Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, opet si jdu pro radu, potrebovala bych naprosto nestrany nazor a jiny pohled na vec, protoze ja uz to asi nedokazu videt racionalne.. Takze, mame prvni mimco tudiz nevim co je nebo neni normalni, ale moc se mi nelibi chovani tchyne a nevim jestlito moc neprehanim.. Jde o to ze kdyz jsme u nich na navsteve s mimcem, tak si ho chova mazli se s nim, nemam problem, proc taky ze.. jenze mi zacina delat to, ze treba sedime v kuchyni ona si ho chova, najednou se zvedne, nerekne pul slova a odejde s nim nekam pryc, coz mi docela vadi, kdyby aspon rekla ze jde tam a tam..
Nebo kdyz zacne hodne plakat, fakt moc neni to zadny pofnukavani, tak se sebere a jde s nim zase pryc.. spis bych ocekavala ze mi ho da zpet, kdyz tak place, navic vi ze u me se vzdycky uklidni..meli jsme dost tezkej zacatek spolu, tak jsme na sebe s malym docela uplnuti.. kdyby byl vetsi nereknu, ale ve 3mesicich mi prijde jeste malej, aby s nim delala tohle..
Takze potrebuju nestranou radu, mozna uz jsem fakt jenom na palici.. jenom podotykam, ze by mi to vadilo i u me mamky kdyby tohle delala.
Jako kam pryč? Odnese ho třeba do obyváku? Neno odejde z bytu? Nechce ho uklidnit nošením?
Taky by mi to vadilo, holt až se to příště stane, tak se jí zeptej „maminko, kam s ním odcházíte?“ nebo si ho rovnou vyžádej.. celkově mi přijde neslušné vstát a odejít bez omluvy nebo vysvětlení, když mám návštěvu, natož s „cizím“ dítětem.
Hele, obecne byvh rekla byva problem v tom, ze lidi si mysli, ze ostatni ctou myslenky, a ono ne..tchyne to mozna nedela schvalne, vubec ji nemusi prijit na mysl, ze dela neco, co ti vadi. ji to rekni, ze kdyz place, chces ho u sebe. to s tim chozenim, to jako kam chodi? jestli do jine mistnosti, to ti vadi proc?
Mozna zkusit ji to priste slusne rict, at ti dite da, treba je to takto jednoduche?
Chapu,, ze ti takove chovani tchyne vadi. Ale neni treba mozne, ze se ti tim snazi pomoct, ulevit? Tim, Ze miminko odnese, kdyz place a snazi se ho uklidnit? Mozna aby sis odpocinula? Pokud rikas, ze jste meli tezky zacatek a ona to vi, mozna to mysli dobre a chce ti pomoci.
Vadi mi to protoze se proste zvedne a odejde a ani nerekne kam, kolikrat se s nim postavila k otevrenym dverim, nebo do chodby kde je zima jako blazen a maly jen v bodycku.. kdyby aspon rekla kam jde, nemam problem.. ale sebrat se odejit s nim a nic nerict mi prijde docela blby..
A kdyz place uz fakt hodne tak se vetsinou hned zvedam a pro malyho si jdu, takze mam pocit ze koliktat jde pryc abych ji ho nevzala, pritom vi, ze kdyz ma ten svuj zachvat place, tak se neuklidni jinak nez u me, presto mi to porad dela… nechci delat zle, proto se ji na to snazim upozornovat tak nenapadne, ale nepomaha to..
Dalsi vec je ze chce porad hlidat, nedokaze pochopit, ze 3mesicni miminko na hlidani zatim davat nechci, jeste kdyz vim ze ji vubec nejde ho utisit kdyz place
.
A nechce proste aby sis odpočinula? Pokud s dítětem jde třeba do vedlejší místnosti a chová, tak nevidím problém
@mia.p to urcite nechce.. vi ze nesmime malyho nechat ze zdravotnich duvodu nechat dlouho plakat a presto mi ho nevraci, kdyz place a ten chudacek place porad vic a vic, takze si pro nej proste jdu, ale vadi mi ze to nedokaze pochopit a porad mi rika ze to moc resim.. coz mi prijde uplne bokem, kdyz proste nemuze plakat a uklidni se jenom u me, tak ho snad vratim automaticky ne? Ne ze ji musim nahanet po celym baraku, kdyz ho slysim plakat…
Já když přijedu s dcerou k tchánovcům, tak mi ji v podstatě vezmou mezi dveřma a vrátí, když je čas jít spát a je to tak od jejího narození, kolikrát ji tchyně vzala a šla s ní o patro níž, za svou tchyní, jako ze začátku mi to vadilo, ale pak mi došlo, že mám chvilku klidu a oni si prostě jen chtějí užít si vnučku.
Teď má dcera rok a půl a když jsme u nich, tak ji vlastně kolikrát vidím až večer ![]()
A když nesmí plakat ze zdravotních důvodů, tchyně to ví, tak proč nezasáhne manžel?
@Lannie kam pryč s ním jde už se tě tu ptalo x lidí jak daleko s ním jde