukamenujte. Ale nikdy by mě nenapadlo když moje starší dítko má nějakou virózu nebo zvrací a má průjem, abych tam tahala mladší. To se na mě nezlob. Děti to zvládnou v nemocnici i bez matky, dřív to tak bylo a nikdo v tom problém neviděl. Aby tam jěště překážela matka s prcekem, se nedivím, že byli takové a proto možná nočník nechtěli odnést. Můj názor a moje zkušenost.
A k chování tvého doktora, třeba si přečetl zprávu usoudil, že to na propuštění nebylo.

Evičko pravda pravda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
9.11.11 15:40
BohunkaP píše:
Enoulik píše:
jak tady někdo psal, že tam měla zakladatelka nechat samotnou 4-letou nemocnou dcerku a jet si domů přichystat toaleťák, to jako fakt?? 8-o

Možná by nebylo od věci číst pozorněji.

Jaké „nechat samotnou“??? Vždyť je to pořád dokola, šlo o pár hodinek. Ne o celý den, ani o noc, natož o celý pobyt - pár hodin. A ani ne kvůli toaleťáku, ale především kvůli zdravému ročnímu dítěti, které tam mimochodem chytlo bacil.

A nikdo tady nepsal, že to MĚLA UDĚLAT - konkrétně já jsem psala, že SE SAMA ROZHODLA TO NEUDĚLAT. Takové rozhodnutí děláme každá podle sebe - ale se všemi důsledky, které to přinese.

svýho 4 letáka tma enchat pár hodin tak je po něm možná tovje dítě by to přežilo ale takové každé není…mojemu stačilo když viděl dr a sestřičky a řval že jsem s manželem oba ani neudrželi to je zas názor jak noha promin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
9.11.11 15:42
EvaG píše:
Luci, nechci ti brát iluze, ale něděláš z ní tak trochu padavku??? Nikdy vám nebrali krev, nikdy jste nebyli u zubaře??? Neříkej, že se o tom doma nebavíte a nevysvětluješ ji co se děje při nemocech a v nemocnicích?
A opravdu tahat mladší dítě do nemocnice je nezodpovědnost. Při takovém akutním průjmu a zvracení.

no předtav si já mladšího tahám a to mu byl víc než rok a to z toho důvodu že kojím a pokud byhc tma zkejsla pár hodin tka by se zbláznil…tady to každý vidí hrozně jednoduše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
9.11.11 15:43

Upřímně - pro to, co jsem zažila se starším v nemocnici a pro chování některých sester k dětem, které tam neměly maminku - nikdy bych nenechala starší dítě (Do možného věku) samotné v nemocnici.

Třeba můj starší by to v těch 4 letech zvládnul a mladší by to nezvládnul. Každé dítě je jiné.
Ale určitě bych si zařídila hlídání mladšího dítěte. I kdybych ho měla dát kamarádce. Nebo nastoupit do nemocnice až o hodinu později? Určitě bych zabalila hygienické pomůcky. No a v nejhorším se dají nakoupit někde v kantýně ne?

Sestra nočník vynášet nemusela. Ale mohla být příjemnější. To zas jo.

Zakladatelko - stejně to už nevyřešíš. Hlavně, že je malé líp. A dětský dr se taky uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.11.11 15:44

Vy v tom zase hledáte vědu. Dřív nesměla matka své dítě do 6let ani navštěvovat a zvládli jsme to. Já se snažím své tříleté dceři vysvětlovat co se děje v nemocnici co by ji čekalo, ona ví, že ji tam pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
9.11.11 15:46

Obě děti jsem kojila do 2 let a kousek. Starší se ještě ve dvou letech kojil v noci. A stejně bych ho nevzala sebou do nemocnice mezi bacily. Ale udělalas to určitě nejlíp, jak sis v té situaci mohla poradit. A dětksý dr bude určitě v pohodě. Klííííd. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí